Η κίνηση, μπλέκεται αρμονικά με την απλότητα, την έμπνευση, την μοναδικότητα όλα εκφρασμένα και αποδοσμένα με καλλιτεχνική ευαισθησία.

Τα K.AND. ξεκίνησαν από τα Χανιά και φέρουν μία μακρά ιστορία στην χρυσοχοΐα γεγονός που φαίνεται ευδιάκριτα όταν κανείς παρατηρήσει την λεπτομέρεια με την οποία έχει φτιαχτεί καθένα από τα κοσμήματα. Τα πρώτα δαχτυλίδια με περιστρεφόμενο κομμάτι ήταν οι βέρες που δημιούργησε ο Βλάχος Γιώργος για τον γάμο του με την μετέπειτα σύζυγο του και σημερινή σχεδιάστρια
των K.AND. Κατερίνα Ανδριγιαννάκη. «Οι βέρες μας ήταν από λευκόχρυσο με μία χρυσή βέρα στην μέση, που περιστρεφόταν. Φορώντας τις ανακάλυψα ότι υπάρχει κοινό που το ενθουσίαζε η κίνηση και ο ήχος που παράγουν ».

K.AND.

Η Κατερίνα Ανδριγιαννάκη είναι μία μοναδικά ξεχωριστή γυναίκα, δυναμική, δημιουργική, αυτόφωτη που διαθέτει την ικανότητα να αφουγκράζεται τον κόσμο γύρω της και να εμπνέεται από αυτόν. «Ό,τι κάνω, είναι εγγενώς συνδεδεμένο με τη δουλειά μου, καθώς κάθε εμπειρία και συνάντηση έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος της».

Σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη κυκλοφορία, τα K.AND. έχουν εξελιχθεί, έχουν μεγαλώσει και μετρούν πάνω από 110 πελάτες χοντρικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το εντυπωσιακό όμως, δεν είναι η μεγάλη τους εμπορική επιτυχία αλλά η αγάπη του κόσμου για αυτά. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Κατερίνα Ανδριγιαννάκη, πολλές γυναίκες έχουν έως και τριψήφιο αριθμό δαχτυλιδιών από την συλλογή, αδημονώντας μάλιστα για το επόμενο.

Στην ερώτηση τι είναι αυτό που προκαλεί αυτόν τον εθισμό η ίδια απαντάει: «Η αγάπη με την οποία δημιουργούμε τα κοσμήματα μας, είναι σαν να μεταφέρεται σε αυτά. Έχουν όλη μου την αγάπη και την θετική ενέργεια και όχι μόνο την δική μου αλλά όλων όσων εργάζονται για την δημιουργια τους. Κάθε κόσμημα περνάει από τα χέρια έμπειρων τεχνιτών και έχει την επίβλεψη και την υπογραφή μου. Αφιερώνουμε αμέτρητες ώρες την ημέρα δουλεύοντας για να μπορέσουμε να έχουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας αποτέλεσμα».

K.AND.

Σχεδιασμένα για να φοριούνται ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί – με ένα κοινό στοιχείο, το τμήμα του δαχτυλιδιού που γυρίζει γύρω γύρω, σε αέναη κίνηση. Καθώς οι ιδιαίτερες βέρες που τα περικλείουν στροβιλίζονται κυκλικά, δίνοντας μια παιχνιδιάρικη διάσταση μέσα από τον δυναμικό σχεδιασμό τους. Αυτή η κίνηση είναι και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Το 2020 η επιχείρηση επεκτάθηκε στην Αθήνα και σήμερα έχει καταστήματα στα Χανια,στην Κερκυρα και στο Ηρακλειο Κρητης επισης συνεργαζομενα καταστημα σε ολη την  Ελλαδα αλλα και το εξωτερικο. Από την Νέα Υόρκη και το Παρίσι μέχρι το Ισραήλ και το Τόκιο τα K.AND. εξαπλώνονται ραγδαία.

Το ασήμι, ο χρυσός και οι πολύτιμες πέτρες είναι ο δικός της τρόπος να εκφράζεται μέσα από τα κοσμήματα που δημιουργεί. Οι συλλογές της, αποτελούν ωδή στον μινιμαλισμό εισάγοντας ένα νέο κεφάλαιο για το ελληνικό κόσμημα, πιο αφαιρετικό, πιο σύγχρονο, πιο δυναμικό που δεν υπακούει σε νόρμες και κανόνες.

Ο χαρακτηριστικός τους περιστρεφόμενος άξονας περικλείει μέσα του πολλά και διαφορετικά στοιχεία για αυτό κάθε δαχτυλίδι αφομοιώνει τον χαρακτήρα εκείνου που τα φοράει. Τα K.AND. έχουν ταυτότητα και χαρακτήρα τόσο ισχυρό που μπορεί να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και ταυτόχρονα να διατηρείται αναλλοίωτος.

K.AND.

Τα K.AND. έχουν ισχυρό πυρήνα, σημαντική ιστορία και όραμα για το μέλλον. Προσδοκούν σε έναν κόσμο ελευθερίας με ανθρώπους που τολμούν να ξεχωρίζουν γιατί η διαφορετικότητα, όπως κι αν ορίζεται, είναι δύναμη και σημείο αλλαγής και εξέλιξης.
Το best seller σχέδιο τους είναι το starwars με ωραίες καμπύλες και κίνηση. Οι συλλογές των K.AND. περιλαμβάνουν μακριά σκουλαρίκια, αλυσίδες και κολιέ, βραχιόλια για γυναίκες αλλά και άντρες. Όλα, αριστοτεχνικά κατασκευασμένα από ασήμι 925, χρυσό 18 καρατίων, διαμάντια, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.

Η σχεδιάστρια τους αγαπά το μέταλλο και κυρίως το ασήμι γιατί σου επιτρέπει να του δώσεις πολλές και διαφορετικές υφές και φόρμες ενώ παράλληλα κάνει ενδιαφέρουσα και elegant αντίθεση με το χρυσό. «Στα κοσμήματα μας, η πέτρα δεν είναι το επίκεντρο αλλά η
τελική λεπτομέρεια».

K.AND.

Στην τελευταία καμπάνια, φωτογραφήθηκαν διαφορετικές, μοναδικές, καθημερινές γυναίκες όλων των ηλικιών αποτυπώνοντας την πρόθεση των K.AND. να αγκαλιάσουν και να αναδείξουν όλες τις γυναίκες. Το όραμα των K.AND. είναι να συνεχίσουν να εξελίσσονται, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας ορμέμφυτα, με πυξίδα το ένστικτο και την προσωπική αισθητική γύρω από
τον κόσμο και όσα μας περιβάλλουν.

Ο μινιμαλισμός στην πιο περίτεχνη έκφραση του, η ελευθερία ως οδηγός και το απόλυτο συναίσθημα, εκείνο που μας ορίζει και μας κάνει να
τολμάμε, να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr