Από το κολύμπι τα μεσάνυχτα έως τον διαλογισμό μετά το δείπνο, η ευεξία αφού πέσει η νύχτα είναι η τελευταία τάση που βοηθά στην τόνωση της σεξουαλικής σας ζωής.

Η Amy Abrahams ερευνά πώς η ευεξία αργά το βράδυ μπορεί να ανάψει φωτιές κάτω από τα σεντόνια.

Καθώς η κατανόησή μας για την ολιστική υγεία διευρύνεται, είναι σαφές ότι η επιδίωξη της υγείας δεν μπορεί να ταιριάζει απόλυτα στις ώρες της ημέρας που μπορεί να είναι ανοιχτό ένα γυμναστήριο ή ένα σπα. Ούτε βολεύει.

Υπολογίστε την άνοδο της ευεξίας τη νύχτα, κάπου όπου οι παροχές ευεξίας τρέχουν βαθιά μέσα στη νύχτα. Για πολλούς, αυτό είναι όταν οι περισπασμοί είναι λιγότεροι και τα επίπεδα άγχους χαμηλότερα –και η ενίσχυση της ευεξίας σας αργά το βράδυ δεν θα υποστηρίξει μόνο τη συνολική υγεία σας, αλλά θα μπορούσε να τονώσει και τη σεξουαλική σας ζωή.

Η σεξουαλική ευεξία περιλαμβάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση, μια ισχυρότερη αίσθηση σύνδεσης με τον εαυτό σας και τους άλλους και την άνεση με τη σεξουαλικότητα, το σώμα και τις επιθυμίες σας. Η εστίαση στην ευημερία σας τη νύχτα μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να το εξερευνήσετε.

«Υπάρχει κάτι λίγο διαφορετικό και συναρπαστικό στο να κάνεις δραστηριότητες στο λυκόφως ή το βράδυ. Καταργεί ορισμένες προσδοκίες για το πώς θα είναι μια εμπειρία και σημαίνει ότι μπορούμε να την εξετάσουμε υπό νέο πρίσμα.

Το να μας παρασύρει από τη ρουτίνα μας μπορεί να αναζωπυρώσει τη σύνδεση, τόσο με τον εαυτό σας όσο και με ένα άλλο άτομο», λέει η Κλιό Γουντ, υπέρμαχος της γυναικείας υγείας και της σεξουαλικής ευημερίας και συγγραφέας.

Εάν η ιδέα της δημιουργίας μιας κοινωνικής σύνδεσης σας προκαλεί νευρικότητα, η Γουντ συχνά συμβουλεύει να κάνετε μια συζήτηση χωρίς οπτική επαφή, όπως σε μια βόλτα.

«Η σύνδεση με κάποιον στο σκοτάδι προκαλεί παρόμοια αίσθηση», λέει. «Αισθάνεστε λιγότερο εξονυχισμένοι και ως εκ τούτου πιο ασφαλείς και πιο ικανοί να μοιραστείτε τις ευπάθειες, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε καλύτερη επικοινωνία».

Σεξ: Βάλε «φωτιά» στα βράδια σου

Ο ύπνος ανεβάζει τη λίμπιντο

Μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά ένα από τα κορυφαία hacks για καλύτερη σεξουαλική ευεξία είναι ο… ύπνος.

Η στέρηση ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες μας και έχει συνδεθεί με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και υψηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, συν την πιθανότητα μεγαλύτερου ανταγωνισμού σε μια σχέση, χάρη στην επίδραση της κόπωσης στη διάθεσή μας.

Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι ο περισσότερος ύπνος σχετίζεται με μεγαλύτερη επιθυμία την επόμενη μέρα, με μόλις μία επιπλέον ώρα ύπνου να αυξάνει την πιθανότητα να κάνετε σεξ κατά 14%.

