Η πόλη του Happy Adventure είναι τόσο μικροσκοπική και πιθανώς έχει εμπνεύσει πολλές καρτ-ποστάλ. Μια γραφική παραθαλάσσια κοινότητα με γραφικό σκηνικό και ψάρεμα στον πυρήνα της, ο οικισμός βρίσκεται στην άκρη του Ατλαντικού με μια τριάδα ειδυλλιακών κολπίσκων. Το καλοκαίρι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε φάλαινες ή παγόβουνα να περνούν. Σίγουρα όμως θα αναρωτηθείτε πώς η πόλη απέκτησε ένα μοναδικό και υπέροχο όνομα όπως αυτό χωρίς να είναι το σκηνικό για ένα παιδικό βιβλίο.

Η προέλευση του ονόματος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αρχαίας διαμάχης που ξεκίνησε τον 17ο αιώνα. Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, το όνομα αποτίει φόρο τιμής στον πλοίαρχο Peter Easton, ο οποίος χρησιμοποίησε το λιμάνι για να δραπετεύσει από το γαλλικό ναυτικό. Άλλες δημοφιλείς θεωρίες πιστεύουν ότι οι πρώτοι άποικοι το βρήκαν ένα τόσο όμορφο και φιλόξενο μέρος που εμπνεύστηκαν να το θεωρήσουν μια «ευτυχισμένη περιπέτεια» ή ότι ο Βρετανός υδρογράφος, ο οποίος είχε καταφύγει σε έναν από τους όρμους κατά τη διάρκεια μιας άγριας καταιγίδας στον Ατλαντικό, ήταν υπεύθυνος για το όνομα.

Η πόλη στην οποία θα ζήσετε την πιο χαρούμενη περιπέτεια της ζωής σας έχει αυτό ακριβώς το όνομα

Το μοναδικό μέρος για να μείνετε που είναι στην πραγματικότητα στο Happy Adventure είναι ένα ενιαίο παράρτημα για ύπνο, φαγητό, ποτό και περιπέτεια και μάλιστα εντυπωσιακό. Το εύστοχα ονομαζόμενο «Happy Adventure Inn» πέντε δωματίων έχει θέα στο γραφικό Powell’s Cove και διαθέτει εστιατόριο και μπαρ, το «Chucky’s Seafood & Wild Game Restaurant». Με περιορισμένες επιλογές φαγητού στη χερσόνησο, αυτό το μέρος είναι η τέλεια βάση για το σπίτι και μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από τα μπαγιάτικα σάντουιτς βενζινάδικων που έχουν γενικά τα οδικά ταξίδια.

Πιάτα όπως καλαμάρι, το πιάτο με θαλασσινά, χτένια, μπριζόλα άλκες και μπακαλιάρο είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά αυτό που πραγματικά αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του μενού είναι το fish & chips. Οι ντόπιοι το παραγγέλνουν με με ντρέσινγκ και σάλτσα στο πλάι.

Εξερευνήστε τα «Damnable Trails», ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας που διασχίζουν τα απόκρημνα παράκτια ακρωτήρια και τα βόρεια δάση με ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος (παλιά νεκροταφεία, σπίτια πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.λπ.), παραλίες και μαγευτική θέα. Αν και ανακαινίστηκαν πρόσφατα, αυτά τα μονοπάτια χρονολογούνται από το 1800, όταν τα παλιά μονοπάτια ένωναν τις κοινότητες σε αυτήν την περιοχή της χερσονήσου.

Διαφέρουν σε δυσκολία, αλλά αν δεν έχετε χρόνο, το μονοπάτι «Round Head Lookout» είναι μια γρήγορη εκδρομή που θα σας προσγειώσει σε μια όμορφη θέα, συμπεριλαμβανομένης της θέας της πόλης Salvage και του γύρω ωκεανού. Εναλλακτικά, κάντε το πιο μακρύ βρόχο και ψάξτε για φάλαινες στο Net Point ή στο Old Harry Cove.

Η πόλη στην οποία θα ζήσετε την πιο χαρούμενη περιπέτεια της ζωής σας έχει αυτό ακριβώς το όνομα

Μην παραλέιψετε να επιβιβαστείτε σε κάποιο είδος σκάφους για να τα δείτε όλα τα αξιοθέατα μέσα στο νερό. Το «Happy Adventure Tours» προσφέρει μια σειρά από αποστολές με βαρκάδα, από εκδρομές ψαρέματος που περιλαμβάνουν μια στάση στο Little Denier για να δείτε την αποικία των κατοικίδιων των φυσαλίδων και τις θαλάσσιες σπηλιές. Υπάρχει επίσης παρακολούθηση φαλαινών, κυνήγι παγόβουνου και βόλτες με το ηλιοβασίλεμα.

Προσφέρουν επίσης ξεναγήσεις και ενοικιάσεις καγιάκ, ξεκινώντας από το λιμάνι Salvage Harbor που μοιάζει με βιβλίο με παραμύθια ή μέσα στο Εθνικό Πάρκο Terra Nova, το πιο ανατολικό εθνικό πάρκο στον Καναδά. Μέσα στο πάρκο, αν είστε τυχεροί θα δείτε φάλαινες αλλά σίγουρα θα απολαύσετ όλ τη υπόλοιπη θαλάσσια ζωή: μέδουσες, αχινούς και ψάρια, ενώ περιστασιακά θα δείτε αετούς να πετούν ψηλά.

Επισκεφθείτε τις φωτογενείς παραλίες της χερσονήσου, όλες μια ανάσα και μια παράκαμψη από την πόλη. Η παραλία Sandy Cove είναι μια μεγάλη έκταση με άμμο, χωμένη στην πλαγιά του λόφου που, αν την επισκεφτείτε τον Ιούλιο, είναι διάσπαρτη με ζωντανά λουλούδια λούπινου σε αποχρώσεις του μωβ και του ροζ. Οι παραλίες Eastport και Northside είναι επίσης κοντά, και μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, όπου συχνάζουν ντόπιοι και τουρίστες.

Αν ψάχνετε για μια καταπληκτική απόδραση σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι, τότε το Happy Adventure ανταποκρίνεται στο όνομά του, ίσως πολύ περισσότερο από όσο πρέπει.

Photo Credits: Shutterstock

Πηγή: Travel+ Leisure.com