Το καλοκαίρι έφθασε και ήρθε η ώρα για να οργανώσεις τις διακοπές σου. Βέβαια, φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για την πλειοψηφία των υποψήφιων τουριστών (εγχώριων και μη), καθώς οι τιμές στα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκά έχουν ανέβει αισθητά, με αποτέλεσμα πολλά νησιά να είναι απλησίαστα.

Παρ’ όλα αυτά, σε μια χώρα που οι λέξεις «νησιά» και «διακοπές» είναι «σαρξ εκ της σαρκός», εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα τέσσερα νησιά στα οποία θα μπορούσατε να βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι, δίχως να κλαίτε τον χειμώνα εξαιτίας των χρημάτων που ξοδέψατε.

Να σημειωθεί πως οι τιμές αφορούν τέσσερις διανυκτερεύσεις για δύο άτομα (αν είσαι από αυτούς που θέλουν να πηγαίνουν διακοπές μόνοι τους, δύο είναι τα στοιχεία: πρώτον, έχεις πρόβλημα και χρειάζεσαι άμεσα βοήθεια και δεύτερον ΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!!) σε μία full τουριστική περίοδο.

Βέβαια, για να μειώσουμε το κόστος υπολογίσαμε ότι τα ελληνικά νησιά είναι υπέροχα όλες τις μέρες της εβδομάδας και οι μέρες της διαμονής σας σε αυτά είναι Τρίτη – Σάββατο. Παράλληλα, επειδή το οδικό δίκτυο στα νησιά του Αιγαίου δεν διεκδικεί κάποιο Όσκαρ άνεσης και ασφάλειας, στην τιμή περιλαμβάνεται ένα αμάξι μεσαίου μεγέθους.

Είναι προτιμότερο να πάρετε το όχημά σας, από τη στιγμή που τη δεδομένη χρονική στιγμή οι τιμές της ενοικίασης στα νησιά υπερβαίνουν αυτές για να νοικιάσεις ένα δυάρι στα Πετράλωνα.

Παράλληλα, μπορείς να βάλεις όλη σου την προίκα (οι Έλληνες έχουμε τη συνήθεια να παίρνουμε μαζί μας ρούχα για δεκαπέντε μέρες ενώ πρόκειται να μείνουμε κάπου για 23 ώρες) στο αμάξι και να μην είσαι φορτωμένος σαν τα συμπαθή τετράποδα που δυστυχώς βασανίζονται στη Σαντορίνη για τη διασκέδαση του κάθε δίποδου ζώου.

Σίκινος ίσον φθηνές διακοπές

H Σίκινος είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά νησιά της κυκλαδίτικης άγονης γραμμής, η οποία συνδυάζει σαγηνευτικές παραλίες σαν τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Μάλτα και τον Αϊ Γιάννη και υπέροχα χωριουδάκια σαν το Κάστρο, που θα σε «αναγκάσουν» να φορέσεις αθλητικά, καπέλο και να ξεκινήσεις την περιήγηση.

Η Σίκινος βρίσκεται στην άγονη γραμμή, ανάμεσα σε δύο νησιά που σίγουρα θα θες να δεις για μια μέρα, την Ίο και την Φολέγανδρο. Το αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο, η αρμονική συνύπαρξη του λευκού και του μπλε, μερικά απ` τα καλύτερα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Χώρας είναι τα πιο βασικά στοιχεία που συνθέτουν το ψηφιδωτό του νησιού.

Σίκινος φτηνά νησιά φθηνα νησια για διακοπεσ

Για να βρεθείτε εκεί, θα χρειαστεί να δώσετε από 26 ευρώ για ένα ταξίδι που διαρκεί εντεκάμιση ώρες. Η μεταφορά του αυτοκινήτου κοστίζει 69 ευρώ με αποτέλεσμα το ταξίδι μετ’ επιστροφής να σας κοστίσει συνολικά 242 ευρώ.

Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείτε να βρείτε ιδανικά καταλύματα πάνω στο κύμα στα 145 ευρώ το βράδυ, με τις τέσσερις διανυκτερεύσεις να ανέρχονται στα 580 ευρώ.

Σύνολο για διακοπές στη Σίκινο: 820 ευρώ.

Θες φθηνές διακοπές; Πήγαινε στη Λήμνο

Το ταξίδι στη Λήμνο είναι ιδανικό μιας και είναι από τα πολύ ήσυχα νησιά, έχει καλές εγκαταστάσεις και μπορείτε να το επισκεφθείτε και τον Αύγουστο χωρίς να συναντήσετε την πολυκοσμία των Κυκλάδων. Φημίζεται για τα πολλά τυροκομεία και οινοποιεία με φθηνά τοπικά προϊόντα, ενώ είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε τους αμμόλοφους στο βόρειο τμήμα του νησιού!

