Η παραλία Τηγάνια είναι ένα καταπληκτικό μέρος που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, ανάμεσα στις παραλίες Κληματαριά και Κριαρίτσι. Η παραλία αυτή μοιάζει να είναι βγαλμένη από παραμύθι με τιρκουάζ νερά και τη χρυσή της άμμο.

Τα τελευταία χρόνια η φήμη της παραλίας εξαπλώνεται λόγω της άγριας ομορφιάς της, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι την ανακαλύπτουν. Τα Τηγάνια αποτελούνται από τρεις μικρές παραλίες στη σειρά που χωρίζονται μεταξύ τους με βράχια και όλες μαζί κάνουν τα Τηγάνια. Οι πρώτες δύο διαθέτουν πάρκινγκ καθώς και beach bar με ομπρέλες από φοίνικα ενώ η τρίτη είναι πιο ήσυχη κατάλληλη για χαλάρωση γα όσους αγαπούν την ησυχία.

Πίσω της χώμα και λίγο πράσινο, μπροστά της απίστευτα κρυστάλλινα νερά: Η παραλία που σαν αυτή στη Χαλκιδική ΔΕΝ έχει

Πολλοί λένε ότι τα Τηγάνια είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής, μια κρυμμένη ομορφιά που περιμένει να την ανακαλύψετε και να απολαύσετε την απέραντη θέα, το πράσινο και να αξέχαστα νερά της. Η τοποθεσία της παραλίας Τηγάνια είναι ειδυλλιακή, ανάμεσα στα βράχια και προσδίδει μια άγρια ομορφιά που σε φέρνει πιο κοντά με τη φύση.

Πίσω της χώμα και λίγο πράσινο, μπροστά της απίστευτα κρυστάλλινα νερά: Η παραλία που σαν αυτή στη Χαλκιδική ΔΕΝ έχει

Η πρόσβαση στα Τηγάνια είναι δύσκολη αλλά αξίζει να την επισκεφθείτε καθώς τα κρυστάλλινα νερά της θα σας αποζημιώσουν. Υπάρχει ένα δίκτυο, μέσω του οποίου μπορείτε να φτάσετε στην παραλία ακολουθώντας πιστά τις πινακίδες. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να προσανατολιστείτε για να βρείτε τα Τηγάνια θα ήταν καλό να πάρετε τον πιο πλατύ δρόμο. Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσετε στα Τηγάνια, ο ένας είναι μέσω του κεντρικού δρόμου της Σιθωνίας από την Συκιά προς το Καλαμίτσι,και ο άλλος είναι μέσω του παραλιακού δρόμου που ξεκινάει από την παραλία της Συκιάς.

παραλία

Πολύ κοντά βρίσκεται το Κριαρίτσι και η ακτή Κληματαριά που ειναι και αυτή οργανωμένη παραλία. Εδώ και λιγα χρόνια λειτουργεί ένα παραθαλάσιο μπαρ που ειναι χτισμένο πάνω στον βράχο που ενώνει τις δυο παραλίες και μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες και καθίσματα με ομπρέλες.
Υπάρχει και φαγητό που σερβίρετε καθώς και καφέδες και ποτά.

Photo Credit: Shutterstock