H Air New Zealand θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ώκλαντ και Νέας Υόρκης για πρώτη φορά. Η απόφαση σηματοδοτεί το «άνοιγμα» της Νέας Ζηλανδίας στον παγκόσμιο τουρισμό. Οι πτήσεις από το Ώκλαντ θα ορίζονται ως NZ2 κι αυτές που προέρχονται από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης θα έχουν τον αριθμό NZ1.

Οι αριθμοί των πτήσεων συμβολίζουν το πόσο σημαντικό είναι το νέο δρομολόγιο για την Air New Zealand (ANZ). «Παραδοσιακά, οι αριθμοί πτήσεων 1 και 2 χρησιμοποιούνται για το σήμα κατατεθέν δρομολόγιο μιας αεροπορικής εταιρείας. Αυτό θα είναι για τη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Greg Foran.

Θα πραγματοποιούνται πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και για τις δύο πόλεις με το Boeing 787 Dreamliners και τα εισιτήρια ήδη πωλούνται. Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 από το Ώκλαντ. Οι ταξιδιώτες από τη Νέα Ζηλανδία θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Ώκλαντ και στη συνέχεια θα περάσουν 16 ώρες στον αέρα πριν φτάσουν τελικά στο JFK.

Οι πτήσεις που αναχωρούν από το JFK για το Ώκλαντ θα διαρκούν 17 ώρες και 35 λεπτά και μπαίνουν στη λίστα με τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο. Η μεγαλύτερη επιβατική πτήση στον κόσμο γίνεται μεταξύ Σιγκαπούρης και JFK με τη Singapore Airlines και διαρκεί 18 ώρες.

Ακόμα μια απευθείας πτήση της Qantas μεταξύ Σίδνεϊ και Λονδίνου, με την ονομασία «Project Sunrise», θα είναι μια πτήση 19 ωρών και διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης πτήσης. Το έργο σταμάτησε όταν ξέσπασε η πανδημία. Σε μια συνέντευξη με τον Richard Quest του CNN στα τέλη του περασμένου έτους, ο CEO της Qantas, Alan Joyce, είπε ότι η αεροπορική εταιρεία θέλει να επανεξετάσει τα δρομολόγια τόσο μεγάλων αποστάσεων το 2022, με στόχο να ξεκινήσουν τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Πάντως, κατά την διάρκεια της πανδημίας σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ. Η Air Tahiti Nui, για παράδειγμα, έκανε μια από τις πιο χρονοβόρες πτήσεις επιβατών, που ξεκίνησε από την Papeete, στη Γαλλική Πολυνησία και προσγειώθηκε στο Charles de Gaulle του Παρισιού, τον Μάρτιο του 2020.

Η Air New Zealand πάντως ήδη διαθέτει δρομολόγια προς τις ΗΠΑ, απευθείας προς Σικάγο, Χονολουλού, Χιούστον, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο, και ένα προς Βανκούβερ βόρεια των συνόρων στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά.

Photo: Unsplash.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Daily Telegraph: Το αφιέρωμα στις 10 μυστικές «γωνιές» της Ελλάδας

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Στα ύψη οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς – Στο 80% οι προκρατήσεις

Βιετνάμ: Το φιλόδοξο έργο για μια νέα καταπράσινη πόλη