Το Belgadia Palace είναι ένα ανακαινισμένο βασιλικό παλάτι του 18ου αιώνα στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο Odisha. Ενώ φιλοξενεί επισκέπτες της βασιλικής οικογένειας του Mayurbhanj για πέντε γενιές, πρόσφατα μετατράπηκε από τις πριγκίπισσες ιδιοκτήτριές του σε ένα βραβευμένο boutique ξενοδοχείο. Οι πριγκίπισσες είναι αποφασισμένες να αποκαταστήσουν το παλάτι των 11 υπνοδωματίων, 2.100 τ.μ. στην παλιά του αίγλη, αλλά το κάνουν με τρόπο που διατηρεί τον πολιτισμό και την ιστορία της Odisha.

Η Akshita Bhanj Deo και η αδερφή της Mrinalika – οι πριγκίπισσες του Mayurbhanj – αποτελούν μέρος της δυναστείας Bhanj, μιας βασιλικής οικογένειας που προέρχεται από τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Odisha και έχει τις ρίζες της στο 697 CE. Οι αδερφές είναι η 48η γενιά και οι πρώτες που μεγάλωσαν εντελώς μετά το Partition. Μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας το 1947 και την κατάργηση των προσωπικών πορτοφολιών (οι πληρωμές που έγιναν σε βασιλικές οικογένειες από την ινδική κυβέρνηση το 1971), η διατήρηση μεγάλων ακινήτων έγινε οικονομικά δύσκολη για τους περισσότερους βασιλικούς και η μετατροπή τους σε ξενοδοχεία έγινε μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση.

Belgadia Palace

Η Akshita και η Mrinalika ξεκίνησαν την ανακαίνιση του ακινήτου το 2015. Η δουλειά ήταν αργή λόγω της έντονης εστίασης των αδελφών στο να διατηρήσουν τη διακόσμηση αυθεντική και ιστορικά ακριβή. Ανέβασαν μερικά από τα έπιπλα αντίκες , με άλλες σχεδιαστικές επιλογές που προέρχονται από τη μελέτη του βιβλίου σκίτσων του παππού τους και τις αρχειοθετημένες φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες εκτίθενται τώρα στους τοίχους του ακινήτου.

Belgadia Palace

Ωστόσο, έχουν προσθέσει επίσης μια μοντέρνα πινελιά, εισάγοντας ζωντανά χρώματα στους τοίχους καθώς και μια αίθουσα προβολέων για την προβολή ταινιών, μια πισίνα και ένα τεράστιο υπαίθριο σετ σκακιού. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να λειτουργεί: ο συνδυασμός βοήθησε να επιστήσει την προσοχή στο Belgadia Palace, με ακόμη και τη Vogue India να κάνει γυρίσματα εδώ. Το ακίνητο βρίσκεται τώρα σε μια ασυνήθιστη γραμμή ανάμεσα σε ένα βασιλικό παλάτι και μια κομψή κατοικία, με τους επισκέπτες να συναναστρέφονται στους κοινόχρηστους χώρους διασκέδασης, να παίζουν σκάκι και να παρακολουθούν ταινίες στην αίθουσα προβολών.