Πώς είναι να τρώει κανείς σε ύψος 556 μέτρων; Πώς είναι να βρίσκεται σε δυσθεώρητο ύψος και να έχει θέα ολόκληρο τον κόσμο με κάθε του μπουκιά; Το εστιατόριο Heavenly Jin του ξενοδοχείου J Hotel Shanghai Tower στη Σαγκάη της Κίνας, είναι και επίσημα το πιο ψηλό εστιατόριο σε κτήριο στον κόσμο, ευρισκόμενο στον 120ο όροφο του Πύργου, ο οποίος έχει συνολικό ύψος 632 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο κτήριο στην Κίνα και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η θέα που έχει κανείς από το Heavenly Jin βέβαια, δεν είναι μόνο των μικροσκοπικών ανθρώπων που βρίσκονται τέρμα κάτω, αλλά περιβάλλεται κι από μια συστάδα ουρανοξυστών, σε μια πόλη που ούτως ή άλλως φημίζεται για τους πολλούς ουρανοξύστες που τη νύχτα φωτίζουν τα πάντα στο σκοτάδι και μοιάζουν με ένα υπερωκεάνιο αν τους δει κανείς από μακριά.

Στο εν λόγω εστιατόριο θα συναντήσει κανείς μια fusion κουζίνα με ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα και κινέζικα πιάτα, ενώ έχει και το βρετανικό tea time. Καθώς μπαίνει ένας επισκέπτης μέσα, έρχεται αντιμέτωπος με μια τοιχογραφία 30 μέτρων που αποτελείται από ιταλικό μωσαϊκό και απεικονίζει μια σκηνή από τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού που ακολούθησε ο Marco Polo για να φτάσει στην Κίνα, ενώ στο ταβάνι υπάρχει πληθώρα από φωτεινούς κρυστάλλους.

Ο χώρος μπορεί να υποδεχτεί ως και 256 πελάτες, διαθέτει 5 ιδιωτικές τραπεζαρίες και η κουζίνα είναι σε κοινή θέα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να δουν όλη τη διαδικασία, εφόσον έχουν χορτάσει με τη θέα που κόβει την ανάσα από τα παράθυρα και από το πάτωμα και το ταβάνι που είναι από διάβανο πλεξιγκλάς.

Heavenly Jin

Heavenly Jin

Το Heavenly Jin δεν είναι το ψηλότερο εστιατόριο εκτός κτηρίων

Το Heavenly Jin πήρε το Ρεκόρ Γκίνες από το At.mosphere, ένα εστιατόριο στο Ντουμπάι που βρίσκεται σε υψόμετρο 441.3 μέτρων, στον 122ο όροφο του φημισμένου Burj Khalifa. Από το 2011 ήταν το εστιατόριο που είχε την πρωτιά. Πλέον, η Σαγκάη έχει τα πρωτεία, με το Heavenly Jin να ανοίγει στα μέσα του 2021.

Ιδιοκτήτης του εστιατορίου και του ξενοδοχείου είναι η Jin Jiang International, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τουρισμού και ξενοδοχείων στην Κίνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 165 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 34 σουίτες με 24/7 εξυπηρέτηση και προσωπικό μπάτλερ. Σε αντίθεση με το εστιατόριο, το J Hotel δεν είναι το υψηλότερο στον κόσμο, αν και είναι το υψηλότερο στον κόσμο.

Σας μπερδέψαμε; Σύμφωνα με το Guiness, το J Hotel χρησιμοποιεί ένα τμήμα στην κορυφή του Shanghai Tower και όχι όλο τον Πύργο, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το υψηλότερο. Αυτό είναι το Gevora Hotel, με συνολικό ύψος 356 μέτρα, που βρίσκεται στο Ντουμπάι και διαθέτει 75 ορόφους με 528 δωμάτια.

Heavenly Jin

Heavenly Jin

Στην Κίνα θα συναντήσει κανείς και το εστιατόριο που περιστρέφεται στο πιο υψηλό σημείο. Πρόκειται για το Twist, ένα εστιατόριο στον 106ο όροφο του Canton Tower στη Γκουάνγκζου, σε ύψος 422.8 μέτρων.

Πάντως, μπορεί το Heavenly Jin να είναι το εστιατόριο που βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο κτηρίου, αλλά υπάρχει ένα εστιατόριο που βρίσκεται ψηλότερα απ΄αυτό και πρόκειται για το Chacaltaya, ένα εστιατόριο στο ομώνυμο ski resort της Βολιβίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 5.340 μέτρων.

Πηγή: CNN