Ο Elon Musk, πιστός χρήστης του Twitter, αποφάσισε να γίνει και μέτοχος στην εταιρεία-κολοσσό αγοράζοντας το 9,2% του σε μετοχές. Αυτή η νέα του επιχειρηματική κίνηση τον καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter. Η είδηση έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού ο δισεκατομμυριούχος εντρεπενέρ ανακοίνωση ότι σκέφτεται να ιδρύσει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Πόσα πλήρωσε ο 51χρονος Musk για τις μετοχές του TWTR; Δεν αναφέρθηκε το ακριβές ποσό αλλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι μετοχές του είχαν αξία $2.9 δισεκατομμυρίων στο χρηματιστήριο.

Ο Musk δεν έχει αναφερθεί στο τι σκοπεύει να κάνει με την νέα του επένδυση και ποια είναι τα σχέδιά του για το Twitter. Το να επιβάλλει αλλαγές στην λειτουργία της πλατφόρμας είναι πολύ πιθανόν καθώς ο ίδιος είχε ασκήσει κριτική στις πρακτικές λειτουργίας της ουκ ολίγες φορές.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει μόλις μερικές μέρες πριν ότι σκέφτεται σοβαρά να ιδρύσει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεδομένου ότι το Twitter υπηρετεί ως μία de facto κοινωνική συγκέντρωση, η οποία όμως αποτυγχάνει να προσφέρει απόλυτη ελευθερία του λόγου και υπονομεύει την δημοκρατία, τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να συμβεί;» είχε γράψει σε Tweet του ο CEO της Tesla.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Musk διατηρεί 80 εκατομμύρια followers στο Twitter, περισσότερους από κάθε CEO της εταιρείας. Ακόμη, είναι ενεργός καθημερινά.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Wikimedia Commons

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Elon Musk: Σκέφτεται να ανοίξει δική του πλατφόρμα βασισμένη στην «ελευθερία του λόγου»

Elon Musk προς Putin: «Έλα να μονομαχήσουμε για την Ουκρανία»

Elon Musk – Grimes: Αν και χωρισμένοι έκαναν δεύτερο παιδί