Ο Λαμίν Γιαμάλ ο 17χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Euro 2024 επισκέφτηκε τη χώρα μας και απολαμβάνει τις διακοπές του στο νησί της Κω όπως αποκάλυψε μέσω φωτογραφιών που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες του στο ελληνικό νησί με τα καταγάλανα νερά να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ο Λαμίν Γιαμάλ μπορεί να αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας και να κατάφερε να ξεχωρίσει με όσα έκανε εντός αγωνιστικού χώρου, τώρα όμως ήρθε η ώρα της ξεκούρασης και των διακοπών.

Κως: Διακοπές στο νησί του Ιπποκράτη

Η Κως είναι ένα πανέμορφο νησί, το τρίτο σε μέγεθος των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός διακοπών για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, προσελκύοντας οικογένειες, μεγάλες παρέες, αλλά και ζευγάρια, καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών για διασκέδαση, νυχτερινή ζωή, φαγητό, δραστηριότητες και διαμονή.

Ολόκληρο το νησί στο οποίο γεννήθηκε και έζησε ο Ιπποκράτης, πατέρας της ιατρικής, μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, με αρχαια και μεσαιωνικά μνημεία διάσπαρτα σε κάθε του γωνιά. Διαθέτει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, καθώς και επιβλητικά κτήρια της ιταλικής περιόδου, που αξίζει να επισκεφτείτε για να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία της

Διαδρομές στην Κω

Άγιος Φωκάς

νησί

Παλιός αγροτικός οικισμός και νέο τουριστικό θέρετρο του νησιού με όμορφη παραλία. Στην γειτονική Εμπρός Θέρμη (2 χλμ. ΝΔ) υπάρχει πηγάδι με ζεστό νερό, θερμοκρασίας 42-45º C. Τους καλοκαιρινούς μήνες ξεχειλίζει και το ιαματικό νερό χύνεται στη θάλασσα.

Τιγκάκι

Τουριστικό θέρετρο με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αφού έχει την πιο δημοφιλή πλαζ του νησιού. Πρόκειται για μια απέραντη παραλία με άσπρη ψιλή άμμο και γαλάζια νερά, από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες του νησιού.

Ζία

νησί

Ίσως το ομορφότερο χωριό του νησιού (χαρακτηρισμένος οικισμός ιδιαίτερου κάλλους), που διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Άσπρα σπιτάκια με μπλε πόρτες και παράθυρα, χτισμένα αμφιθεατρικά πάνω στα βράχια, απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, υπαίθριο παζάρι και η εξαιρετική θέα την έχουν καταστήσει έναν από τους προσφιλέστερους προορισμούς στο νησί.

Πυλί

Σε έναν κάμπο με ελαιώνες και καλλιέργειες, το Πυλί (αρχαία Πέλη) είναι χτισμένο σχεδόν στο κέντρο του νησιού. Ξεχωρίζει για τα παλιά πετρόκτιστα σπίτια του. Αξίζει να δείτε το παραδοσιακό πυλιώτικο σπίτι, στην πλατεία του χωριού, τους έξι κρουνούς με τα τρεχούμενα νερά της πηγής, περίπου 100 μ. από την πλατεία. Δίπλα βρίσκονται οι αρχαίοι θόλοι.

Καρδάμαινα

Παραθαλάσσιο χωριό, με εκτεταμένη παραλία και έντονη τουριστική κίνηση, χτισμένο στην περιοχή της αρχαίας Αλάσαρνας. Δείτε τα οικοδομικά λείψανα του δήμου των Αλασαρνιτών με μεγάλη λατρευτική αξία. Το λιμανάκι του χωριού συνδέει την Κω με τη Νισύρο. Με καΐκι μπορείτε να πάτε στις ιαματικές πηγές στην Αγ. Ειρήνη, οι οποίες είναι κατάλληλες για διάφορες παθήσεις.

Κέφαλος

νησί

Η αρχαία πρωτεύουσα. Είναι ένα μεγάλο και ζωντανό χωριό, χτισμένο στο χείλος του γκρεμού, «στεφανωμένο» με το μεσαιωνικό κάστρο του.

Αξίζει να δείτε το Παραδοσιακό Σπίτι της Κεφάλου, Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την αγροτική ζωή του νησιού. Απολαύστε το μπάνιο σας στο Καμάρι, το επίνειο της Κεφάλου, μεγάλο τουριστικό θέρετρο με απέραντη οργανωμένη, αμμώδη παραλία αλλά και στον όρμο Λιμνιώνας, για πιο ήσυχες βουτιές.

Photo Credit: Shutterstock