Έχουν οι άνδρες ξεπεράσει το κόμπλεξ του να περιποιούνται τον εαυτό τους; Σε τι ποσοστό, σε σχέση με τις γυναίκες, οι άνδρες επιλέγουν να επισκεφτούν έναν δερματολόγο ή ένα ινστιτούτο ομορφιάς; Είναι το ίδιο απαιτητικοί με τις γυναίκες; Ο γιατρός κ. Ιάκωβος Γκόγκουα καταρρίπτει το μύθο της μη φροντίδας της εξωτερικής εμφάνισης των ανδρών, ενώ δίνει συμβουλές ομορφιάς σε τριαντάρηδες, σαραντάρηδες και πενηντάρηδες αντίστοιχα.

Έχουν οι άνδρες ξεπεράσει το κόμπλεξ του να περιποιούνται τον εαυτό τους;

Φυσικά! Σήμερα, οι άνδρες δεν φοβούνται να επενδύσουν στην εμφάνισή τους και να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι απόλυτα φυσικό και αναγκαίο να θέλει κανείς να δείχνει όσο καλύτερα μπορεί, γιατί, ας το παραδεχτούμε, η αυτοπεποίθηση ξεκινάει από την εμφάνιση. Ένας όμορφος άντρας είναι και πιο επιτυχημένος.

Σε τι ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες οι άνδρες επιλέγουν να επισκεφτούν έναν δερματολόγο ή ένα ινστιτούτο ομορφιάς;

Το ποσοστό ανεβαίνει ταχέως. Σήμερα, θεωρώ περίπου το 20% είναι άνδρες, και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Οι άνδρες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η φροντίδα του εαυτού τους δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Επένδυσε στον εαυτό σου σήμερα!

Ποιες θεραπείες συνήθως επιλέγει ένας άντρας όταν σας επισκέπτεται;

Οι άνδρες λατρεύουν το botox για να κρατούν τις ρυτίδες υπό έλεγχο, και τη μεσοθεραπεία για λαμπερό, υγιές δέρμα. Επιπλέον, το ενδιαφέρον για θεραπείες τριχόπτωσης είναι στα ύψη. Όπως και οι λιποδιαλυση

Είναι το ίδιο απαιτητικοί με τις γυναίκες;

Όχι τόσο ! Απλά οι άνδρες θέλουν άμεσο . Βαριούνται πιο γρήγορα. Δεν θα το παραδεχτούν εύκολα, αλλά θέλουν να βγουν από το ιατρείο νιώθοντας ανανεωμένοι και πιο ελκυστικοί.

Θεωρείς πως υπάρχει ακόμη συντηρητική αντίληψη αναφορικά με την περιποίηση προσώπου ή σώματος ενός άνδρα;

Η προκατάληψη υποχωρεί, αλλά ακόμα υπάρχει. Ωστόσο, η ανδρική περιποίηση γίνεται όλο και πιο αποδεκτή. Ο σύγχρονος άντρας δεν φοβάται να φροντίσει τον εαυτό του, και αυτό φαίνεται. Το στιλ και η υγεία πάνε μαζί.

Ποιες θεραπείες έχεις κάνει στον εαυτό σου;

Ως άντρας που που σέβεται και επενδύει στον εαυτό του, έχω δοκιμάσει botox, υαλουρονικο και μεσοθεραπεία, για να διατηρήσω το δέρμα μου φρέσκο και νεανικό. Δεν ξεχνώ ποτέ την καθημερινή φροντίδα του δέρματος, γιατί η πρόληψη είναι το κλειδί. Προσοχή στη λεπτομέρεια, πάντα φροντισμένος!

Το 20% είναι άντρες: Η τεράστια αλλαγή τα τελευταία χρόνια

Από ποια ηλικία οι άντρες πρέπει να κάνουν botox ή μεσοθεραπεία;

Μην περιμένεις να δεις ρυτίδες για να ξεκινήσεις. Συνήθως στα τέλη των 20 ή στις αρχές των 30 είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει κανείς προληπτικά. Καλύτερα να προλαβαίνεις παρά να θεραπεύεις. Ξεκίνα νωρίς, δείξε νεότερος για πάντα.

Υπάρχει διαφορά στον τρόπο που πρέπει να περιποιείται την επιδερμίδα του ένας άντρας από μία γυναίκα;

Η ανδρική επιδερμίδα χρειάζεται πιο ελαφριά προϊόντα και ειδική φροντίδα για τις ανάγκες του ξυρίσματος. Οι άνδρες πρέπει να επενδύουν σε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες.

Τι συμβουλές ομορφιάς θα έδινες σε έναν 30άρη, 40άρη και 50άρη αντίστοιχα;

Στους τριαντάρηδες θα πρότεινα: Μην αμελείς το αντηλιακό και φρόντισε για μια ισχυρή ρουτίνα ενυδάτωσης και καθαρισμού. Στους σαραντάρηδες αντίστοιχα θα έλεγα: Μην αφήνεις τις ρυτίδες να σε καταβάλλουν. Το botox και η μεσοθεραπεία είναι οι καλύτεροι σου φίλοι. Τους πενηντάρηδες θα τους συμβούλευα: Επένδυσε σε θεραπείες που αναδομούν το δέρμα και μειώνουν τις βαθιές ρυτίδες. Τώρα είναι η στιγμή να φροντίσεις πραγματικά τον εαυτό σου. Δείξε νέος, νιώσε νέος, κάθε μέρα!