Μην κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας. Είναι μεγάλο ψέμα να λέμε πως περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές δια καώς για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε. Δεν γίνεται ποτέ αυτό.

Για την ακρίβεια, επιστρέφουμε στην πόλη με υπέροχες στιγμές να θυμόμαστε, αλλά με την ταλαιπωρία ζωγραφισμένη σε όλο το σώμα μας. Και είναι λογικό. Ένα νησί θέλει να το γυρίσεις, να το αφουγκραστείς, να βιώσεις τη διασκέδαση, να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά του. Με λίγα λόγια ο χρόνος είναι λίγος και ο ύπνος ακόμα λιγότερος.

Το φετινό καλοκαίρι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Δεν εννοούμε φυσικά να μην πάμε σε κάποιο δημοφιλές νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου, αλλά να συνδυάσουμε ένα μεγάλο νησί, με ένα μικρότερο. Με ένα που είναι ιδανικό για απομόνωση, δηλαδή. Εμείς, ο εαυτός μας και η ησυχία. Να τα δώσουμε όλα στην αρχή και μετά να αφιερώσουμε 2-3 μέρες σε ένα ήσυχο μέρος που η παρέα μας θα είναι η παραλία και ελάχιστοι άνθρωποι.

Αν υπάρχει στη σκέψη σας αυτή η ιδέα, τότε έχουμε να προτείνουμε τα ακόλουθα:

Ψέριμος

Ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο υπάρχει ένα μικρό νησί, η Ψέριμος. Οι κάτοικοι είναι περίπου 25, ενώ το μοναδικό χωριό είναι τα Αυλάκια, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. το οποίο εικάζεται ότι είναι χτισμένο στη θέση αρχαίου οικισμού. Εξού και υπάρχουν υπολείμματα αρχαίων κατοικιών, ενώ συχνά βρίσκονται μέσα στην άμμο τμήματα αγγείων που πιθανόν χρονολογούνται από τους ελληνιστικούς χρόνους.

Μόλις φτάσετε στο λιμάνι της Ψερίμου, θα διασχίσετε ένα μονοπάτι που οδηγεί στην πιο όμορφη παραλία της Παναγιάς Γραφιώτισσας, όπου δεσπόζει ένα μικρό λευκό ξωκλήσι. Το νησί δεν έχει δρόμους και είναι γεμάτο με πλούσια και σπάνια βλάστηση. Μια επιπλέον παραλία είναι και το Βαθύ, όπου και αυτή είναι ανοργάνωτη προφανώς. Το σίγουρο είναι πως εκτός από ηρεμία στη Ψέριμο, τα φυσικά τοπία και η ομορφιά του νησιού θα γεμίσουν την ψυχούλα σας.

Φούρνοι

Απέναντι από την, πλέον, δημοφιλή Ικαρία, βρίσκονται οι Φούρνοι ή Φούρνοι Κορσέων. Βρίσκονται ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο, που προσφέρουν τις πιο ήρεμες διακοπές. Μετά τα ικαριώτικα δηλαδή, οι Φούρνοι , που στο παρελθόν αποτελούσαν λημέρι πειρατών από όλη τη Μεσόγειο, είναι το ιδανικό νησί για να γεμίσετε τις μπαταρίες. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φούρνων είναι η πανέμορφη Θύμαινα, που διαθέτει 2 οικισμούς.

Οι περισσότερες παραλίες στους Φούρνους είναι προσβάσιμες με τα πόδια, όπως το Πετροκοπιό και η Ψιλή Άμμος, ωστόσο υπάρχουν και οι πιο απομονωμένες που προσεγγίζονται με καραβάκι, όπως η Χρυσομηλιά, και το Καμάρι. Όσον αφορά τη Χώρα, αποτελεί το κέντρο του νησιού που έχει και την μεγαλύτερη κίνηση. Μην παραλείψεις να πιεις την πορτοκαλάδα Λαγού, ενώ αξίζει να κάνεις περατζάδα και σε άλλους οικισμούς και να επισκεφτείς τα παραδοσιακά καφενεία.

Γαύδος

Μετά το ατελείωτο τουρ στην Κρήτη, η Γαύδος, που βρίσκεται στα νότια του νησιού είναι το κατάλληλο μέρος που συνδυάζει ομορφιά και ηρεμία. Πρόκειται για το στολίδι του Λιβυκού Πελάγους και είναι γνωστό ως το «νησί της Καλυψούς». Οι ρυθμοί του είναι εντελώς χαλαροί που σημαίνει ότι ο στόχος της ξεκούρασης εκεί, είναι εφικτός.

Όσον αφορά για το φαγητό και τις βασικές ανάγκες, το Καστρί είναι το μέρος που τα έχει όλα. Όση ράκη και να έχετε πιει στην Κρήτη, λίγη ακόμα επιβάλλεται στη Γαύδο, ενώ αν θελήσετε ένα ποτό, το μπαρ στο Σαρακήνικο είναι σούπερ επιλογή. Από την άλλη, οι περισσότερες παραλίες είναι όπως καταλαβαίνετε ανοργάνωτες, αλλά με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Το Σαρακήνικο έχει την περισσότερη οργάνωση, ενώ η πιο όμορφη στο νησί είναι ο Αγιάννης, που παραπέμπει σε κάποιο εξωτικό μέρος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dronebestviews (@dronebestviews)

Τριζόνια

Το νησί του Κορινθιακού που έχει έκταση 2,5 χλμ και 64 κατοίκους, είναι ένας παράδεισος που μένει αξέχαστος, με απαράμιλλο φυσικό κάλλος και παραδοσιακό τοπικό χρώμα, ενώ το πιο σημαντικό, είναι ότι απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια. Επομένως, ησυχία όπως αντιλαμβάνεστε.

Η πρόσβαση εκεί γίνεται με καΐκια που βρίσκονται απέναντι, μόλις πέντε λεπτά για την ακρίβεια. Κατά μήκος του νησιού υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια που διαθέτουν καλό φαγητό και ταυτόχρονα μαγευτική θέα, όπως για παράδειγμα η Όστρια και η Καλυψώ. Τα Τριζόνια έχουν τρεις παραλίες για κολύμπι και άραγμα. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα. Επιπλέον υπάρχουν η παραλία Άσπρα Χαλίκια και οι Καψάλες. Σε γενικές γραμμές, είναι το μέρος που προσφέρει απίστευτη ηρεμία, τύπου να είστε εκεί και να μη σας νοιάζει τίποτα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

«Σεϋχέλλες της Ελλάδας»: Η παραλία της Εύβοιας που αποθεώνεται χωρίς λόγο

Εδώ δε χρειάζεσαι fuel pass κι αμάξι: 5 νησιά που τα περπατάς απ΄άκρη σ΄άκρη μέσα σε 1.5 ώρα

Λιβόρνο, μια πόλη που «κρύβεται» πίσω από την ομορφιά της Τοσκάνης