Πριν καν περάσει ένας μήνας από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter να αποδεχτεί την πρόταση του Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σκέφτεται σοβαρά να κάνει πίσω βήματα στην επιθυνία του για την εξαγορά του social media, αυτή τη φορά βρίσκοντας ως πρόβλημα το ότι δεν έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για ψεύτικους και spam λογαριασμούς.

Πριν από λίγη ώρα ο Elon Musk προειδοποίησε πως θα αποχωρήσει από οποιαδήποτε κουβέντα και θα αποσύρει την πρόταση των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Twitter, με την αιτιολογία πως συναντά μια αντίσταση και άρνηση στο δικαίωμα του να πληροφορηθεί για προφίλ που είναι ψεύτικα ή σπαμάρουν.

«Το Twitter βρίσκεται σε μια ξεκάθαρη παραβίαση ως προς τις υποχρεώσεις του και έχω κάθε δικαίωμα να τερματίσω τη συμφωνία ένωσης με τις άλλες εταιρείες μου». Αυτή η (περισσότερο μοιάζει με) απειλή, ήρθε σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Musk στις αρχές Μαΐου πως θα βάλει σε αναμονή την διαδικασία μετάβασης των μετοχών στην πλευρά του, ενόσω ανέμενε από την εταιρεία να παρέχει δεδομένα για το μέγεθος των ψεύτικων λογαριασμών. Είχε από τότε κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία εξαγορά, αν δεν του παρέχουν όλα όσα ζητάει.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα spam bots μπορεί να αποτελούν ως και το 50% των χρηστών του Twitter, άρα να βρίσκονται 10 φορές πιο πάνω από την εκτίμηση της εταιρείας. Αν ισχύει η πεποίθηση του Musk, αυτό μειώνει την εμπορική αξία του Twitter κι ίσως ο μεγιστάνας επιχειρεί να ρίξει την τιμή του. Αν οι εκτιμήσεις του Twitter είναι σωστές, τότε τα fake και spam είναι μόλις 11.4 εκατομμύρια σε σύνολογο 229 εκατομμυρίων.

Το πρωί της Δευτέρας ο δικηγόρος του απέστειλε επιστολή προς τους μετόχους της εταιιρείας, όπου μιλούσε σκωπτικά για την πολιτική της εταιρείας να παρέχει πληροφορίες μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα γίνει κανονικά η συμφωνία. «Ο Musk έχει το δικαίωμα να το ψάξει και το Twitter είναι υποχρεωμένο να παρέχει πληροφορίες και δεδομένα για κάθε λογικό επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής», τόνιζε στην επιστολή ο δικηγόρος του.

«Ο Musk πιστεύει πως το Twitter αρνείται ξεκάθαρα να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις υπό τη συμφωνία συγχώνευσης, κάτι που προκαλεί περαιτέρω καχυποψία ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα δεδομένα αυτά υπό τον φόβο του τι θα αποκαλύψει η προσωπική ανάλυση που έχει ο ίδιος ο Musk».

Η ομάδα του Musk θέλει να διεξάγει τη δική της έρευνα σε 100 ακόλουθους στο Twitter για να βγάλει ένα αρχικό συμπέρασμα για το πόσα είναι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots στο σύνολο των χρηστών.

«Αν το Twitter είναι σίγουρο για τις εκτιμήσεις του όπως τις έχει δημοσιεύσει, δεν κατανοώ γιατί η εταιρεία αντιστέκεται να μου επιτρέψει να επαληθεύσω αυτές τις εκτιμήσεις», γράφει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Η πρόεδρος της SpaceX τον υπερασπίζεται μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Elon Musk: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από αεροσυνοδό της SpaceX – Τα ιδιωτικά μασάζ και η εξαγορά της «σιωπής» της

Elon Musk: Είναι ένα κακό troll ή ιδιοφυία; – Γιατί τον «μισούν» στις ΗΠΑ