Το να έχουν περισσότερο εξωτερικό χώρο είναι προτεραιότητα για τις ελληνικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι, με τις αναζητήσεις σε Airbnb για υπαίθριες παροχές όπως πισίνες και μπάρμπεκιου να αυξάνονται κατά 13,7% για οικογενειακά ταξίδια των Ελλήνων χρηστών. 

Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες επισκέπτες (48%) λένε ότι το να μπορούν να χωρέσουν όλη την οικογένειά τους σε ένα μέρος είναι καθοριστικός παράγοντας όταν πραγματοποιούν κρατήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Το 64% λέει ότι οι παροχές όπως οι κουζίνες, οι χώροι εργασίας και οι αυλές είναι σημαντικές όταν πραγματοποιούν κρατήσεις 10.

Μερικές από τις κορυφαίες κατηγορίες στις οποίες γίνονται κρατήσεις από οικογένειες αυτό το καλοκαίρι έχουν κεντρικό θέμα το να βρίσκονται κοντά σε νερό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Εξοχή, Παραλία, Παραθαλάσσια, Εθνικά πάρκα και Εκπληκτική θέα.

Με τις αναζητήσεις για την Κατηγορία Play να αυξάνονται κατά 214% αυτό το καλοκαίρι  οι Έλληνες επισκέπτες αναζητούν διαμονές που αποτελούν από μόνες τους εμπειρίες .

Πού θα πάνε φέτος διακοπές οι Έλληνες

Airbnb

Μία μικρή «σύγχυση» παρατηρείται φέτος στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι καθώς, ανάμεσα σε μέρη όπως η Δονούσα, η Ελούντα και η Αντίπαρος, φιγουράρουν το Χαλάνδρι και το Μαρούσι.

Σύμφωνα με την Airbnb – που αποκαλύπτει τις τάσεις των καλοκαιρινών ταξιδιών του 2024 οι προορισμοί που είναι φέτος τάση στην Ελλάδα είναι:

Δονούσα
Χαλάνδρι
Βασιλική
Σχίσμα Ελούντας
Μαρούσι
Λειψοί
Ασπροβάλτα
Αντίπαρος
Μακρύς Γιαλός
Λαγανάς Ζακύνθου

Οι κορυφαίοι εθνικοί προορισμοί κοντά σε θάλασσα για ελληνικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι

Airbnb

Νέα Ποτίδαια 
Σέριφος 
Χρυσή Ακτή 
Λιμένι 
Αντίπαρος
Γύθειο 
Σάμος
Παλαιόχωρα 
Ηλεία
Ασπροβάλτα