Στην απενεργοποίηση λογαριασμού προχώρησε το Twitter, που παρακολουθούσε τις πτήσεις ιδιωτικού jet του Elon Musk, με την ονομασία @ElonJet. Ο εν λόγω λογαριασμός ανήκε στον Jack Sweeney, ο οποίος χρησιμοποίησε δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσεων τόσο για τον Musk, όσο και για άλλους διάσημους.

Σημειώνεται πως κανένας άλλος λογαριασμός του Sweeney δεν έχει ανασταλεί, όπως για παράδειγμα αυτός που παρακολουθεί το ταξίδι του αδερφού του Elon, Kimbal Musk. Στις 2 Δεκεμβρίου, ο Sweeney δήλωσε πως υπάλληλος του Twitter του έστειλε screenshots που έδειχναν πως η εταιρεία περιόρισε την εμβέλεια του @ElonJet.

Ωστόσο, τη Δευτέρα φαινόταν πως δεν υπήρχαν τελικά περιορισμοί, εώς ότου όμως να έρθει η πλήρης απενεργοποίηση. Χθες το απόγευμα, δε, το Twitter έκλεισε και τον προσωπικό λογαριασμό του Sweeney. Από την άλλη, όμως, ο λογαριασμός @ElonJet ήταν για τον ίδιο τον Musk ένα ενοχλητικό σπυράκι.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Musk είχε προτείνει στον φοιτητή 5.000 δολάρια προκειμένου να διαγράψει τον λογαριασμό, αλλά εκείνος τα απέρριψε. Ο ίδιος είχε μάλιστα απαντήσει: «Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν 50.000 δολάρια; Θα ήταν μεγάλη στήριξη για το κολέγιο και θα μου επέτρεπε ενδεχομένως να πάρω ένα αυτοκίνητο, ίσως ακόμη και ένα μοντέλο 3».

Διαβάστε ακόμη: Ο 19χρονος που εξέθετε τη θέση του jet του Elon Musk, τώρα τα βάζει με Ρώσους ολιγάρχες

Τον Νοέμβριο, όταν ο Musk και επίσημα είχε εξαγοράσει την Twitter, είχε αναφερθεί στη δέσμευσή του για ελευθερία λόγου, λέγοντας πως «περιλαμβάνει ακόμη και τη μη απενεργοποίηση του λογαριασμού που παρακολουθεί το αεροσκάφος μου, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο για την προσωπική μου ασφάλεια».

Ο CEO της Tesla και της SpaceX, που δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο, έγραψε χθες σε ανάρτηση για την απενεργοποίηση του λογαριασμού πως «οι αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο για τον τόπο που βρίσκεται κάποιος άλλος, παραβιάζει την πολιτική για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά οι ετεροχρονισμένες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σύμφωνες με την πολιτική αυτή».