Μια ολόκληρη ζωή δε φτάνει για να απολαύσεις τα όμορφα τοπία που έχει η χώρα μας. Δεν είναι η μόνη που έχει όμορφα τοπία, παντού κρύβει αρκετές ομορφιές ο πλανήτης, αλλά στην Ελλάδα ζούμε, γι’ αυτή θα μιλήσουμε. Αφορμή για αυτό, είναι ένα χωριό στην Πελοπόννησο, εκεί που ρέει ο Λούσιος ποταμός, όπου το τοπίο είναι τόσο παραμυθένιο, που δεν γίνεται παρά να νομίζεις ότι είσαι κάπου στο Σάιρ, στη Μέση Γη, κάπου εκεί.

Μόνο και μόνο που υπάρχει εκεί ο Λούσιος, δημιουργείται μαγεία, διότι Λούσιους Μάλφοι είναι ο πατέρας του Ντράκο στο Harry Potter. Κι αν και πρόκειται για μοχθηρό μάγο, εν προκειμένω ο Λούσιος «γέννησε» το απαράμιλλα μαγευτικό και όμορφο, ένα χωριό στην Αρκαδία, όπου θα συναντήσεις και τα απομεινάρια της αρχαιότητας.

Η αρχαία Γόρτυνα είναι ένα τοπίο όπου η φύση αφθονεί και θριαμβεύει και αναζωογονεί την ύπαρξη. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ατσίχολος στην Αρκαδία, στο μεσοδιάστημα Καρύταινας-Δημητσάνας και πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες περιοχές, με τα απομεινάρια της να χρονολογούνται προς το 400 π.Χ. Η μυθολογία αναφέρει πως την ίδρυσε ο Γόρτυς, γιος του Στυμφήλου.

Λες και γεννήθηκαν εκεί νεράιδες και ξωτικά: Σε αυτό το χωριό της Πελοποννήσου θα περάσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Στα Αρκαδικά του Παυσανία, η περιοχή περιγράφεται ως ένας τόπος πνευματικής ανάτασης και ίασης, μιας και εκεί υπάρχουν τα ιαματικά λουτρά και το ιερό του Ασκληπιού. Γι’ αυτό και εδώ διεξάγονταν τα Ασκληπιεία. Ο ναός είχε λατρευτικά αγάλματα του Ασκληπιού και της Υγείας που δημιουργήθηκαν από τον φημισμένο Παριανό γλύπτη Σκόπα.

Στο δάσος που βρίσκεται εκεί, τα χρώματα είναι σκούρων αποχρώσεων, σε προδιαθέτουν για φθινοπωρινή εκδρομή, η σκεπή του δάσους φροντίζει να μην φωτίζει πλήρως ο ήλιος, αλλά να διατηρεί μια σκοτεινιά και είναι μια ευκαιρία να περπατήσεις αρκετά και να κοιμηθείς ακόμα στις όχθες του Λούσιου.

Εμείς δεν έχουμε πάει σε εκείνο το μέρος, στο Γεφύρι Κόκκορη, πιο συγκεκριμένα, αλλά βλέποντας το υπέροχο βίντεο από το κανάλι Greece With My Camera, έχουμε ήδη ταξιδέψει νοερά σε κάποιο παραμύθι, φανταζόμαστε εαυτούς ως ιππότες ή ως περιπλανώμενους και σταματάμε για να πιούμε νερό από τον ποταμό.

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μακριά και δε μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο από αυτό το χωριό για το τριήμερο. Κι αν δε μπορείς να πας στο χωριό, το βίντεο αυτό κάνει μια χαρά τη δουλειά του στην ψυχούλα σου.