Η κυκλοφορία του iPhone 14 βρίσκεται μόλις 4 μήνες μακρυά και οι fans του «μήλου» δεν μπορούν να περιμένουν. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, όμως, μπορούμε να πάρουμε μία «γεύση» από τώρα για το πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο της Apple.

Εάν και η Apple συνηθίζει να μην αποκαλύπτει πληροφορίες για τα επόμενα προϊόντα της πριν την κυκλοφορία τους, οι leakers έκαναν και φέτος την έρευνά τους και βρήκαν renders και mock-ups που αποκαλύπτουν πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο. Τα σχέδια αυτά διαρρέουν όταν τα στέλνει η εταιρία-κολοσσός σε εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της που φτιάχνουν θήκες και άλλα αξεσουάρ. Οι εταιρίες αυτές έχουν πρόσβαση από νωρίς στο πως θα δείχνει ένα iPhone 14, έτσι ένα από αυτά τα σχέδια «εκλάπη» και δόθηκε στην δημοσιότητα.

Πόσα και ποια θα είναι τα φετινά μοντέλα iPhone 14

Οι πηγές αναφέρουν ότι φέτος θα έχουμε 4 μοντέλα iPhone 14, τα οποία όμως θα είναι διαφορετικά από τα περσινά. Φέτος, δεν θα υπάρχει καθόλου mini μοντέλο, όπως στα iPhone 12 και 13, τα οποία πολλοί χρήστες βρήκαν βολικά, δεν σημείωσαν όμως όσες πωλήσεις ήθελε η Apple. Αντιθέτως θα υπάρχουν 2 απλά μοντέλα, το ένα max και δύο pro μοντέλα, ένα σε κανονικό μέγεθος 6.1.” και το άλλο max μέγεθος 6.7.”.

Ένας από τους leakers αυτούς είναι ο γνωστός youtuber UnboxTherapy ο οποίος χρησιμοποίησε ένα τέτοιο iPhone 14 pro στο τελευταίο του βίντεο. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την μη λειτουργική συσκευή που κρατάει στο χέρι του είναι ότι το φετινό κινητό θα είναι το πιο παχύ των τελευταίων ετών. Οι κάμερες θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες περσινές, ενώ θα έχουν την ίδια ακριβώς κατάταξη. Δυο διαγώνιες για τα απλά μοντέλα και τρεις για τα pro.

Τέλος για το ενοχλητικό Notch – Μόνο στα pro μοντέλα όμως

Επίσης, το 14 Pro και το 14 Pro Max δεν θα έχουν το κλασικό notch στην μπροστινή εκπομπή αλλά θα έχουν pill shaped εγκοπή+οπή κάμερας. Αυτή είναι μία αλλαγή που και οι fans και οι επικριτές της Apple περιμένουν εδώ και χρόνια, καθώς η εταιρία είναι η τελευταία που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εγκοπή στα κινητά της. Η Apple είχε δικαιολογήσει το «κόλλημά» της αυτό με το notch με το γεγονός ότι σε αυτό οφείλεται το εξαιρετικό Face ID της.

Τα bezels, τα μαύρα πλαίσια του κινητού φαίνονται επίσης μικρότερα, όχι όμως σε ακραία διαφορά.

iPhone 14

Πηγή: YouTube, Unbox Therapy

Και φέτος χωρίς θύρα διασύνδεσης USB-C

Τέλος, και τα φετινά μοντέλα έρχονται με τις ίδιες θύρες lightning, αντί για διασύνδεση USB-C όπως έλεγαν οι φήμες. Το νέο αυτό δεν χαροποιεί κανέναν, καθώς τα καλώδεια lightning είναι λιγότερο χρηστικά, είναι ακριβά, χαλάνε εύκολα και δεσμεύουν τον χρήστη. Σε μία εποχή όπου όλες σχεδόν οι νέες ηλεκτρονικές συσκευές τηλεφωνίας χρησιμοποιούν διασύνδεση USB-C, ακόμη και τα ίδια τα MacBooks της εταιρίας, δεν βρίσκεται λόγος να χρησιμοποιείται ακόμη το απαρχαιωμένο lightning.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει φορτιστής στο κουτί, το οποίο έρχεται με ένα καλώδιο lightning προς USB-C που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με αυθεντικό μετασχηματιστή Apple, τον οποίον ο χρήστης θα αναγκαστεί να αγοράσει.

Γενικά, για όσους έχουν κάποιο μοντέλο σειράς 11, 12, 13 δεν θα δουν μεγάλες διαφορές, ειδικά στην εμφάνιση του κινητού.

Εκτός από τα κινητά θα δούμε και το νέο Apple Watch 8 το οποίο θα συνοδεύσει και μία «Extreme Edition» για δραστηριότητες όπως η ορειβασία κτλ. Ακόμη, θα δούμε και την πιο light εκδοχή του Apple Watch SE 2, καθώς μαζί και τα νέα ακουστικά AirPods Pro 2 και το τελευταίο iPad.

Τα 4 νέα μοντέλα iPhone 14 θα κυκλοφορήσουν από ότι φαίνεται μέσα στον Σεπτέμβριο, με πιθανότερη ημερομηνία την 13η Σεπτεμβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Προτείνει χαμηλότερη τιμή για την αγορά του Twitter – Η απάντηση του με poop emoji που εξόργισε

Blackout Challenge: Ποιο είναι το θανατηφόρο trend του TikTok

Ήρθε το Google Wallet, τέλος εποχής για το Google Pay – Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι