Το Hilton Salwa Beach Resort & Villas είναι εμφανές ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο.

Ανάμεσα σε χαοτικές εκτάσεις ερήμου βρίσκεται το Hilton Salwa Beach Resort & Villas, ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με σύγχρονες εγκαταστάσεις και δικό του θεματικό πάρκο.

Βρίσκεται στα σύνορα του Κατάρ με την Σαουδική Αραβία και από ψηλά δίνει την αίσθηση μιας ολόκληρης πόλης. Αποτελεί από τα διασημότερα θέρετρα της Μέσης Ανατολής με τις παρθένες παραλίες του να εκτείνονται μέχρι το κεντρικό λιμάνι.  Εξίσου εντυπωσιακή είναι η μείξη αρχιτεκτονικών τάσεων, αφού τα λευκά κτίρια που παραπέμπουν σε ελληνικό νησί έχουν εσωτερική διακόσμηση επηρεασμένη από την Ανατολή.

Οι 84 πολυτελείς βίλες του Hilton Salwa Beach, έχουν από δύο έως τέσσερα δωμάτια η κάθε μία, διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και έχουν άμεση πρόσβαση στην παραλία. Παράλληλα, υπάρχουν 31 διαμερίσματα και 246 σουίτες. Στην συνολική του έκταση βρίσκονται περίπου 20 καταστήματα για φαγητό, ένα πολυτελές spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, υδάτινο πάρκο και ειδικά διαμορφωμένοι κήποι και πισίνες.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2015, αλλά άνοιξε την περίοδο του Covid-19 για αυτό και δόθηκε μεγάλη προσοχή στα μέτρα ασφαλείας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και τα πρωτόκολλα υγιεινής του Κατάρ.

«Λόγω του αντίκτυπου του Covid-19, έπρεπε να ενισχύσουμε τις προδιαγραφές για το άνοιγμα του θέρετρου και να εντοπίσουμε νέα μοναδικά σημεία πώλησης, τα οποία επικεντρώθηκαν στις παραμονές», είπε ο Gailliez στο CNN.

Τις ημέρες αιχμής, το θέρετρο φιλοξενεί συνολικά 2.500 επισκέπτες, με εργατικό δυναμικό περίπου 1.200 ατόμων. Αυτοί οι επισκέπτες, όταν δεν χαλαρώνουν ή δεν κάνουν βόλτες δίπλα στη θάλασσα, περνούν τον χρόνο τους ευχάριστα στις δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων οι τεράστιες νεροτσουλήθρες.

Το πάρκο,  φιλοξενεί επίσης μια υπαίθρια πίστα αγώνων καρτ, πλήρως εξοπλισμένη με βάσεις για θεατές και μια εσωτερική διαδρομή. Όσο για το φαγητό, το ξενοδοχείο διαθέτει μια σειρά από επιλογές από διαφορετικές κουζίνες, όπως Μέσης Ανατολής, ιταλική και κινέζικη.

Παραδοσιακά αραβικά πιάτα με σύγχρονες προσθήκες, όπως το The Qattinah, ένα νόστιμο cocktail που αποτελείται από σιρόπι βοτάνων,  εσπεριδοειδή και νιφάδες χρυσού 24 καρατίων. Τα κύρια πιάτα και τα επιδόρπια περιλαμβάνουν κεμπάπ με Mdakhan (καπνιστό χούμους, ψητό πουρέ σκόρδου) συνδυασμένο με Knafeh nabulsiyeh, δηλαδή κρέμα φιστικιού.

Στο Miss Wong, προσφέρεται private dinner, που ξεκινά με μία ξεχωριστή εμπρειρία τσαγιού. Σούπα κοτόπουλου και λαχανικών, μανιτάρι Enoki, αποξηραμένα μανιτάρια shiitake, λαχανικά, κοτόπουλο & κουρκουμά wonton, διάφορες επιλογές για ζυμαρικά και τραγανή πάπια Πεκίνου, είναι μόλις μερικές από τις προτάσεις. Ένα δροσιστικό Orange Sunset cocktail από φρέσκο πορτοκάλι, φρέσκο καρπούζι, φρέσκο λεμόνι, σιρόπι γρεναδίνης, τσάι oolong και ασπράδι αβγού ξεχωρίζει στο μενού των ποτών.

Από την άλλη, το εστιατόριο Dante Cucina Italiana, σερβίρει κρασιά και πίτσες από την Τοσκάνη μαγειρεμένα σε ξυλόφουρνο. Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, υπάρχει το The League, ένα αθλητικό μπαρ όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες ποδοσφαίρου και να παίξουν παιχνίδια μπιλιάρδου και ποδοσφαιράκι. Εκεί το φαγητό αποτελείται κυρίως από burger και ψητά ό, τι δηλαδή θα έτρωγες και στο γήπεδο παρακολουθώντας αγώνες.

Φυσικά, δεν λείπει η πολυτέλεια, ειδικά μετά τη διοργάνωση των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στα τέλη του 2022.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Traveller Review Awards 2023: Η περιοχή της Ελλάδας που δεν φανταζόσουν ότι θα αναδειχθεί η καλύτερη στη φιλοξενία και τις υπηρεσίες

Friuli: Ο κρυμμένος παράδεισος της Ιταλίας, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης

Pangeos: Το τεράστιο γιοτ που θα γίνει η μεγαλύτερη πλωτή πόλη του κόσμου – Κάνει τα κρουαζιερόπλοια να μοιάζουν με μινιατούρες