Είναι το νησί που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει η Μύκονος του μέλλοντος. Όχι σε επίπεδο οικονομικό, ελπίζουμε, αλλά σε επίπεδο διασκέδασης και του να γίνει συνώνυμο του ξέφρενου πάρτι. Η Ίος είναι ένα νησί που, σου είχαμε γράψει κι εδώ, έχει αναβαθμιστεί τρομερά τα τελευταία 2-3 χρόνια και δεν είναι απλά συνώνυμη του «σφηνάκι 1 ευρώ». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το μαγαζί Doors.

Άνοιξε τις πόρτες του στο νησί το 2021 και από την πρώτη του μέρα, το Doors ήταν, είναι και θα είναι γνήσιος πρεσβευτής των αυθεντικών ξέγνοιαστων διακοπών, αυτές άλλωστε συνιστούν και έμπνευση της δημιουργίας του.

Για την ομάδα του λοιπόν ξέγνοιαστες διακοπές σ’ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου, το νησί της Ίου, σημαίνει γευστικό απλό, καλοκαιρινό, ελληνικό φαγητό, ωραίες μουσικές, βουτιές από το πρωί μέχρι το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα και μετά cocktails και χορός με το μαγιό.

Στη νέα Μύκονο: Σε αυτό το νησί θα συναντήσεις το μαγαζί με το πιο ξέφρενο κέφι - Στα κορυφαία των Κυκλάδων

Έτσι, με ορόσημο το ελληνικό πρωινό, φέτος διευρύνει τις ώρες που το προσφέρει, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκείνους που δε θέλουν να σηκωθούν νωρίς στις διακοπές, να απολαύσουν κλασικές αγαπημένες γεύσεις με τοπικά προϊόντα μέχρι αργά.

Το αυγό φυσικά έχει την τιμητική του καθώς θα το συναντήσεις σε πολλές και διαφορετικές επιλογές και συνδυασμούς. Ξεκινώντας με τηγανιτά αυγά, με κιμά, με λουκάνικό Καρδίτσας, απάκι Κρήτης και φυσικά τα κλασσικά που σου έφτιαχνε η γιαγιά, με λαχταριστές τηγανιτές πατάτες που τις βούταγες στον μελάτο κρόκο και ενίοτε έβαζες και φετούλα από πάνω, αλλά φυσικά και ομελέτες είτε με καβουρμά Θράκης, είτε με φέτα και ελιά.

Παντρεύοντας δε, τη λογική του πρωινού με το brunch δημιουργεί το δικό του γεμάτο burger. Εδώ θα το βρεις στην ελληνική εκδοχή του με τον καβουρμά Θράκης να τον αγκαλιάζει η λιωμένη γραβιέρα Ίου και το τηγανητό αυγό από πάνω «να καμαρώνει».

Στη νέα Μύκονο: Σε αυτό το νησί θα συναντήσεις το μαγαζί με το πιο ξέφρενο κέφι - Στα κορυφαία των Κυκλάδων

Από τα πιο ωραία spots στο νησί για φαγητό και βραδινή διασκέδαση

Φυσικά από το μενού δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα κεφτεδάκια αλλά και οι λιχουδιές. Κλασικές, τραγανές, τηγανίτες με μέλι, αλλά και ο παραδοσιακός αφράτος λουκουμάς με ζάχαρη σε περίπτωση που σε πιάσει λιγουρίτσα στην παραλία.

Το brunch δίνει τη σκυτάλη στο βραδινό που μπορείς να συνεχίσεις να απολαμβάνεις ελληνικές γεύσεις στα τραπεζάκια στην άμμο, ενώ οι μουσικές του Doors, από τον μάεστρο του είδους, και δημιουργό του Doors, Χρήστο Ευκρατίδη (πρώην ιδιοκτήτη του Noel & του Drunk Sinatra), σίγουρα θα σε κάνουν να μείνεις με το αλάτι και με μια μαργαρίτα ανα χείρας ως αργά.

Στη νέα Μύκονο: Σε αυτό το νησί θα συναντήσεις το μαγαζί με το πιο ξέφρενο κέφι - Στα κορυφαία των Κυκλάδων

Και αν πάλι βαριέσαι να πας ως το δωμάτιο να αλλάξεις, στην τρίτη πόρτα θα βρεις το Shop. Εκεί θα σε περιμένουν οι έτερες συνιδιοκτήτριες, Δήμητρα Βέτσου και Dudette, με τη λύση που ψάχνεις σε αέρινο καλοκαιρινό look και αξεσουάρ για να συνεχίσεις το βράδυ σου ανενόχλητη και στυλάτη.

Αν λοιπόν βρεθείς στο νησί τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, τότε στο Doors θα βρεις το στέκι σου.