Ο καλός ύπνος είναι επίσης μεγάλη υπόθεση, με τον τουρισμό ύπνου να δείχνει αυξητική τάση κατά 400 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

Στο Λονδίνο, τα ξενοδοχεία προωθούν υπνικές προσφορές, είτε πρόκειται για δωμάτια με ηχομόνωση, ένα θυρωρό πνευματικής ευεξίας για ψυχική χαλάρωση, μπάνια σε στυλ σπα στο δωμάτιο και μια δωρεάν εφαρμογή διαλογισμού ή ένας υπνοθεραπευτής που μπορεί να έρθει στη σουίτα σας για ύπνωση κατά παραγγελία.

Η άλλη άποψη για να επιτύχετε έναν πιο ήρεμο ύπνο που βελτιώνει τη σεξουαλική σας ευεξία είναι ότι το σεξ, βολικά, βοηθά στη βελτίωση του ύπνου, χάρη στην απελευθέρωση της ορμόνης της αγάπης, της ωκυτοκίνης και τη μείωση της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.

Σεξ: Βάλε «φωτιά» στα βράδια σου

Βρείτε έμπνευση στο περιβάλλον σας

Φυσικά, η βελτίωση της σεξουαλικής μας ευεξίας δεν επιτυγχάνεται μόνο όταν τα μάτια μας είναι κλειστά. Τα ταξίδια διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο άνοιγμα του κόσμου μας –η εμπειρία του δέους μπορεί να αυξήσει την ωκυτοκίνη και να τονώσει την αίσθηση του σκοπού, τη διάθεσή μας, την αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλική μας λειτουργία.

Και το δέος είναι εύκολο να επιτευχθεί όταν πρόκειται για δραστηριότητες μετά το σκοτάδι σε όμορφα μέρη, ειδικά όταν βυθίζονται στη φύση, από την παρατήρηση των αστεριών ή τη γιόγκα κάτω από το φως του φεγγαριού προκαλώντας ανάφλεξη ρομαντισμού.

«Εύκολα πέφτουμε σε κακές συνήθειες στο σπίτι και μια νέα ρύθμιση μπορεί να σας βοηθήσει να επανεξετάσετε γιατί βρίσκεστε σε αυτό το χάλι και να βρείτε μια διέξοδο από αυτό.

Συχνά νιώθουμε πιο ελεύθεροι να πειραματιστούμε όταν είμαστε σε διακοπές –κανείς δεν μας κρίνει για τις αλλαγές που κάνουμε ή αν αποτύχουμε», λέει ο Γουντ.

«Είτε βιώσετε αυτή τη μεταμόρφωση μόνοι σας είτε ως ζευγάρι, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακροχρόνια, αρκεί να σχεδιάσετε πώς να υιοθετήσετε τις νέες στρατηγικές σας όταν επιστρέψετε» προσθέτει.

Σεξ: Βάλε «φωτιά» στα βράδια σου

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο

Το άγχος της καθημερινότητας των ανθρώπων με παιδιά ακόμη και στις διακοπές διατηρείται στα ίδια επίπεδα, απλώς με μια πιο ωραία θέα. Αλλά για τους έξυπνους ξενοδόχους, οι εκτεταμένες βραδινές παροχές για να βοηθήσουν τα ζευγάρια να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί, μπορούν να αποφέρουν engagement και μία καλή διαφήμιση από στόμα σε στόμα.

«Βλέπουμε μια νέα σειρά ξενοδοχείων να ανεβαίνει στο προσκήνιο, ιδιαίτερα στον τομέα της πολυτέλειας», λέει η Μπέκι Πένισον-Μπέιτς, συνιδρύτρια του Tiny Travelship, μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για οικογενειακά ταξίδια.

«Υπάρχει ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ευφάνταστων τρόπων φροντίδας των παιδιών αφού πέσει η νύχτα. Είδαμε να δημιουργούνται «Pyjama Clubs», όπου φροντίζουν παιδιά μέχρι τις 10 μ.μ., κάτι που σημαίνει ευκαιρία για ρομαντικά γεύματα ή μασάζ εκτός ορίων το βράδυ.