Ο Elon Musk είναι γνωστός για τα αινιγματικά post του στο Twitter , τα οποία χρησιμοποιεί συχνά για να επιτίθεται ή να κάνει πλάκες. Το τελευταίο που έγραψε ήταν ότι «προχωράει μπροστά». Στην συνέχεια δημοσίευσε ένα διευκρινιστικό tweet στο οποίο ανέφερε ότι είχε προχωρήσει από το να «γελοιοποιεί τον Bill Gates».

Βρισκόταν σε διαμάχη με τον ιδρυτή της Microsoft μετά την άρνηση του Musk να συνεργαστεί μαζί του για την κλιματική αλλαγή, επειδή είπε ότι ο Gates είχε λάβει μια μικρό ποσοστό στις μετοχές της Tesla. Η ανάρτηση έγινε μετά από μια εβδομάδα, κατά την οποία ο Musk εξασφάλισε 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει μια πιθανή προσφορά για το Twitter.

Το Twitter ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον δισεκατομμυριούχο, την Κυριακή, μετά τις λεπτομέρειες που έδωσε για τη χρηματοδότηση της προσφοράς του για την εξαγορά της πλατφόρμας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθεί την προσφορά του για 54,20 δολάρια τη μετοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η πλατφόρμα εξετάζει αν η πώληση στον Musk είναι εφικτή.

Ο Musk έχει συναντηθεί με μετόχους της εταιρείας, για να στηρίξουν την προσφορά που έκανε. Μέτοχοι πίεσαν το διοικητικό συμβούλιο να μιλήσουν μαζί του και ζήτησαν να μην αφήσει η εταιρεία να χαθεί η ευκαιρία για συμφωνία. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να συζητήσει μαζί του, για περισσότερες πληροφορίες και για να προτείνει τους δικούς του όρους στην συμφωνία.

Το διοικητικό συμβούλιο ήθελε να μάθει περισσότερα για τυχόν ανοιχτές έρευνες των ρυθμιστικών αρχών για τον Musk, όπως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC). Εξετάζουν και το αν οι ρυθμιστικές αρχές σε κάποια από τις μεγάλες αγορές, θα είχαν ενστάσεις αν η εταιρεία ανήκε στον Musk, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.

Οι δικηγόροι κινητών αξιών λένε ότι ο Musk, που κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους επενδυτές προτείνοντας πριν από τέσσερα χρόνια ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να κάνει ιδιωτική την Tesla, μπορεί να παραβίασε τους κανόνες της SEC.

H εταιρεία υιοθέτησε τη στρατηγική «poison pill», ώστε να μην μπορεί να αυξήσει το μερίδιό του από 9% σε πάνω από 15% και χωρίς να μπορεί να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. Το διοικητικό συμβούλιο φοβόταν ότι αν ξεκινούσε τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία με τον Musk, πολλοί μέτοχοι θα μπορούσαν να τον στηρίξουν στην πρόσκληση υποβολής προσφοράς.

Παρότι η στρατηγική «poison pill» θα μπορούσε να τους εμποδίσει να υποβάλουν προσφορά για τις μετοχές τους, τότε η εταιρεία θα φανεί ότι πάει ενάντια στη θέληση πολλών επενδυτών της.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

BeReal: Η εφαρμογή που «απαγορεύει» τα φίλτρα στις φωτογραφίες – Εκτόξευση 315% στους χρήστες της

Elon Musk: Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία του να είναι ανοιχτός προς όλους ο κώδικας του Twitter

Netflix: Έχασε 200.000 συνδρομητές – Έρχεται το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία του