Το καλοκαίρι, το αλάτι και ο ιδρώτας σε συνδυασμό με την αυξημένη έκθεση στον ήλιο προκαλούν φθορές στα μαλλιά με αποτέλεσμα το φθινόπωρο να είναι ταλαιπωρημένα και πιο αδύναμα.

Για τον λόγο αυτό, όλοι οι κομμωτές συνιστούν αμέσως μετά τις διακοπές να κόβουμε τα μαλλιά μας, ιδανικά λίγο περισσότερο από ότι συνήθως και να κάνουμε θεραπείες όπως μάσκες και εξειδικευμένες αμπούλες ενυδάτωσης και αναδόμησης.

Ωστόσο, ό,τι θεραπεία και αν κάνουμε στο κομμωτήριο τα υγιή μαλλιά απαιτούν καθημερινή φροντίδα και διαρκή περιποίηση ώστε να αποφύγουμε την ψαλίδα, το σπάσιμο ακόμα και την τριχόπτωση. Ειδικά αν βάφετε τα μαλλιά σας οφείλετε να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί τόσο με τις βαφές που χρησιμοποιείτε όσο και με την μετέπειτα προστασία τους.

Τα βαμμένα μαλλιά, έχουν υποστεί ήδη μία επιβάρυνση και άρα αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση συσκευών styling σε μεγάλες θερμοκρασίες και να γίνεται συχνή χρήση προϊόντων ενυδάτωσης και αναδόμησης.

Εξάλλου, οι φθορές στην τρίχα φαίνονται καθώς τα μαλλιά μακραίνουν. Γι΄ αυτό και θα παρατηρείτε συχνά τις άκρες σας πολύ ταλαιπωρημένες ακόμα και αν για μερικούς μήνες είστε συνεπείς με την φροντίδα τους. Οι ζημιές που προκαλούνται, σταδιακά κατεβαίνουν προς τα κάτω και τότε γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές.

Οι εταιρείες που ασχολούνται χρόνια με την επαγγελματική περιποίηση των μαλλιών έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα προϊόντα που θα μεταμορφώσουν τα μαλλιά σας. Τα βρίσκετε σε επιλεγμένα κομμωτήρια και ηλεκτρονικά καταστήματα. Εμείς επιλέξαμε και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα.

1.Fusion Shampoo, WELLA

Απαλό σαμπουάν που βοηθά στην αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, αφήνοντάς τα καθαρά και περιποιημένα. Με EDDS, µικροποιηµένα λιπίδια και αμινοξέα. Εφαρμόστε σε βρεγμένα μαλλιά και αφροποιήστε. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με νερό.

μαλλιά

2.Bain Régénérant Chronologiste, KERASTASE

Αναζωογονητικό σαμπουάν που απομακρύνει απαλά τους ρύπους από το τριχωτό & την τρίχα. Εμπλουτισμένο με Υαλουρονικό Οξύ, Abyssine & Βιταμίνη E, για καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στο τριχωτό & τα μαλλιά. Παρέχει ενυδάτωση μακράς διάρκειας στο τριχωτό, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει, ενδυναμώνει και δίνει λάμψη στην τρίχα χαρίζοντας στα μαλλιά νεανική ελαστικότητα και ζωντάνια. Εμπεριέχει το ντελικάτο άρωμα-υπογραφή της σειράς Chronologiste, με νότες tea rose, ανάλαφρων ξύλων, και μόσχων. Το Bain Régénérant είναι μια πολυτελής εμπειρία περιποίησης για όλες τις αισθήσεις.

μαλλιά

3.Extreme Shampoo, REDKEN

Το Redken Extreme Σαμπουάν είναι ιδανικό για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Καθαρίζει απαλά, ενδυναμώνει και επανορθώνει τα φθαρμένα μαλλιά και αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας. Εμπλουτισμένο με Πρωτεϊνη και 3% Σύμπλεγμα Ενδυνάμωσης, επαναφέρει τη δύναμη στην επιφάνεια της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει για πιο απαλά, πιο λαμπερά και πιο υγιή μαλλιά.μαλλιά

4.Inforcer, L΄OREAL PROFESSIONEL

Σαμπουάν ενδυνάμωσης και κατά του σπασίματος της τρίχας. Ενισχυμένη σύνθεση με βιταμίνη B6 και Βιοτίνη για άμεση μείωση του σπασίματος.Τα μαλλιά γίνονται πιο ανθεκτικά και δυνατά μετά από συχνή χρήση.

μαλλιά

5.Elements Calming Serum, WELLA

ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ – Αυτός ο ενυδατικός ορός με φυτική γλυκερίνη ενυδατώνει και ανακουφίζει το ξηρό ή ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Βοηθά στην ανάκτηση της αίσθησης άνεσης στο τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να επηρεάζει τον όγκο των μαλλιών. Απλώστε στο τριχωτό της κεφαλής τμηματικά μετά το λούσιμο και κάντε απαλό μασάζ. Μην ξεβγάλετε.

μαλλιά

6.Absolut Repair,L΄OREAL PROFESSIONEL

Εμπλουτισμένη με GOLD QUINOA + ΠΡΩΤΕΪΝΗ, η κορυφαία σε πωλήσεις Instant Resurfacing Masque αναδομεί αμέσως τα πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η επαγγελματική, βουτυρένια υφή της αφήνει τα μαλλιά 7x πιο λαμπερά και πιο λεία, για μεγαλύτερο έλεγχο στο φορμάρισμα.

μαλλιά

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Γιατί ο «υπνοτουρισμός» είναι το νέο μεγάλο trend στον τουρισμό

Δούκισσα Νομικού: Εντυπωσιακή σε νέα καμπάνια παπουτσιών

Οι αποχρώσεις του μπλε θα είναι πάντα ο σύμμαχος σου: 5 φορέματα για κάθε περίσταση και γυναίκα