Με ένα εντυπωσιακό party το Mavro, στο 5* resort Kivotos Santorini, υποδέχτηκε την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Σαν σκηνή από παραμύθι με φόντο ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, εκεί όπου τα χρώματα του ουρανού αναμειγνύονταν άψογα με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Φωλιασμένο στο γραφικό νησί της Σαντορίνης, το Mavro στέκεται ως φάρος απόλαυσης στην κορυφή της καλντέρας, προσφέροντας μία θέση στην πρώτη σειρά, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πανοράματα του κόσμου.

Καθώς ο ήλιος άρχισε να κατεβαίνει, ρίχνοντας μια αιθέρια λάμψη στο νησί, το Mavro υποδέχτηκε τους καλεσμένους του σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη γοητεία και λάμψη. Τα ζωηρά χρώματα του ηλιοβασιλέματος χόρευαν χαριτωμένα με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό, που συμπληρώθηκε από ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με χορεύτριες να κινούνται αέρινα στο μενεξεδί φόντο σαν κύκνοι.

Η νύχτα γέμισε γέλια, μουσική, διασκέδαση, τσουγκρίσματα ποτηριών και φυσικά δε θα
μπορούσαν να λείπουν τα αριστουργήματα του σεφ Δημήτρη Κατριβέση, μια «κλεφτή» ματιά στα
γαστρονομικά μονοπάτια που θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι ο σεφ στο Mavro.

Κάθε μπουκιά από τα λεπτομερώς επιμελημένα finger food του σεφ ήταν μια αποκάλυψη, αναδεικνύοντας τη μαεστρία του στις γεύσεις και την ικανότητά του να εμποτίζει τα παραδοσιακά πιάτα με μια μοντέρνα πινελιά.

TRADINNOVATION – Γεύσου τη σύγχρονη παράδοση

Ο μαέστρος της γαστρονομίας, Δημήτρης Κατριβέσης, ενσαρκώνει την ουσία του «Tradinovation» στα αριστουργήματα του. Αντλώντας από διεθνείς μαγειρικές τεχνικές και τοπικούς θησαυρούς φτιάχνει κάθε πιάτο με προσοχή, γιορτάζοντας τη γαστρονομική κληρονομιά των Κυκλάδων.

Όλα τα μενού βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό «μοίρασμα» και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

To Mavro αγαπά τη Μεσογειακή διατροφή ως τρόπο ζωής. Είναι το φαγητό, είναι η ιεροτελεστία, ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα και η σωστή άσκηση. Τα νέα Μενού Γευσιγνωσίας του Mavro δημιουργούν μία οραματική γευστική εμπειρία, εμπνευσμένη από το γαστρονομικό πλέγμα παράδοσης και καινοτομίας.

ΜΕΝΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Αυτό το καλοκαίρι αφεθείτε σε μια γαστρονομική απόδραση εμπνευσμένη από τη Σελήνη στο
αινιγματικό Mavro. Το Full Moon, το Dark Side of the Moon και το Half Moon ταξιδεύουν τις
αισθήσεις σας, μέσα από 6-8 προσεκτικά σχεδιασμένα στάδια.

Απολαύστε τα πιο φρέσκα θαλασσινά που φθάνουν καθημερινά στο εστιατόριο από τα γειτονικά χωριά, μαγειρεμένα με επιδεξιότητα πάνω σε ανοιχτή φωτιά, αποτίνοντας φόρο τιμής στις κυκλαδικές
μαγειρικές παραδόσεις. Βυθιστείτε στο σαγηνευτικό ολόμαυρο σχέδιο, καθώς τολμηρές
ωδές σε αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα κοσμούν το πιάτο σας.

Τα μενού γευσιγνωσίας του Mavro είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε και να κατανοήσετε τη φιλοσοφία του και τον τρόπο που προσφέρει το φαγητό. Καθίστε άνετα, χαλαρώστε και αφήστε τον σεφ να σας προσφέρει όσα ετοίμασε με αγάπη για εσάς.

