Και εγένετο ιδιοκτήτης του Twitter! Ο Elon Musk είναι ουσιαστικά – και σε λίγες ώρες θα γίνει και τυπικά – ο άνθρωπος που κατέχει το Twitter και μπορεί να ορίζει πώς θα λειτουργεί, μέσα σε ποιο πλαίσιο και με ποιους κανόνες. Αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του, τότε δεν είναι απίθανο σε λίγο καιρό να δούμε τον Musk να επαναφέρει τον Donald Trump και να τον στηρίζει εν όψει των εκλογών του 2024, ελπίζοντας πως θα πάρει ως αντάλλαγμα κάποια χάρη σε φορολογικό επίπεδο, κάτι που τον απασχολεί αρκετά, ώστε να μοιράζει μετοχές της Tesla και της Space-X δεξιά κι αριστερά.

Περίπου ένα μήνα μετά την εξαγορά μετοχών που τον έκαναν μεγαλομέτοχο για λίγα 24ωρα – τον υπερπήδησε η Vanguard – ο Elon Musk προχώρησε σε προσφορά εξαγοράς όλων των μετοχών του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, η οποία αρχικά αντιμετωπίστηκε αρνητικά. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο είχε ενεργοποιήσει μια διαδικασία (το ονομάζουν Poison Pill) μέσα από την οποία θα έπεφτε τόσο χαμηλά η τιμή της κάθε μετοχής, ώστε να αγοράσουν πολλοί από τους μετόχους και να μη μπορεί κανείς να βρεθεί με ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 15%!

Εν τέλει, μετά από πιέσεις στα μέλη του Δ.Σ., υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις τις τελευταίες 15 ημέρες για την προσφορά του Musk που έγινε δεκτή πριν από λίγη ώρα στην τιμή των 44 δισ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, θα έχει στη διάθεσή του 200 εκατομμύρια χρήστες του Twitter.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο άκουσμα της συμφωνίας, η μετοχή της πλατφόρμας ανέβηκε κατά 5% και η τιμή της έπιασε τα 51.5 δολάρια, στην οποία και αναμένεται να κλειδώσει η εξαγορά.

Ο Elon Musk έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του, θέλει να αυξήσει τους χαρακτήρες θέλει να κάνει δημόσιο τον κώδικα και έδειξε μεγάλη επιθυμία για την εξαγορά. Είναι χαρακτηριστικό πως αρχικά είχε προσφέρει 41.9 δισ. δολάρια, μετά ανέβασε την προσφορά στα 43 δισ. και τώρα γίνεται το μεγάλο deal στα 44 δισ. δολάρια.

Ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, που είχε αναλάβει μετά την αποχώρηση του Jack Dorsey τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε πως «το Twitter έχει έναν σκοπό και μια σχετικότητα που επηρεάζει όλο τον κόσμο. Είμαι βαθιά περήφανος για τις ομάδες μας και είναι πηγή έμπνευσης αυτή η δουλειά που δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική».

Μετά το deal, ο Agrawal θα καλέσει – ίσως και αυτές τις ώρες – σε meeting τους υπαλλήλους για να τους ανακοινώσει τα νέα και αυτή την αλλαγή σελίδας που είναι αμφιλεγόμενη και έχει προκαλέσει διχόνοια στους εργαζομένους στην εταιρεία.

Ο Elon Musk θέλει να μετατρέψει το Twitter σε μια ακραιφνώς ιδιωτική επιχείρηση και έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί ακόμα και οι σκληρότεροι κριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα, κάτι που επανέλαβε και λίγο πριν ολοκληρωθεί η αποδοχή της προσφοράς του. Ο ίδιος βέβαια μπλοκάρει στο προφίλ του όσους τον ενοχλούν με τις απόψεις τους. Οι βασικές αλλαγές που θέλει αφορούν στους περιορισμούς στις αναρτήσεις, στα ψεύτικα accounts και στα bots, αλλά και στην αλλαγή του εμπορικού μοντέλου του Twitter.

Ο Donald Trump έχει ήδη αποθεώσει τον Musk για την εξαγορά, αλλά έχει τονίσει πως δεν θα επιστρέψει στο Twitter, αλλά θα παραμείνει στο δικό του social media, το Truth.

Αν για κάτι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, είναι πως ο Elon Musk θα σταματήσει με κάθε τρόπο τον 19χρονο που καταγράφει τις κινήσεις του αεροσκάφους του και τις αναρτά σε προφίλ στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία του να είναι ανοιχτός προς όλους ο κώδικας του Twitter

Elon Musk: «Βροχή» αγωγών από πρώην μετόχους του Twitter προς τον δισεκατομμυριούχο

Elon Musk: Σκέφτεται να ανοίξει δική του πλατφόρμα βασισμένη στην «ελευθερία του λόγου»