Οι χρήστες του iPhone από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ένα απλό αλλά εκνευριστικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, όταν πας να ανοίξει το κινητό σου, το Face ID δεν σε αναγνωρίζει αν φοράς μάσκα προστασίας από τον ιό. Πρέπει, λοιπόν, να την κατεβάσεις και να την ξαναβάλεις μετά. Η Apple, όμως, έχει την λύση.

Έτσι, από το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου θα γίνει διαθέσιμο το επόμενο update iOS 15.4, μέσω του οποίου η διαδικασία αναγνώρισης του προσώπου θα γίνεται και με την μάσκα. Σύμφωνα με το το Bloomberg, αναμένεται να λειτουργεί σε iPhone και iPad. Πέρυσι η εταιρεία προχώρησε σε μία προσωρινή λύση, καθώς ενημέρωση λογισμικού επέτρεψε στους χρήστες του Apple Watch να έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους ακόμα και όταν φορούσαν μάσκα ή γυαλιά ηλίου.

Όπως εξηγεί η Apple, το σύστημα TrueDepth προσπαθεί να «αναγνωρίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά γύρω από το μάτι για να πιστοποιήσει την ταυτότητα» του προσώπου σας. Με τη λειτουργία ξεκλειδώματος Apple Watch, το σύστημα TrueDepth αναγνωρίζει ότι κάποιος φοράει μάσκα, ότι το Apple Watch είναι κοντά και έτσι το iPhone ξεκλειδώνεται. Δεδομένου ότι αναγνωρίζει μόνο μια μάσκα και όχι το άτομο, δεν μπορούσατε να μπείτε σε συγκεκριμένες εφαρμογές που θέλουν άδεια ή να πληρώσετε με το Apple Pay.

Τώρα το  iOS 15.4, δίνει την δυνατότητα λειτουργίας του Face ID ξανά στο δρόμο. Θα ξεκλειδώνονται εφαρμογές που απαιτούν αναγνώριση προσώπου με ευκολία.