The Full Moon Experience | Degustation Menu (8 stages) | 190€
The Half Moon Experience | Degustation Menu (6 stages) | 145€
The Dark Side of the Moon Experience | Vegan Degustation Menu (6 stages) |
155€

Το Mavro, όπου η μαγειρική τέχνη συναντά την αρχέγονη ομορφιά της Σαντορίνης, καλεί φέτος τους επισκέπτες του νησιού να ανακαλύψουν μια συμφωνία γεύσεων και αισθήσεων, για τη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων.

Πληροφορίες: το εστιατόριο προσφέρει καθημερινά εξαιρετικές επιλογές από την a la carte κάρτα αλλά και τρία Degustation Menus βασισμένα σε τοπικά υλικά.

Απολαύστε τη σαγηνευτική εμπειρία του Mavro, με καθηλωτική θέα στο πιο πολυφημισμένο ηλιοβασίλεμα, στο νησί που ύμνησαν οι εθνικοί μας ποιητές, Γιώργος Σεφέρης και Οδυσσέας Ελύτης.

Ρήγισσα των παλμών και των φτερών του Αιγαίου
Βρήκες τα λόγια που προσηλυτίζουν το άπειρο
Με φωτιά με λάβα με καπνούς
Τις μεγάλες γραμμές του πεπρωμένου σου.
Οδυσσέας Ελύτης – «Ωδή στη Σαντορίνη»

Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης

Σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου.

Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007, άνοιξε το Siphon.

Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο.

Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα
αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο.

Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura.

Kivotos Hotel & Villas

Ένα ταξίδι ανακάλυψης: Εξερευνήστε τα πάθη σας, ανακαλύψτε τον εαυτό σας Σχεδιασμένο ως ένα καταφύγιο που η όψη του θυμίζει κιβωτό, το Kivotos Santorini επανεφευρίσκει την πολυτελή φιλοξενία αγγίζοντας παράλληλα την ηφαιστειακή ψυχή της Σαντορίνης.

Χτισμένο ψηλά στην πλαγιά του βράχου στο Ημεροβίγλι, το πιο αποκλειστικό σημείο της καλντέρας, το Kivotos συνδυάζει την πανοραμική θέα με τη γαλήνη και την ηρεμία. Αποφεύγοντας την παράδοση, το καταφύγιο ξεχωρίζει έναντι της λευκής τοπικής γλώσσας του νησιού με τη μοναδική, ολόμαυρη αρχιτεκτονική του – μια τολμηρή και αντισυμβατική χειρονομία εμπνευσμένη από την ηφαιστειακή γεωλογία της Σαντορίνης ως διακήρυξη της one-of-a-kind Φιλοξενίας που προσφέρει το Kivotos.

Εξίσου μοναδικοί είναι οι χειροποίητοι εσωτερικοί χώροι των οποίων η μινιμαλιστική κομψότητα διαψεύδει τα υπερσύγχρονα συστήματα φωτισμού και ήχου που επιτρέπουν στους επισκέπτες να
φτιάξουν τη διάθεση της επιλογής τους.

Σε συνδυασμό με ιδιωτικές πισίνες και υδρομασάζ, ανέσεις πρώτης κατηγορίας και εξατομικευμένες υπηρεσίες, το Kivotos αποτελεί έναν μαγικό προορισμό όπου θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας εξίσου. Ακούστε την καρδιά σας, χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας, ανακαλύψτε ξανά τι είναι σημαντικό στη ζωή.

Mavro
Έναρξη λειτουργίας: 6 Απριλίου 2023
Έναρξη Degustation service: 15 Μαΐου
Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00
Dress code: Island chic
E / reservations@mavrosantorini.com
T / +30 22860 28490
W / https://www.mavrosantorini.com
IG / https://www.instagram.com/mavro.santorini

PR Agency
CONCEPT COMMUNICATION STRATEGIES
W: conceptcom.gr || T. 210 8021252
Μαρία Μεϊντάνη, mmeintani@conceptcom.gr || Ιωάννα Ταπέ, itape@conceptcom.gr