Σίγουρα όταν κανείς σκέφτεται την Σαουδική Αραβία, έρχονται στο μυαλό του εικόνες από αμμοθύελλες και καυτό ήλιο. Πριν λίγες ημέρες ωστόσο, συνέβη το ακριβώς αντίθετο: η έρημος της Σαουδικής Αραβίας καλύφθηκε από χιόνι. Απανωτές χαλαζοπτώσεις και χιονοπτώσεις, έχουν αλλάξει το σκηνικό, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των ντόπιων και των επισκεπτών, οι οποίοι σπεύδουν να ποστάρουν τα πειστήρια στα social media.

O γηγενής φωτογράφος Al-Harbi, ανέφερε στο CNN, ότι καιρικά φαινόμενα τέτοιου είδους, ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, το οποίο είχε χρόνια να συμβεί. Μάλιστα χαρακτήρισε την πρόσφατη χαλαζόπτωση ως ιστορική. Ο ίδιος, κατέγραψε τις χιονισμένες εικόνες, στις 11 Ιανουαρίου, στις οποίες διαφαίνεται κόσμος, ο οποίος ταξίδεψε μίλια ολόκληρα για να απολαύσει το τοπίο.

Σαουδική Αραβία

Σαουδική Αραβία

Λίγο πριν τον έντονο χιονιά, το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας της Σαουδικής Αραβίας, είχε προβλέψει ήπιες προς έντονες βροχές με ανέμους, περιορισμένη ορατότητα και χαλάζι. Η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε.

Σαουδική Αραβία: Ανακαλύφθηκαν δρόμοι με αρχαίους τάφους 4.500 ετών

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα, με χιόνια στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, τα οποία κάλυψαν ολοκληρωτικά στην πόλη Tabuk, κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας αλλά και κοντινά βουνά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Από ότι φαίνεται, η επέλαση του χιονιά που αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, έχει επηρεάσει αρκετές περιοχές του κόσμου.