Ενώ ο επιστημονικός κόσμος μιλάει για το μελλοντικό ταξίδι της ανθρωπότητας στον Άρη, η NASA θέλει να επιστρέψει στην επιφάνεια της Σελήνης, 50 χρόνια μετά την τελευταία επανδρωμένη αποστολή. Έτσι, στέλνει το Artemis 1 στον δορυφόρο της Γης, το φεγγάρι, με έναν τρόπο όμως που δεν έχει ξανά γίνει ποτέ.

Σήμερα, το Artemis I θα εκτοξευτεί και θα είναι ένα πρώτο βήμα σε μία νέα μεγάλη εκστρατεία εξερεύνησης του διαστήματος.

Δεν πρόκειται για μια επανδρωμένη αποστολή, ωστόσο η σημασία της είναι τεράστια.

Μέσω της αποστολής του Artemis I και των πληροφοριών που θα συλλέξει για την Σελήνη, η NASA ευελπιστεί να στείλει την ανθρωπότητα στον Νότιο Πόλο του φεγγαριού και αργότερα στον Άρη. Είναι μόνο η πρώτη από τις επόμενες αποστολές που θα ξεκινήσουν, με στόχο να εξερευνήσουμε όλο και περισσότερα σημεία του ηλιακού μας συστήματος και ίσως και να καταφέρουμε να τα αποικίσουμε.

«Επιστρέφουμε στο φεγγάρι με σκοπό να ζήσουμε σε αυτό, να δουλέψουμε, να επιβιώσουμε» αναφέρει ο επικεφαλής του προγράμματος της NASA, Bill Nelson.

«Θα μάθουμε πως να επιβιώνουμε σε αυτές τις αφιλόξενες συνθήκες που προσφέρει το φεγγάρι, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα εφόδια που μας παρέχει και θα μπορέσουμε να χτίσουμε πόλεις στην επιφάνειά του» συνεχίζει.

Οι επιστήμονες ξέρουν πια πως είναι να ζεις μακριά από την ατμόσφαιρα της Γης. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά τα τελευταία 20 χρόνια, με τον κάθε αστροναύτη να ζει εκει για 6 μήνες με 1 χρόνο. Έτσι, έχουμε μία ιδέα του πως θα είναι να ζει κανείς στη Σελήνη, σε ελεγχόμενες, φυσικά, συνθήκες. Δεν είναι τόσο ακατόρθωτο όσο νομίζαμε 50 χρόνια πριν, όταν η τελευταία επανδρωμένη αποστολή ολοκλήρωσε το 12 ημερών ταξίδι της.

Επόμενο έρχεται το Artemis II, το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί κάποια στιγμή το 2024, το οποίο θα κάνει παρόμοια διαδρομή με το Ι. Τον επόμενο χρόνο θα φύγει το Artemis IΙΙ, το οποίο θα στείλει στο φεγγάρι την πρώτη γυναίκα η οποία θα πατήσει το πόδι της στην επιφάνειά του καθώς και ο πρώτος έγχρωμος άντρας. Στόχος τους να εξερευνήσουν τις περιοχές της Σελήνης στις οποίες υπάρχει λεπτός πάγος, ο οποίος μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμος.

«Το φεγγάρι είναι σαν μία διαστημική βιβλιοθήκη για εμάς. Μας παρέχει τρομερά χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες θα μας μάθουν πολλά για το πως να κατακτήσουμε άλλους πλανήτες. Τα πετρώματα και ο πάγος θα είναι τα βιβλία μας».

Το φεγγάρι μέλλει να γίνει η πύλη μας για όλο το υπόλοιπο διάστημα.

Σελήνη

Σελήνη Σελήνη Σελήνη Σελήνη Σελήνη Σελήνη Σελήνη Σελήνη Σελήνη

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Επιστροφή στο μέλλον; Η ανθρωπότητα προσεδαφίζεται στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια με την Artemis 1 (live video)

Ο Conor McGregor έπαθε Cardi B: Δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή που δέχεται στοματικό έρωτα

Στον Lewis Hamilton αρέσει να αποδεικνύει στους ανθρώπους πόσο λάθος έκαναν για εκείνον