Φέτος η 28η Οκτωβρίου πέφτει Δευτέρα. Η φάση είναι ένα μεγάλο «ναι» για μια εκδρομή. Άλλωστε, όπως το πάει φέτος, στην Αθήνα θα δούμε φθινόπωρο από Νοέμβριο, οπότε μια εξόρμηση σε πιο ορεινά μέρη να νιώσουμε λιγάκι δροσιά, είναι ιδανική.

Οι επιλογές για εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα, χωριά και πόλεις της είναι πολλές. Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο, στο intronews.gr συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 8 υπέροχους προορισμούς στην Ελλάδα  για όλα τα βαλάντια που καλύπτουν κάθε γούστο προσφέροντας επιλογές για χαλάρωση στη φύση, βόλτες δίπλα στο κύμα, καλό φαγητό και διασκέδαση.

Αράχωβα 

28η Οκτωβρίου

Οι περισσότεροι επιλέγουν να την επισκεφθούν τον χειμώνα, όταν το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού είναι στα καλύτερα του, το χιόνι έχει πέσει παχύ και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ απολαμβάνοντας στο έπακρο τις δραστηριότητες στο βουνό. Την 28η Οκτωβρίου όμως, η Αράχωβα αλλάζει πρόσωπο.

Γίνεται πιο ζεστή και πιο ανοιχτόκαρδη. Τα πάνω-κάτω στον μεγάλο δρόμο που τη διατρέχει από τη μία άκρη στην άλλη είναι ακόμα πιο όμορφα, οι βραδιές πολύ πιο γλυκές. Και τα πρωινά λούζονται με έναν λαμπερό ήλιο που ανοίγει τη διάθεση μας και μας προδιαθέτει θετικά για ακόμα περισσότερες εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.

Ορεινή Αρκαδία

28η Οκτωβρίου

Στο επίκεντρο για την απόδραση την 28η Οκτωβρίου είναι η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Στεμνίτσα. Ενώ, δεν είναι λίγοι οι νέοι προορισμοί που εντάσσονται στον χάρτη των χειμερινών προορισμών όπως η Καρύταινα, τα Λαγκάδια, η Ζάτουνα, το Λεβίδι, το Ελληνικό και η Βλαχέρνα. Για την περιοχή έχουμε γράψει στο παρελθόν ένα Roadtrip με όλα τα must do. Στη Δημητσάνα μάλιστα, η πληρότητα φτάνει, αν δεν έχει φτάσει ήδη, στο 100% των διαθέσιμων καταλυμάτων μέσω Airbnb.

Καλάβρυτα

28η Οκτωβρίου

Τα Καλάβρυτα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσο, πανέμορφος κάθε εποχή του χρόνου, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Χελμού την 28η Οκτωβρίου, η οποία –ειδικά κατά τη φθινοπωρινή περίοδο– σφύζει από ζωή χάριν στο σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο.

Καρπενήσι 

28η Οκτωβρίου

Το φθινόπωρο στα χωριά της Ευρυτανίας αλλά και στο Καρπενήσι είναι χαρά Θεού.

Έτοιμο να σας καλωσορίσει την 28η Οκτωβρίου με το θρόισμα των ελάτων του, τη δροσιά των νερών του, το εξαγνιστικό λευκό του χιονιού και το χαμόγελο των κατοίκων του. Κάθε γωνία από την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό αλλά και από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών κρύβει την δική της ομορφιά.

Ιωάννινα

28η Οκτωβρίου

Προορισμοί στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί, αλλά αυτή η πόλη αλλάζει όψη κάθε εποχή και είναι πάντα όμορφη για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους. Το φθινόπωρο και η 28η Οκτωβρίου έρχεται σαν λύτρωση μετά τον βαρύ και μακρύ χειμώνα.

