Οι γάμοι πλέον έχουν αλλάξει χαρακτήρα. Πολλοί στο εξωτερικό δεν παντρεύονται καν, άλλοι κάνουν απλά σύμφωνα συμβίωσης κι άλλοι επιλέγουν εναλλακτικούς γάμους. Μέρος αυτής της αλλαγής που βιώνουν οι παραδοσιακοί γάμοι αποτελούν και τα νυφικά. Κορσέδες, φουστανάκια, μέχρι και μαύρα νυφικά έχουν αλλάξει τελείως το γαμήλιο σκηνικό.

Σύμφωνα με το Google Trends, οι αναζητήσεις για «μαύρο νυφικό» συμβαδίζουν με τις αναζητήσεις για «λευκό νυφικό» τους τελευταίους 12 μήνες. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, το «μαύρο νυφικό» αναζητήθηκε περισσότερο από το «λευκό νυφικό» στην Google. Η τάση έγινε τόσο δημοφιλής που πολλά μαγαζιά που φτιάχνουν νυφικά, έχουν εντάξει στον κατάλογό τους το μαύρο χρώμα.

Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και η πανδημία, που ήταν η αφορμή για να ακυρωθούν πολλοί γάμοι. Οι νύφες πλέον θέλουν να κάνουν το κάτι διαφορετικό και να νιώσουν μοναδικές αυτή την ημέρα, λέει η Laura McKeever, του brand David’s Bridal, έναν από τους μεγαλύτερους πωλητές νυφικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David’s Bridal (@davidsbridal)

Αφήνουν πίσω τα λευκά και στρέφονται σε μπλε, σαμπανιζέ, μωβ και κόκκινα νυφικά. Ακολουθώντας αυτή την τάση, το David’s Bridal αύξησε την επιλογή μη συμβατικών νυφικών κατά 30% φέτος, από 10% πέρυσι. Η Kourtney Kardashian έχει συμβάλλει ενεργά στην αλλαγή του καθιερωμένου νυφικού, προτείνοντας εναλλακτικές επιλογές.

Πρόσφατα παντρεύτηκε με τον Travis Scott, φορώντας ένα μίνι φόρεμα Dolce and Cabbana με μια καρδιά στη μέση, που αγκάλιαζε τις καμπύλες της. Ένα μικρό πέπλο, το οποίο πραγματικά εμφανίστηκε από το καπό αυτοκινήτου μετά την τελετή, ανέδειξε την Kourtney ως μια εναλλακτική νύφη.

Προηγουμένως, είχε παντρευτεί στο Λας Βέγκας, φορώντας ένα vintage σταυρωτό μπουστάκι Versace. Με τα μαλλιά τραβηγμένα σε μια αλογοουρά και τα γυαλιά ηλίου, η Kourtney έμοιαζε περισσότερο με μια ροκ εν ρολ νύφη.

Οι αντισυμβατικές νύφες έχουν γράψει άλλωστε ιστορία. Οι νύφες της δεκαετίας του εξήντα Yoko Ono, Jane Fonda και Audrey Hepburn παντρεύτηκαν επίσης με μίνι φορέματα, «ανοίγοντας τον δρόμο» για τις υπόλοιπες. Ωστόσο, τα μαύρα νυφικά είναι κάτι νέο και τελείως απρόσμενο.

Μπορεί να οφείλεται στα τόσα μαύρα φορέματα που είδαμε στο Met Gala του 2022. Η Christine Quinn έκανε το ντεμπούτο της στο «Selling Sunset» με μαύρο νυφικό. Πώς πρέπει οι γαμπροί να σταθούν δίπλα σε ένα μαύρο νυφικό; Με ένα διαχρονικό σμόκιν, σύμφωνα με πωλητή ανδρικών κοστουμιών, Men’s Warehouse.

Στις νυφικές τάσεις του 2023, μάλιστα, βρίσκονται και τα κουστούμια. Τα crop tops, οι μεγάλοι φιόγκοι και τα τούλια έδωσαν στο κλασικό νυφικό παντελόνι και την ολόσωμη φόρμα μια νέα προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Η Julia Fox πήγε για ψώνια στο σουπερμάρκετ με τα εσώρουχα γιατί…μπορεί

Heidi Klum: Κάνει twerking με διάφανη ολόσωμη φόρμα

Οι body positive δηλώσεις της Victoria Beckham: «Τα πολύ αδύνατα σώματα είναι πλέον πασέ»