Λίγες εβδομάδες πριν γίνει ευρέως γνωστό ότι ο Elon Musk αγόρασε μεγάλο αριθμό μετοχών του Twitter, o 51χρονος έκανε δημοσκοπήσεις για το πως θεωρούν οι χρήστες πως πρέπει να λειτουργεί η πλατφόρμα.

Σήμερα, που γνωρίζουμε ότι ο νοτιοαφρικανός enterpreneur είχε μεγαλεπήβολα σχέδια για το Twitter, οι ερωτήσεις του αποκτούν νέα βαρύτητα. Τις έκανε για να εμπνευστεί σχετικά με το σχέδιό του αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα; Μία από τις δημοσκοπήσεις που έκανε αφορούσε το εάν πιστεύουν οι χρήστες πως ο κώδικας του Twitter θα έπρεπε να είναι «ανοιχτός». Τι σημαίνει πρακτικά, αυτό; 

Στην πραγματικότητα μέρος του κώδικα του Twitter είναι ήδη «open source», που σημαίνει πρακτικά πως μπορεί ο καθένας να δουλέψει πάνω σε αυτόν, να κάνει σημειώσεις και να αντιγράψει μέρη του. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν οι χρήστες να κάνουν αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλαγές που αυτήν την στιγμή δεν έχει ούτε ο ίδιος ο Musk δικαιοδοσία να κάνει.

Αυτό που ρωτούσε, ουσιαστικά ο Elon Musk είναι αν θα έπρεπε ο τρόπος με τον οποίον ο αλγόριθμος επιλέγει ποια tweets θα δείξει στην αρχική μας, να είναι γνωστός στο κοινό. 

Πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες ψήφισαν «ναι» στο poll του Musk, το οποίο συγκέντρωσε το τεράστιο ποσοστό 82.7%.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος επιθυμεί να αγοράσει το 100 τοις εκατό των μετοχών του Twitter, σε ένα τεράστιο deal 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτήν την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με το 9.2% των μετοχών στην κατοχή του.

Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter έβαλε «φρένο» στις προσπάθειες του Musk με την πρακτική του poison-pill, κατά το οποίον εάν επιμείνει να αγοράσει την εταιρία θα «ανοίξουν» την αγορά προς τα έξω ώστε να μπορεί ο καθένας να αγοράσει μετοχές, μικραίνοντας το ποσοστό του Elon.

Στόχος του Musk, σύμφωνα με τον ίδιον είναι να «ξεκλειδώσει» τις «ατελείωτες» ικανότητές του. Ο ίδιος είναι από τους πιο ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα, καθώς «τουιτάρει» καθημερινά εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Κι όμως, ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου δεν έχει σπίτι δικό του – Μένει σε φίλους του

Twitter: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την εξαγορά του – Μπλόκο στον Musk από το διοικητικό συμβούλιο

Tesla, Space X και τώρα… Twitter: Ο Elon Musk προσφέρεται να το αγοράσει έναντι 41,39 δις δολαρίων