Τα τοπία σχεδόν από τη μια στιγμή στην άλλη μετατρέπονται από ασπρόμαυρα σε έγχρωμα. Η ηπειρωτική Ελλάδα δεν υστερεί καθόλου σε ομορφιά σε σχέση με τη θαλασσινή Ελλάδα και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο το καλοκαίρι όσο και τις άλλες εποχές του χρόνου.

Τρίκαλα Κορινθίας

28η Οκτωβρίου

Ένα αλπικό τοπίο σε απόσταση μόλις 150 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι δικαίως ένας προορισμός που όλο και ανεβαίνει σε δημοφιλία.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας χωρίζονται σε τρεις συνοικίες: την κάτω, τη μεσαία και την άνω, τρεις ξεχωριστές «γειτονιές» σκαρφαλωμένες στις πλαγιές του όρους Ζήρεια. Ενώνονται με μονοπάτια, μην… βαριέστε, αξίζει το περπάτημα εκεί, στο μέγιστο βαθμό.

Το πιο must των must αν κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας και πάτε ως εκεί για την 28η Οκτωβρίου, είναι μια επίσκεψη στη λίμνη Δόξα. Τιμή και… δόξα σε όποιον αποφάσισε να δημιουργήσει αυτήν την τεχνητή λίμνη.

Και όταν τελειώσετε με τα «πέρα-δώθε» ετοιμαστείτε να φάτε μερικά από τα πιο νόστιμα φαγητά της ζωής σας. Η περιοχή φημίζεται για τις λιχουδιές που προσφέρει, ποιοτικά και γευστικά…

Παύλιανη

28η Οκτωβρίου

To φυσικό πάρκο της περιοχής έγινε δικαίως θέμα συζήτησης και αντικείμενο θαυμασμού. Αιώρες, τελεφερίκ, ξύλινες μουσικές γέφυρες, μυστικά μονοπάτια είναι μόνο μερικά από όσα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν αξέχαστη την εμπειρία για τον επισκέπτη.

Μέσα στην Παύλιανη όσοι επιλέξετε να πάτε την 28η Οκτωβρίου θα βρείτε καλές επιλογές για φαγητό και γλυκό, ενώ δεν θα χάσετε αν πάρετε τους δρόμους για να ανακαλύψετε και τα γύρω χωριά. Κι όλα αυτά «μόλις» 2,5 ώρες από την Αθήνα. Η 28η Οκτωβρίου είναι ιδανική αφορμή για μια επίσκεψη…

Γαλαξίδι

28η Οκτωβρίου

Στο Γαλαξίδι την 28η Οκτωβρίου θα ευχαριστηθείς το περπάτημα, κάθε σου βήμα. Σε ένα ντεκόρ ιδανικό για ρομάντζο.

Στενά σοκάκια, καλά διατηρημένα σπίτια και μια εμφανής «αγαπάω τον τόπο μου» νοοτροπία από πλευράς των ντόπιων. Εδώ είναι ήρεμα, εδώ δεν υπάρξει εξεζητημένο και «δήθεν». Η γοητεία του γνήσιου…

Από το γραφικό λιμανάκι έχεις θέα το γαλάζιο αλλά και τον Παρνασσό – βουνό και θάλασσα, ο καλύτερος των συνδυασμών.  Κι από φαγητό αποκλείεται να μείνεις με το παράπονο. Οι ταβέρνες της περιοχής είναι γεμάτες νοστιμιές, με ειδίκευση στο φρέσκο ψάρι.  

Με αφετηρία σου την Αθήνα, θα χρειαστείς ένα ταξίδι τριών ωρών με οδήγηση… ανθρώπινη προκειμένου να καλύψεις απόσταση 210 χιλιομέτρων. Κι αν έχετε όρεξη να δείτε κι άλλα ωραία πράγματα, δεν είναι μακριά ούτε η Ιτέα, ούτε η Ναύπακτος ούτε βεβαίως, η Αράχωβα. Με ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια!

*Photo credit: Shutterstock