Αν σας έλεγε κάποιος ότι ένα χωριό που το κοιτάς και νομίζεις είσαι σε νησί στις Κυκλάδες, ένα μέρος 170 κατοίκων στην Ισπανία, και η ταινία «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, σίγουρα θα τον βγάζατε τρελό.

Και όμως υπάρχει υπάρχει ένα ψαροχώρι στην Ανδαλουσία της Ισπανίας που χαρακτηρίζεται από τα λευκά και μπλε σπίτια του.

Ο μικρός δήμος που ακούει στο όνομα Isleta del Moro είναι αυτό που πολλοί αποκαλούν «μικρή Μύκονος», αλλά εμείς δεν θα το περιορίσουμε, θα πούμε ότι είναι ένα κυκλαδίτικο νησί εν γένει. Πρόκειται για ένα χωριουδάκι που περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά. Ανήκει στο Φυσικό Πάρκο Cabo de Gata, απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Αλμερία και έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν οι παραγωγοί του «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» γύρισαν μέρος της ταινίας στην περιοχή.

νησί

Το μικροσκοπικό χωριό διατηρεί την αλιευτική του παράδοση. Οι ψαρόβαρκες που μπορούν να γίνουν instagrammable είναι άφθονες, με ένα σωρό εκδρομές με σκάφος και θαλάσσια σπορ.

Η ονομασία του συγκεκριμένου τόπου οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν αποτελούσε καταφύγιο για τους πειρατές. Στο παρελθόν σύχναζαν Άραβες και Βέρβεροι και πήρε το όνομά του από τον ηγέτη των Βερβέρων Μοχάμεντ Αράεζ.

νησί

Μεταξύ των αξιοθέατων της είναι η παραλία Peñón Blanco, η μεγαλύτερη σε μήκος, με 400 μέτρα ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Άλλες κοντινές παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας είναι η Playa Los Escullos, η Playa del Embarcadero την οποία προτιμούν όσοι κολυμπούν με αναπνευστήρα και η «κρυμμένη» Cala del Carnaje.

νησί

Αν είστε από εκείνους που λατρεύετε τα ελληνικά νησιά, το κυκλαδίτικο στυλ αλλά συνάμα απεχθάνεστε την πολυκοσμία το Isleta del Moro είναι η λύση.

Η κύρια πηγή εσόδων του χωριού είναι ο τουρισμός και η εστίαση, με ξενοδοχειακές μονάδες, σχολές καταδύσεων και μονοπάτια πεζοπορίας. Η αλιεία αποτελεί επίσης μια πιο μικρή πηγή εισοδήματος.

Γενικά, μετά τη Σαντορίνη του Άμπου Ντάμπι, βλέπουμε μια προσπάθεια μίμησης, ενδεχομένως γιατί Μύκονος και Σαντορίνη είναι πανάκριβες, οπότε οι ξένοι φτιάχνουν πιο φθηνά αντίγραφα.

Πηγή: Express.co.uk

Photo Credit: Shutterstock