Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα μου θα αλλάξω; Την Πάρο την αφήνουμε προς το παρόν, επιφυλασσόμαστε έστω για άλλη στιγμή. Στη Νάξο θα σταθούμε, στη Νάξο θέλουμε να (σε) πάμε σε τούτες δω τις αράδες. Ένα νησί που τα έχει όλα. Μα όλα…

Θα γίνει χαμός και αυτό το καλοκαίρι. Ήδη η κίνηση είναι πολύ αυξημένη καταπώς μαθαίνουμε από τις πηγές μας στο όμορφο νησί. Και καθώς μπαίνουμε στο… high της high season τόσο πιο πολύ θα γεμίζει αυτό το στολίδι των Κυκλάδων.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η τύχη να σε φέρει σε αυτή τη γη, σε αυτά τα μέρη το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε το καλό σου. Και αυτά τα 6 μαγαζιά, που ξεχωρίσαμε από τα πολλά της Νάξου, αυτό ακριβώς συνοψίζουν: Το εξαιρετικό! Φημίζεται άλλωστε σε όλη την Ελλάδα για το φαγητό της, για τα προϊόντα της.

Πριν γίνει το αδιαχώρητο: 6 μαγαζιά για φαγητό στο νησί που βρίσκεται στο μεταίχμιο φέτος το καλοκαίρι

Η Νάξος είναι νησί που μαγεύει πολλαπλώς και αυτά τα 6 μαγαζιά είναι η καλύτερη απόδειξη

Αξιώτισσα

Κέφι και αγάπη. Μεράκι και τεχνογνωσία. Μαγικές λέξεις από μόνες τους. Σκέψου εν προκειμένω που σμίγουν όλες μαζί. Δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που θα το κουβαλάς ανάμνηση, γλυκιά και δυνατή, ακόμα και σαν θα ‘σαι χιλιόμετρα μακριά από το νησί.

Μερικά από τα πιο νόστιμα μαγειρευτά, με ντόπια προϊόντα, σε περιμένουν σε αυτήν την ταβέρνα που έχει όλα τα καλά της παράδοσης, όλα τα ωραία της οικογενειακής ατμόσφαιρας.

Καστράκι

Τηλ. Επικοινωνίας: 2285 075107

Αμοργινός

Σε ένα από τα πιο ωραία χωριά στο νησί, στην Απεράθου ή Απείρανθο, σε περιμένει μια από τις πιο ωραίες ταβέρνες στο νησί – ταιριαστό έτσι δεν είναι; Η φοβερή θέα είναι το κάτι παραπάνω που απογειώνει τη συνολική εμπειρία.

Τα κρεατικά είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού, λόγος για να πάρεις το αμάξι και να απολαύσεις κάθε χιλιόμετρο στη σκέψη του τι σε περιμένει. Τα τυριά τους, πολλά εκ των οποίων είναι δικής τους παραγωγής, θα σε ενθουσιάσουν το ίδιο ή και περισσότερο, τολμούμε να πούμε. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για τα πιάτα ημέρας.

Απείρανθος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2285 061733

Στου Βασιλαρακιού

Ακόμα μια ταβέρνα από αυτές που νιώθεις πιο γεμάτος σαν ανακαλύψεις. Και όχι μόνο επειδή… χόρτασε η κοιλιά. Είναι εσωτερικός ο πλούτος, η δύναμη του συναισθήματος που γεννά μόνο μια πολύ όμορφη εμπειρία, ανθρώπινη και ισχυρή.

Παρότι με τα χρόνια έπαψε να είναι μυστικό, ήταν αδύνατον να μείνει τέτοιο, δεν έχασε τίποτα από τα στοιχεία που την έκαναν ξεχωριστή, δεν απώλεσε το παραμικρό από την τόσο ιδιαίτερη προσωπικότητά της ως μέρος.

Εδώ σε περιμένουν πεντανόστιμα κρέατα, τα καλύτερα σε όλο το νησί θα βρεις πολλούς να λένε, ενώ οι γλυκοντομάτες που θα γευτείς θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά σου, όπως και τα περίφημα γαρδούμια, τα αξιώτικα γαρδουμπάκια δηλαδή.

Κυνίδαρος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2285 032088

Γιαννούλης

Μια οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα που αγαπάνε Έλληνες και ξένοι. Για τον απλό λόγο πως δεν έχει τίποτα το δήθεν, τίποτα το περιττό. Μόνο υψηλή ποιότητα, μόνο χαμόγελα και νοστιμιές.

Εξυπηρέτηση και φιλοξενία, σε ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά spot στο νησί. Αν πας στη Νάξο, επιβάλλεται να περάσεις από τον Γιαννούλη.

Άγιος Προκόπιος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2285 042333

Ματίνα – Σταύρος

Μακριά από τη Χώρα; Ναι. Και; Η Νάξος είναι ένα νησί που πρέπει να γυρίσεις, αλλιώς είναι σαν να μην πήγες. Κάθε της σημείο μπορεί να σε κάνει να ανακαλύψεις κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό.

Αυτή η ταβέρνα, σε ένα γραφικό ορεινό χωριό, είναι ένας λόγος να… πάρεις τους δρόμους. Σε μια πανέμορφη και ήσυχη τοποθεσία, θα νιώσεις συνδεδεμένος με τον τόπο, θα εκτιμήσεις την κάθε μπουκιά, την ασύγκριτη δύναμη της απλότητας.

Κόρωνος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2285 051243

Alos

Ξεφεύγουμε λίγο από τα πιο παραδοσιακά μονοπάτια, νιώθουμε χρέος μας να το κάνουμε. Για ένα μαγαζί υψηλότατου level, απ’ αυτά που ωθεί προς τα πάνω όλο το νησί ως παρουσία και ύφος. Γιατί είναι σύγχρονο αλλά και σέβεται απόλυτα τον τόπο, τις πρώτες ύλες του.

Είναι μια γαστρονομική εμπειρία αυτή που σε περιμένει σαν διαβείς τις πύλες ενός ρεστοράν υψηλής αισθητικής, με την υπογραφή της οικογένειας του ξενοδοχείου Ostria Inn. Ένα δώρο που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου έπειτα από έναν κοπιαστικό χειμώνα.

Μουτσούνα

Τηλ. Επικοινωνίας: 2285 068235