Οι επισκέπτες που μένουν στο ξενοδοχείο του διεθνούς αεροδρομίου του Τόκιο Haneda που άνοιξε πρόσφατα, μπορούν να απολαύσουν τη θέα του αεροπλάνου και τη θέα στο όρος Φούτζι – όλα από μια ιαματική πηγή στον τελευταίο όροφο.

Το Hotel Villa Fontaine Premier & Grand Haneda Airport άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο και διαθέτει 1.717 δωμάτια και συνδέεται απευθείας με τον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου Haneda. Μαζί με το σπα του εσωτερικού και εξοπλισμένου με εσωτερική και εξωτερική φυσική ιαματική πηγή, προσφέρει τα πάντα από μια εκδήλωση αίθουσα και σουίτες φιλικές προς τα παιδιά σε γυμναστήριο και εστιατόρια.

Αυτό που το κάνει μοναδικό, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του, είναι ότι αποτελεί επίσης μέρος του Haneda Airport Garden, μιας εμπορικής εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων και τερματικού σταθμού λεωφορείων που κατασκευάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία ακινήτων Sumitomo Realty Group.

Ονομάστηκε «πόλη όπου συγκεντρώνονται και ζουν οι άνθρωποι», το συγκρότημα διαθέτει περίπου 74 καταστήματα σε δύο ορόφους που συγκεντρώνουν αφορολόγητα τρόφιμα και αναμνηστικά και από τις τέσσερις γωνιές της Ιαπωνίας.

Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να παραλάβουν τα πάντα, από ξυλάκια φτιαγμένα από σπασμένα ρόπαλα του μπέιζμπολ μέχρι γλυκά διακοσμημένα με στάμπες ιαπωνικού ukiyoe, αφού δοκιμάσουν ιαπωνικές λιχουδιές σε μια αίθουσα φαγητού με θέμα την περίοδο Έντο της Ιαπωνίας από το 1603 έως το 1868.

Επιστροφή των τουριστών

Ο αριθμός των επισκεπτών στο εξωτερικό αυξάνεται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση άρχισε ξανά τα ταξίδια χωρίς βίζα για πολλές χώρες τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Μάρτιο, ο αριθμός των ξένων επιχειρήσεων και επισκεπτών αναψυχής ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την πανδημία, περίπου 1,82 εκατομμύρια, από 1,48 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO).

Το Τόκιο έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια να δέχεται έως και 60 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες στη χώρα μέχρι το 2030. Ο φιλόδοξος στόχος έρχεται καθώς η κυβέρνηση αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα συνεχίσει να αυξάνεται ενόψει επερχόμενων διεθνών εκδηλώσεων όπως η Expo 25 στην Οσάκα το 2025. Και καθώς ο εισερχόμενος τουρισμός ανακάμπτει, η Haneda – η οποία έχει στεφθεί ως το πιο ακριβές μέγα-αεροδρόμιο στον κόσμο – ελπίζει να οδηγήσει σε αυτό το κύμα.

Ιαπωνία σε μικρογραφία

Τελικά, οι προγραμματιστές ελπίζουν ότι το νέο συγκρότημα ξενοδοχείων και αεροδρομίων τους θα έρθει να αντιπροσωπεύει έναν μικρόκοσμο των τοπικών χειροτεχνιών και γεύσεων της Ιαπωνίας για ταξιδιώτες από το εξωτερικό και επισκέπτες της τοπικής ημερήσιας εκδρομής που αναζητούν λίγη ξεκούραση και χαλάρωση.

Επί του παρόντος, όσοι επιθυμούν να φύγουν από το αεροδρόμιο μπορούν να κάνουν μια βόλτα από τον τερματικό σταθμό των λεωφορείων σε μία από τις 30 διαφορετικές διαδρομές που συνδέουν τους επισκέπτες με προορισμούς όπως η Οσάκα, η Σεντάι και η Χακούμπα, μια πόλη χιονοδρομικού κέντρου στην επαρχία Ναγκάνο.

Πώς να πάτε εκεί

Το Haneda Airport Garden συνδέεται απευθείας με το τρένο με τη σιδηροδρομική γραμμή του αεροδρομίου Keihin Electric Express και απέχει 1 λεπτό με τα πόδια από το σταθμό Tokyo Monorail Haneda Airport Terminal 3. Συνδέεται επίσης απευθείας από τον δεύτερο όροφο του τερματικού σταθμού 3 του αεροδρομίου Haneda.