Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter, αλλά μόνο καλό δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής. Εκτός από τις απολύσεις ενός μεγάλου ποσοστού των εργαζόμενων, ο CEO της Tesla έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έκανε λόγο για ενδεχόμενη χρεοκοπία. Ήταν αυτό που έλειπε.

Στο μεταξύ, στον απόηχο όλων αυτών, αποχώρησαν και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, βλέποντας τη στραβοτιμονιά του Elon. Σύμφωνα με το Bloomberg News, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι ασταθής, μόλις δύο εβδομάδες από τον Musk.

Όσον αφορά τα στελέχη πρόκειται για τον Yoel Roth και την Robin Wheeler, οι οποίοι σε μια προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που εκφράζουν οι διαφημιστές, παραιτήθηκαν. O Roth, που ήταν υπεύθυνος ασφάλειας, δήλωσε ότι το Twitter μείωσε τη θέαση επιβλαβούς περιεχομένου στα αποτελέσματα έρευνας κατά 95%, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Musk.

Διαβάστε ακόμη: Παραδίνει το TikTok τα δεδομένα μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας; – Αυξάνεται η ανησυχία στη Δύση

Πάντως, σε αυτή τη λίστα παραιτήσεων, προστέθηκε και η υπεύθυνη ασφαλείας του Twitter, Lea Kissner, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες από έναν δικηγόρο εντός της ιδιωτικής ομάδας του.

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με βαθιά ανησυχία, μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Στη χθεσινή ομιλία του Musk προς τους εναπομείναντες εργαζόμενους του Twitter, προειδοποίησε πως η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη χρονιά. Μέχρι τώρα πάντως, έχει οικονομικές απώλειες 4 εκατομμυρίων την ημέρα, κυρίως εξαιτίας της αποχώρησης διαφημιστών από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι χρήστες εγκαταλείπουν του Twitter και μετακινούνται προς το Mastodon, που μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, τώρα ήρθε η ώρα να ανθίσει.