Ημέρες διακοπών και τίποτα δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί ένα υπέροχο ταξίδι εκτός Αθήνας. Ωστόσο για τους φίλους που λατρεύουν τα κρασιά, εμείς σας έχουμε βρει δύο καταπληκτικά οινοποιεία εκτός Αθηνών που μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε μια απίστευτη εμπειρία στον μαγευτικό κόσμο του οίνου και της ευφορίας.

5 οινοποιεία εκτός Αθήνας για να κάνεις οινοτουρισμό και να γευτείς υπέροχα κρασιά

Τα μαγευτικά οινιποιεία με τα υπέροχα κρασιά τους

Κτήμα Άλφα: Δεν θα μποροούσαμε να μην ξεκινήσουμε με το αγαπημένο μας κτήμα που δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι άλλο από Κτήμα Άλφα. Το Κτήμα Άλφα σας περιμένει να το επισκεφθείτε στο Αμύνταιο. Η επίσκεψη ξεκινάει με περιήγηση στους χώρους του οινοποιείου, όπου ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία του Κτήματος και στη συνέχεια μπορεί να γνωρίσει όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τον τρύγο, την επεξεργασία και την παλαίωση, μέχρι το στάδιο της συσκευασίας.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται στο χώρο της γευστικής δοκιμής με θέα τους αμπελώνες, που περιβάλλουν το οινοποιείο. Ακόμη, υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης εξειδικευμένων πακέτων φιλοξενίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Μπορείτε να διαβάστε εδώ περισσότερα για να οργανώστε την επίσκεψή σας και πιστέψτε μας, θα το απολαύσετε.

5 οινοποιεία εκτός Αθήνας για να κάνεις οινοτουρισμό και να γευτείς υπέροχα κρασιά

Κτήμα Γεροβασιλείου: Το Κτήμα Γεροβασιλείου μπορεί να υπερηφανεύτεται για τις εκλεκτές ετικές κρασιών του. Το είναι επισκέψιμο από τους οινόφιλους και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού. Η ξενάγηση πραγματοποιείται με οινο-ξεναγό και περιλαμβάνει τον αμπελώνα, τους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, της παλαίωσης και του Μουσείου Οίνου. Η διάρκειά της κυμαίνεται στα 45-60 λεπτά.

Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να κάνει και γευστικές δοκιμές. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει τις ετικέτες που θα δοκιμάσει από τη λίστα κρασιών του Κτήματος ή μία από τις ειδικά διαμορφωμένες οινικές προτάσεις. Τρέχουσες και σπάνιες παλιές σοδειές, ταιριαστές πρώτες ύλες, γευστικοί συνδυασμοί, και η θέα του επιβλητικού αμπελώνα ολοκληρώνουν ιδανικά την επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Διαβάστε περισσότερα εδώ για να κλείσετε την δική σας μοναδική εμπειρία.

5 οινοποιεία εκτός Αθήνας για να κάνεις οινοτουρισμό και να γευτείς υπέροχα κρασιά

Κτήμα Κυρ -Γιάννη: Μια απίστευτη εμεπιρία στον κόσμο του κρασιού από έναν παραγωγό με διακρίσεις και ετικέτες διαλεχτές. Στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Βέρμιο, στη Μακεδονία, η οινοπαραγωγική ζώνη της Νάουσας καλύπτει μια έκταση 5.000 στρεμμάτων, που εκτείνεται σε υψόμετρο από 80 έως 350 μέτρα.

Απολαύστε την μαγευτική θέα των αμπελιών της Κυρ-Γιάννη, στις πλαγιές του όρους Βέρμιο, περπατήστε ανάμεσα στα αμπέλια του Ξινόμαυρου, γνωρίστε τον εμβληματικό πύργο «Κούλα», γευθείτε τα κρασιά στον τόπο παραγωγής τους και γνωρίστε την μοναδική οινική κληρονομιά του ιδρυτή του Κτήματος, Γιάννη Μπουτάρη, και τη συνέχεια – αναδημιουργία από τον Στέλλιο Μπουτάρη, οινοποιό 5ης γενιάς. Αν είστε και εσείς φίλοι του κρασιού θα πρέπει να το επισκεφθείτε άμεσα και διαβάστε περισσότερα εδώ για να οργανωθείτε σωστά.

*Photo Credits: Shutterstock