Η Λακωνία, πέρα από τα αξιοθέατα της μεγάλης ιστορίας που διαθέτει, εντυπωσιάζει και με τις φυσικές ομορφιές στις παραλίες της.

Κάθε μία είναι κι ένα μέρος που σε κάνει να θες να μείνεις για πάντα. Όλες μαζί σε βάζουν στον πιο ευχάριστο πονοκέφαλο. Πού να πας σήμερα; Στην ίδια με χθες ή σε άλλη; Θες να τις δεις όλες. Σαν να έχεις Μέσι, Ρονάλντο, Σουάρεζ στα καλά του, Χάαλαντ και Χάρι Κειν. Άντε να τους χωρέσεις αυτούς την ίδια εντεκάδα. Έτσι και με τις παραλίες της Λακωνίας. Οι παραλίες της κερδίζουν σε κάθε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μόνο οι παραλίες της Χαλκιδικής κάπως την κοντράρουν.

Θέλετε απόδειξη;

Ας δούμε τις 5 καλύτερες παραλίες της

Σίμος, Ελαφόνησος

Η βασίλισσα των παραλιών. Μια από τις πιο εξωτικές παραλίες που έχουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη λεπτή σαν πούδρα, σχεδόν λευκή άμμο της, τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, τους αμμόλοφους επάνω στους οποίους φυτρώνουν λευκά κρινάκια, και την άπλετη έκταση που σχεδόν αγγίζει τα δύο χιλιόμετρα, αφήνοντας χώρο για όλους

παραλίες
παραλίες

Παραλία Μαυροβούνι

Η παραλία Μαυροβούνι, στο Γύθειο, φημίζεται για το πόσο βαθειά θάλασσα έχει. Έχει ψιλή σκούρα, σχεδόν γκρίζα άμμο και πεντακάθαρα νερά γι αυτό το λόγο, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Κατά μήκος της ατελείωτης παραλίας υπάρχουν οργανωμένα σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ σε κάποια άλλα σημεία μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και την ανεμπόδιστη θέα. Βραβευμένη, κάθε χρόνο, με 2 γαλάζιες σημαίες, θεωρείται ιδανική για τους λάτρεις του wind-surfing.

Λακωνία Παραλίες

Μεγάλη Παραλία

Πρόκειται για μία παραλία με άμμο και στο βάθος έχει ψιλό βότσαλο. Η Μεγάλη Παραλία, ή αλλιώς παραλία του Σαρακίνικου, βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Σίμου. Απέραντο γαλάζιο με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο, είναι μία από ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Η παραλία οφείλει το όνομα της στους Σαρακηνούς πειρατές

Παραλία της Παναγιάς

Εντυπωσιακή είναι και η παραλία της Παναγίας, ή παραλία του Κάτω Νησιού, στα δυτικά της Ελαφοννήσου, στα πόδια ενός υπέροχου δάσους κέδρων που καταλήγει απαλά στη λευκή αμμουδιά της. Είναι οργανωμένη σε ένα μικρό τμήμα από τα 1.200 μέτρα στα οποία απλώνεται, κι έχει κι αυτή εκπληκτικά τιρκουάζ νερά.

Λακωνία παραλίες καλύτερες

Παραλία Σκουταριού

Η παραλία του Σκουταρίου στη Λακωνία, βραβευμένη σταθερά τα τελευταία χρόνια με γαλάζια σημαία μπορεί να ανήκει στη Μάνη και την άνυδρη γη της, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική όμως στην Αγία Βαρβάρα κάνει αυτό το μέρος να θυμίζει νησί. Αμμουδερή στο μεγαλύτερο μέρος της αλλά και κατά τόπους στρωμένη με μικρό βότσαλο.