Είναι τρομερό αυτό που αντικρύζει κάποιος αν δει τα στατιστικά για τις προκρατήσεις στα νησιά το φετινό καλοκαίρι, ειδικά στην Airbnb. Κι όποιος τα δει, το μάτι του δε μπορεί παρά να πέσει σε ένα γεμάτο 100% που έχει το νησί με την πιο ξακουστή Χώρα στις Κυκλάδες, ου μην και σε ολόκληρο το Αιγαίο. Ο λόγος για τη Φολέγανδρο που το καλοκαίρι του 2023 έκανε το μεγάλο της μπαμ, πήρε ώθηση κι από την παρουσία της Μάργκοτ Ρόμπι εκεί προς το τέλος του καλοκαιριού και φέτος βάζει πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Δεν γνωρίζουμε αν τα στοιχεία που δημοσιεύει η Airdna για τα νησιά μας ως προς τις προκρατήσεις στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και την εβδομάδα του 15αύγουστου, είναι μια ένδειξη για αντίστοιχη πληρότητα και στα ξενοδοχεία ή αν έχουμε μια στροφή του κόσμου στα Airbnb, διότι οι τιμές των ξενοδοχείων τους φαίνονται πολύ υψηλές, σε κάθε περίπτωση όμως, τα δεδομένα για τη Φολέγανδρο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Φολέγανδρος μαγαζιά νησί Χώρα

Τόσο εντυπωσιακά, ώστε να μην κάνει καμία εντύπωση το 94% πληρότητας την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο νησί, αφού για το διάστημα 12 με 19-20 Αυγούστου, η πληρότητα είναι στο 100%.

Το νησί είναι στην πιο ένδοξη εποχή του σε επίπεδο τουριστικών ροών και προς το παρόν, στη δική του περίπτωση, δεν έχουμε ακούσει τη «θυσία», δηλαδή να προκαλεί τα επακόλουθα που συναντάμε σε άλλα νησιά, αυτή η μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως είναι η εκτός σχεδίου δόμηση, η μείωση της γης και η αύξηση της κατανάλωσης νερού.

Όταν τελειώσει η φετινή σεζόν, κάπου τον Οκτώβριο, το νησί θα διεκδικεί, με τέτοια πληρότητα, ως και την κορυφή στις Κυκλάδες, αφού πολύ πίσω του βρίσκονται τα δημοφιλή νησιά, δηλαδή Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Νάξος, Μήλος.

* Μπορείς να διαβάσεις και τον οδηγό μας για τη Φολέγανδρο εδώ.