Πολύ συχνά βλέπουμε διάφορες αναρτήσεις γνωστών και φίλων στα social που έχουν πάει σε αυτό το μέρος. Και βάζουν την τοποθεσία και λέει «ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ». Και, αρκετά συχνά, νομίζαμε ότι μας ρωτούσαν, αν πήγαμε στον Αχέροντα. Σε φάση «Πήγες Αχέροντα;», σαν να είναι κάτι που να γίνεται εκεί ως μεγάλο event που πήγε πολύς κόσμος. Εντάξει, κάναμε αυτή την αρχή για να σας πούμε έμμεσα πόσο χαζοί είμαστε, αλλά κυρίως για να πούμε ότι όντως, ο Αχέροντας είναι ένα μεγάλο event. Ένα event της φύσης της Ελλάδας, ένα υπέροχο θέαμα να αντικρύσει κανείς, ειδικά την 28η Οκτωβρίου.

Δηλαδή όχι μόνο η 28η Οκτωβρίου, αλλά αυτό το τριήμερο. Κι αν έχεις ακόμα την ευκαιρία, μια εκδρομή για το ΣΚΔ προς την Ήπειρο, για να πας στον διασημότερο ποταμό της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι η καλύτερη επιλογή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Αχέροντας είναι το μέρος όπου οι αρχαίοι πίστευαν ότι βρίσκεται η είσοδος για τον Κάτω Κόσμο. Είναι το μέρος από το οποίο πήγε ο Ηρ στον Άδη για να δει το ταξίδι των ψυχών, να το καταγράψει και να ανέβει πάνω στους ζωντανούς και να τους περιγράψει τι συμβαίνει μετά τον θάνατο, σύμφωνα με τους πλατωνικούς μύθους.

28η Οκτωβρίου εσύ δε θα πεις όχι, αλλά ναι σε αυτή την εμπειρία

Ο Ηρ βρέθηκε στο χάσμα αυτό που έστελνε τις ψυχές είτε βαθιά στον Άδη είτε προς τα Ηλύσια Πεδία, τον παράδεισο των αρχαίων. Κι από τις δύο πλευρές έρχονταν ψυχές έτοιμες να πάνε στην επόμενη ζωή, να περάσουν από τις Μοίρες, από τον θρόνο που κάθεται η Λάχεσις για να πάρουν τον λαχνό της επόμενης ζωής που έχουν επιλέξει, και στη συνέχεια, αφού λάβουν έγκριση από την Κλωθώ και την Άτροπο, να πάνε να πιουν το νερό της λησμονιάς στον Αμέλητα Ποταμό, ώστε να βρεθούν στην επόμενη ζωή χωρίς τη μνήμη της προηγούμενης.

Πώς σχετίζονται όλα αυτά με τον Αχέροντα; Γιατί εδώ θα πιεις το νερό της λησμονιάς της ζωής που άφησες για να επισκεφθείς το μέρος και θα γεμίσεις τις μνήμες σου από τις εικόνες που σου προσφέρει ο ποταμός και όσα έχει γεννήσει το νερό του εκατέρωθεν και στο γύρω τοπίο.

Δε θα γράψουμε περισσότερα. Θα αφήσουμε το βίντεο του συνεργάτη μας Greece With My Camera να σας πλανέψει και να σας περιπλανήσει στο τοπίο, σαν μια προσομοίωση της πραγματικότητας, αφού έτσι ακριβώς, όπως το δείχνει το βίντεο, θα προσεγγίσετε και θα εξερευνήσετε τον ποταμό.

Κι αν είστε σαν κι εμάς, δεν έχετε για Χ λόγο τη δυνατότητα να πάτε, αυτό το βίντεο είναι ένα ικανοποιητικό «παυσίλυπο».