Κατασκευάστηκε στην Κίνα, ένα νέο σύμπλεγμα από ουρανοξύστες, το οποίο θυμίζει τους θρυλικούς Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Το σύγχρονο αριστούργημα, στην Σαγκάη της Κίνας, σχεδιάστηκε από το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Heatherwick Studio και εκτείνεται σε περισσότερα από 60 στρέμματα, ενώ χιλιάδες φυτά κρέμονται στην πρόσοψή του.

Το σύμπλεγμα έχει καλυφθεί με 1.000 δέντρα, από τα οποία πήρε και το όνομα του «Ουρανοξύστης των 1.000 δέντρων και 250.000 φυτών». Μέχρι στιγμής έχουν φυτευθεί τα 125.000 και αναμένεται να φυτευτούν άλλα τόσα.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν οι ουρανοξύστες, θυμίζει βουνό με δύο κορυφές. Παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί ως έργο, έχει ανοίξει ήδη τις πύλες του, σε εταιρείες και κοινό. Όταν ολοκληρωθεί η δεντροφύτευση, δεν θα φαίνεται ίχνος τσιμένου, καθώς τα κτίρια θα κρυφτούν ανάμεσα στα δέντρα και τα φυτά.

Έμπνευση για τους Βρετανούς αρχιτέκτονες, στάθηκε το βουνό του Χουάνκσαν, το οποίο βρίσκεται στη λίστα της UNESCΟ και έχει χαρακτηριστεί το πιο όμορφο βουνό στην Κίνα.

Πέρα όμως από την ομορφιά του, ο σχεδιασμός του έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα μικροκλίμα το οποίο θα βοηθήσει στην μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή. Σκοπός των δημιουργών του, όπως δήλωσαν οι ίδιοι , είναι να προάγουν την βιοποικιλότητα και τις μεταβολές της φύσης.

Όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει αρκετά μουσεία, διαμερίσματα για διαμονή, γραφεία, έναν κινηματογράφο, ένα κέντρο φυλετικής κληρονομιάς και ένα ξενοδοχείο μπουτίκ με 280 δωμάτια και spa.