Πειραματισμοί, εκκεντρικοί συνδυασμοί, έντονα χρώματα, απροσδόκητες γραμμές και ευφάνταστα ρούχα, όχι απαραίτητα καλόγουστα, συνόδευσαν την εβδομάδα μόδας του Τόκιο.

Η ασιατική πόλη, έχει χαοτική αισθητική διαφορά από την Ευρώπη και την Αμερική και αυτό αποτυπώνεται έντονα πάνω στις πασαρέλες, αλλά και γύρω από αυτές. Η τολμηρή τους κουλτούρα υπερνικά το οποιοδήποτε trend και αυτό που τελικά κυριαρχεί είναι το προσωπικό στιλ.

Το street style ήταν για ακόμη μία φορά επαναστατικά νεανικό και νεανικά επαναστατικό, μακριά από το βαρετό comme il faut που συνήθως ακολουθεί τέτοιου είδους fashion events. Η συνοικία Shibuya, πλημμύρισε από εντυπωσιακά χτενίσματα, μονόχρωμες εμφανίσεις, oversized καμπαρντίνες και headpieces. Η ονειρική, χαριτωμένη αισθητική συγκρούστηκε με το punk σε μία μάχη που είχε νικητές και από τα δύο στρατόπεδα.

Αδιανόητα πολύ χρώμα, αλλόκοτο layering, παιδικά patterns, κοκαλάκια πάνω σε ροζ και μπλε μαλλιά, υπερμεγέθη καπέλα, στρας με αστεράκια, αλυσίδες και τεράστιες πλατφόρμες. Πληθωρικότητα σε όλα τα επίπεδα, πάνω σε φιγούρες που έμοιαζαν βγαλμένες από animation.

Η ιαπωνική μόδα είναι εξ ορισμού ελεύθερη και αυτό είναι το σημαντικό ατού της, που της επιτρέπει να δοκιμάσει χωρίς να αυτολογοκρίνεται, να τολμά να ξεχωρίσει και κάποιες φορές να παρουσιάζει πραγματικά ενδιαφέρουσες συλλογές. Για τους Ιάπωνες, η μόδα δεν είναι μέσο επίδειξης αλλά τρόπος έκφρασης, και αυτές ήταν οι καλύτερες εμφανίσεις.

μόδα
μόδα
μόδα

μόδα

μόδα