Ευρύχωρες, εξοπλισμένες με, τελευταίας τεχνολογίας, gadgets και με άπειρες προσαρμογές για μεγαλύτερη άνεση, υπάρχει λόγος που οι business class θέσεις, της  Finnair, είναι αρκετά ακριβές αλλά και αξεπέραστα άνετες. Η αεροπορική φινλανδική εταιρεία, έχει ως στόχο της να φέρει την επανάσταση στην ιπτάμενη πολυτέλεια, με καρέκλες που δεν αναδιπλώνουν. Τα Airlounge καθίσματα της, που έκαναν το ντεμπούτο τους την περασμένη Πέμπτη, είναι εξαιρετικά ευρύχωρα και παρέχουν την επιθυμητή ιδιωτικότητα στον ταξιδιώτη.

Κανείς θα αναρωτηθεί ωστόσο, πώς γίνεται να είναι άνετες χωρίς να διαθέτουν την ρύθμιση της ύπτιας θέσης. Σε κάθε πτήση, δίδονται στους επιβάτες, μαξιλάρια και σκαμπό, ενώ το ίδιο το κάθισμα ξεδιπλώνεται σε ένα κανονικού μεγέθους κρεβάτι, με θέα προς το παράθυρο.

Τουλούζη: Ένα Airbus A380 μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο με σουίτα στο πιλοτήριο

Το promo βίντεο των νέων αυτών καθισμάτων, τα οποία σχεδίασε η Collins Aerospace, δείχνει ένα απλό χειριστήριο στο χερούλι του καθίσματος, το οποίο επιτρέπει την ανύψωση των ποδιών, την ρύθμιση του φωτισμού αλλά και την ένδειξη do not disturb, σε περίπτωση που ο επιβάτης δεν επιθυμεί να τον ενοχλήσουν.

Finnair

Όλα τα καθίσματα, είναι τοποθετημένα σε κλίμακα 1-2-1, που σημαίνει πως όλοι έχουν άμεση πρόσβαση στον διάδρομο του αεροπλάνου. Ανάμεσα τους, υπάρχει ένα πλαστικό διαχωριστικό, το οποίο μπορεί να κατέβει σε περίπτωση που οι δύο επιβάτες ταξιδεύουν μαζί.

Η αεροπορική εταιρεία, εμπνεύστηκε από τα συμβατικά καθίσματα που έχουμε στο σαλόνι μας και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μέγιστη άνεση, άπλετο χώρο και ελευθερία κινήσεων, ιδιαίτερα σε πολύωρες πτήσεις. Ο αρχικός τους σκοπός, ήταν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θυμίζει το ίδιο το σπίτι των ταξιδιωτών, όπως εξηγεί ο κος.David Kondo, στέλεχος της Finnair.

Ο σχεδιασμός τους, έχει ξεκάθαρες επιρροές φινλανδικού design: τα στρώματα και τα μαξιλάρια έχουν σχεδιαστεί από τον οίκο Marimekko  , ενώ η εταιρεία Iittala έχει δημιουργήσει τα πιατικά στα οποία σερβίρεται το φαγητό κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όποιος ενδιαφέρεται και φυσικά, έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να απολαύσει την άνεση αυτών των καθισμάτων στα αεροπλάνα Finnair’s A330 και A350 fleets, με 28 και 43 τέτοιες θέσεις αντίστοιχα.

Παρότι πρόκειται για μια αρκετά πρωτοποριακή κίνηση, θα μπορούσαν να είναι πιο οικολογικές στον σχεδιασμό τους. Το βαρύ εξωτερικό τους περίβλημα και οι μηχανισμοί τους, αυξάνουν την κατανάλωση των αεροπορικών καυσίμων.

Πηγή: CNN