Ένα ξενοδοχείο χτισμένο μέσα στα βράχια έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών και αφιέρωμα σε ιστότοπους του εξωτερικού, όπως το Vanity Fair και το Financial Times. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σου δίνει την αίσθηση της σπηλιάς, κάτι που οφείλεται και στην τοποθεσία του. Το Acro Suites βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου στην Κρήτη. Μιλάμε για ένα boutique ξενοδοχείο μέσα σε ένα βραχώδης γκρεμό πάνω από τη θάλασσα, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ορναφάκη.

Η Δανάη και η Κωνσταντίνα Ορφανάκη είναι οι ιδιοκτήτριες του Acro Suites, κι αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέρετρα της οικογένειάς τους στο νησί. Το ξενοδοχείο δεν στερείται καμία πολυτέλεια, καθώς διαθέτει από στούντιο για γιόγκα μέχρι και hammam. Τον σχεδιασμό ανέλαβε το αθηναϊκό αρχιτεκτονικό γραφείο Utopia Hotel Design σε συνεργασία με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Μάνο Κυπριτίδη. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για την ανάπτυξή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A C R O | Crete (@acrosuites)

Διαθέτει 49 σουίτες και βίλες σε κτίρια κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο τοπικής προέλευσης, πλήρως εναρμονισμένες με το περιβάλλον τους κατά μήκος του κόλπου Μονοναύτη της Κρήτης. Οι εσωτερικοί χώροι είναι φινιρισμένοι με φυσικά υλικά, όπως φτιαγμένα στο χέρι έπιπλα από μάρμαρο, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι μένεις μέσα στον βράχο. Επίσης, η κάθε σουίτα έχει την δικιά της πισίνα με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που σε αποσυνδέει από τα άγχη της καθημερινότητας.

Τμήματα του βράχου παραμένουν εκτεθειμένα στις βεράντες, αφού κάποια από τα δωμάτια έχουν λαξευτεί στην πλαγιά του. Οι πέτρινοι τοίχοι, επίσης, διατηρούν την θερμοκρασία σε χαμηλά και ευχάριστα επίπεδα όλον τον χρόνο. Είναι φτιαγμένο για να σου προσφέρει γαλήνη και ψυχική ανάπαυση, καθώς πάνω από όλα συγκαταλέγεται στα Wellbeing Resorts. 

Στον χώρο ευεξίας, που κρύβεται επίσης κάτω από λαξευμένες πέτρες, υπάρχει ένα βυζαντινό χαμάμ, μια φινλανδική σάουνα, δύο αίθουσες θεραπείας, μια εξωτερική πισίνα και μια θερμαινόμενη πισίνα. Ακόμα, μπορείτε να αποδράσετε από τις πιέσεις της καθημερινότητας με τις καθημερινές  συνεδρίες γιόγκα στο «Asana Yoga Shala», κάτω από μια τοξωτή οροφή φτιαγμένη από ταϊλανδέζικο μπαμπού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A C R O | Crete (@acrosuites)

Στο εστιατόριο και το κοκτέιλ μπαρ θα βρείτε εκλεκτές και εξισορροπημένες γεύσεις. Η ιδέα πίσω από το «Cremnos» είναι να δημιουργήσουν ένα διατροφικό καταφύγιο με γνώμονα το παραδοσιακό ελληνικό μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, δίνοντας νέο χαρακτήρα στις παραδοσιακές γεύσεις.

Χρησιμοποιούν επιλεγμένα, βιολογικά, φρέσκα υλικά από μικρές φάρμες σε όλο το νησί. Ο σεφ και η ομάδα του βασίζουν το μενού τους στην αυθεντική κρητική κουζίνα και τις διατροφικές συνήθειες που είναι ευρέως γνωστές σε όλο τον κόσμο ότι είναι ευεργετικές για την υγεία. Η εκπληκτική θέα του εστιατορίου είναι το κεράσι στην κορυφή αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A C R O | Crete (@acrosuites)

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ο μικρός παράδεισος των Δωδεκανήσων που σου δίνει την ευκαιρία για ανελέητο island hopping σε μέρη «παρθένα»

Έτσι είναι να ταξιδεύεις σε «διαμαντένιο» υπερπολυτελές γιοτ με ενσωματωμένους καταρράκτες

Γιατί τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη είναι τόσο «πιασοπωπέ και πανακρίβου γωνία» φέτος;