Η Μύρινα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και μαζί με το κάστρο της θα αποτελέσει ένα μέρος για να περάσεις αρκετά βράδια απολαμβάνοντας μελίχλωρο, το εκλεκτό τοπικό τυρί, σε συνδυασμό με το γλυκόπιοτο τοπικό κρασί, το Μοσχάτο.

Λέρος φτηνά νησιά φθηνα νησια για διακοπεσ

Για να βρεθείτε εκεί, θα χρειαστεί να δώσετε από 28,5 ευρώ για ένα ταξίδι που διαρκεί δεκατέσσερις ώρες. Η μεταφορά του αυτοκινήτου κοστίζει 75 ευρώ με αποτέλεσμα το ταξίδι μετ’ επιστροφής να σας κοστίσει συνολικά 264 ευρώ.

Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείτε να βρείτε ιδανικά καταλύματα πάνω στο κύμα στα 90 ευρώ το βράδυ, με τις τέσσερις διανυκτερεύσεις να ανέρχονται στα 360 ευρώ.

Σύνολο για διακοπές στη Λήμνο: 624 ευρώ.

Αν θες παραδοσιακές διακοπές, η Κάσος σε περιμένει

Απόκρημνοι βράχοι και άγρια τοπία μαγνητίζουν το βλέμμα σου, καθώς προσεγγίζεις το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων. Η ακτογραμμή της Κάσου είναι γεμάτη από παραλίες κάθε λογής. Είναι αδύνατο, για οποιονδήποτε επισκέπτη να μη βρει παραλία να ταιριάζει στις συνήθειες και το γούστο του.

Η καλύτερη περίοδος για να έρθεις στο νησί είναι το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Ιουλίου και μετά, αφού τότε έχουν ζεστάνει τα νερά και πυκνώνουν τα τοπικά πανηγύρια που είναι η επιτομή της τοπικής παράδοσης, το απόλυτο πολιτιστικό γεγονός και η σπουδαιότερη διαχρονικά μορφή διασκέδασης για τους ντόπιους.

Κάσος φτηνά νησιά φθηνα νησια για διακοπεσ

Η Κάσος φημίζεται για τα πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μεγαλύτερο πανηγύρι που διοργανώνεται είναι αυτό της «Πέρα Παναγιάς» τον Δεκαπενταύγουστο και πρέπει να το επισκεφθείς οπωσδήποτε για να δοκιμάσεις παραδοσιακές λιχουδιές και να ακούσεις την αγαπημένη, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, λύρα.

Για να βρεθείτε εκεί, θα χρειαστεί να δώσετε από 58 ευρώ για ένα ταξίδι που διαρκεί δεκαεπτά ώρες. Η μεταφορά του αυτοκινήτου κοστίζει 128 ευρώ με αποτέλεσμα το ταξίδι μετ’ επιστροφής να σας κοστίσει συνολικά 394 ευρώ.

Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείτε να βρείτε ιδανικά καταλύματα πάνω στο κύμα στα 80 ευρώ το βράδυ, με τις τέσσερις διανυκτερεύσεις να ανέρχονται στα 320 ευρώ.

Σύνολο για διακοπές στην Κάσο: 714 ευρώ.

Λέρος: Διακοπές στο νησί της Αρτέμιδος

Στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η Λέρος. Σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το καταφύγιο της θεάς Άρτεμις, όταν ήθελε να ξεφύγει από θεούς και ανθρώπους. Σήμερα οι καλοκαιρινές διακοπές στη Λέρο απευθύνονται σε όλους τους ταξιδιώτες που αποζητούν ηρεμία.

Επίκεντρο του νησιού με το φιλόξενο λιμάνι και τα ολοζώντανα στέκια της, η Αγία Μαρίνα αποτελεί απαραίτητο σταθμό σ’ ένα ταξίδι εδώ. Μην παραλείψετε, όμως, ένα σουλάτσο στα στενά του οικισμού, που ανοίγουν παράθυρο στο παρελθόν του νησιού.

Κομψά αρχοντικά, που χτίστηκαν τον 19ο-20ό αιώνα από Αιγυπτιώτες Λέριους, «ντύνουν» όλο το νησί. Άλλωστε, όπως λένε και οι κάτοικοί της «Όσοι γνωρίσουν τη Λέρο δεν την ξεχνούν ποτέ».

Λήμνος φθηνα νησια για διακοπεσ

Για να βρεθείτε εκεί, θα χρειαστεί να δώσετε από 59 ευρώ για ένα ταξίδι που διαρκεί δέκα ώρες. Η μεταφορά του αυτοκινήτου κοστίζει 150,5 ευρώ με αποτέλεσμα το ταξίδι μετ’ επιστροφής να σας κοστίσει συνολικά 537 ευρώ.

Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείτε να βρείτε ιδανικά καταλύματα πάνω στο κύμα στα 120 ευρώ το βράδυ, με τις τέσσερις διανυκτερεύσεις να ανέρχονται στα 480 ευρώ.

Σύνολο για διακοπές στη Λέρο: 1.017 ευρώ.