Δε θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσει κάποιος αυτό το νησί ως τη ναυαρχίδα της συστάδας στην οποία ανήκει. Διαθέτει εκτός από λιμάνι και αεροδρόμιο, άρα μπορεί να εξυπηρετήσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αν δεν είχε αεροδρόμιο, λόγω της θέσης του, θα είχε χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Αττικής, δηλαδή σχεδόν της μισής Ελλάδας.

Ο λόγος για τη Σκιάθο, ένα νησί που έχει συνδεθεί με τα πιο μικρά χρόνια της ζωής μας, με τη φοιτητική μας περίοδο, άντε και μερικά χρόνια μετά, μέχρι τα 26-27 μας. Καθότι έχει ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, Βόλο και μέχρι πέρσι από Άγιο Κωνσταντίνο στη Λαμία, το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών προέρχεται από Θεσσαλία και πάνω, με τη μεγάλη πλειοψηφία να κινείται στις ηλικίες 18-25.

Η Σκιάθος λοιπόν, βρίσκεται στο πιο «καυτό» της καλοκαίρι, αφού πέρα από τις θερμοκρασίες που το κάνουν όντως καυτό, το νησί βλέπει και μια τεράστια ανταπόκριση που πλησιάζει το 100% πληρότητα σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πολύ ψηλά και σε αεροπορικές αφίξεις το νησί

Είναι χαρακτηριστικό πως για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, η Σκιάθος έχει πληρότητα στο 96% με μέση τιμή τα 210 ευρώ το βράδυ, δηλαδή σε ακριβά καταλύματα για τα δεδομένα της Airbnb, ενώ τις δύο εβδομάδες του Αυγούστου που θεωρούνται high season, από τις 6-7 του μήνα μέχρι και τις 20, η πληρότητα είναι στο 97%, με βάση τις προκρατήσεις που δίνει η AirDNA.

Και καθώς η Σκιάθος είναι ένα νησί που δεν έχει πολλά ξενοδοχεία, άρα να οδηγηθεί κάποιος στη σκέψη ότι το 97% στη βραχυχρόνια μίσθωση δε λέει πολλά για τη συνολική πληρότητα, το πιθανότερο είναι πως συνολικά η πληρότητα ξεπερνάει το 92%.

Αγγίζει το 100% από Ιούλιο μέχρι 15αύγουστο: Το νησί που την πληρότητα του σε Airbnb τη ζηλεύουν όλες οι Κυκλάδες

Σε αυτό αρκεί να προσθέσει κάποιος και το ότι οι αεροπορικές αφίξεις στο νησί το 2024 εκτιμάται πως αγγίζουν τις 15.000 (ήταν στα 9.500 στο πρώτο 4μηνο του 2024, με τους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη να είναι ουσιαστικά νεκροί μήνες), οπότε δημιουργείται μια ρεαλιστική απεικόνιση για το πόσο γεμάτη θα είναι η Σκιάθος από την επόμενη εβδομάδα, διάστημα στο οποίο θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο οι αεροπορικές αφίξεις.