Οι θεατές του «Supermarkets Unwrapped: The Vegan Aisle» έμειναν με το στόμα ανοιχτό αφού έμαθαν για τις διαδικασίες παραγωγής πίσω από τα χορτοφαγικά λουκάνικα και άλλα φυτικά προϊόντα. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το Channel 4, είχε ως στόχο να διερευνήσει την αυξανόμενη τάση της χορτοφαγικής διατροφής και τη διαθεσιμότητα των φυτικών επιλογών στα mainstream σούπερ μάρκετ.
Σε ένα τμήμα της εκπομπής ο John Whaite επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο λουκάνικων για να παρακολουθήσει την παραγωγή χορτοφαγικών λουκάνικων. Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις για να μιμηθεί τη γεύση των χοιρινών λουκάνικων. Για τη δημιουργία του περιβλήματος των λουκάνικων, ένα τζελ αλγινικού που παρασκευάζεται από φύκια συνδυάζεται με ένα ζελατινώδες διάλυμα και περνά μέσα από μια κουρτίνα χλωριούχου ασβεστίου. Το δέρμα που προκύπτει στη συνέχεια κόβεται και τα λουκάνικα είναι έτοιμα για συσκευασία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr