Η Κεφαλλονιά είναι ένα νησί γνωστό για τις παραλίες του, τα χρώματα και τις γραφικές διαδρομές της και φυσικά για την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» που γυρίστηκε στο νησί του Ιονίου και το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Θεωρείται ο ιδανικός προορισμός για γραφικές διαδρομές με το αυτοκίνητο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων DiscoverCars.com, στην οποία συμμετείχαν επισκέπτες της Κεφαλονιάς, που ψήφισαν το ελληνικό νησί ως τον τρίτο πιο γραφικό προορισμό για οδήγηση στον κόσμο το 2024.

Το γραφικό ελληνικό νησί με την απίστευτη φυσική ομορφιά… είναι ιδανικό για οδήγηση

Η εταιρεία πραγματοποίησε την έρευνα χρησιμοποιώντας περισσότερες από 250,000 κριτικές των πελατών της και μετρώντας μόνο τους προορισμούς που έχουν λάβει περισσότερες από 500 κριτικές.

Επίσης, επιλέχθηκε μόνο ο προορισμός με την υψηλότερη κατάταξη από κάθε χώρα και έτσι δημιουργήθηκε μια λίστα με τους κορυφαίους 20 πιο γραφικούς προορισμούς οδήγησης παγκοσμίως.

Η Κεφαλονιά κατέλαβε την τρίτη θέση, με 728 παραθεριστές να βαθμολογούν με ένα μέσο όρο 9.13 τις γραφικές διαδρομές της. Μάλιστα, η δημοτικότητα του νησιού ανέβηκε το 2024 πέντε θέσεις σε σχέση με το 2023, που είχε καταλάβει την όγδοη θέση.

Το γραφικό ελληνικό νησί με την απίστευτη φυσική ομορφιά… είναι ιδανικό για οδήγηση

Περιπλάνηση στην Κεφαλλονιά – Το νησί με τα πολλά «πρόσωπα»

Οι ομορφιές της Κεφαλλονιάς είναι αμέτρητες… Στο Αργοστόλι αν σταθείτε τυχεροί θα δείτε τις άγριες θαλάσσιες χελώνες. Όταν οι ψαράδες αγκυροβολούν τις βάρκες τους για να ταξινομήσουν τα αλιεύματά τους και ετοιμάζονται να πουλήσουν τα φρέσκα ψάρια του πρωινού, οι χελώνες κολυμπούν μέχρι εκεί, με την ελπίδα να δώσουν και σε αυτές κανά μεζέ.

Το Σπήλαιο της Μελισσάνης, κοντά στην παραλιακή πόλη της Σάμης, είναι άλλο ένα σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει μια λίμνη, με νερό βάθους πάνω από 20 μέτρα που μπορείτε να κάνετε κωπηλασία.

Μέρος του σπηλαίου είναι ανοιχτό από πάνω στον ουρανό αφού η οροφή έπεσε πριν από εκατοντάδες χρόνια, και το φως του ήλιου πάνω στο νερό είναι ένα όμορφο θέαμα. Κοντά στη Μελισσάνη αξίζει να εξερευνήσετε το σπήλαιο του Δρογκαράτη.

Μην παραλείψετε να πάτε στα βόρεια του νησιού στην παραλία του Μύρτου, μια γαλαζοπράσινη παραλία με γκρεμό, δίπλα στον κόλπο του Μύρτου.

Ένας ελικοειδής γραφικός δρόμος προσφέρει μια όμορφη διαδρομή με ένα ακόμα πιο όμορφο τελικό σημείο, όπου το υψόμετρο προσφέρει επίσης ένα τέλειο σημείο για να δείτε ένα παστέλ ηλιοβασίλεμα.

Και βέβαια μην παραλείψετε να επισκεφθείτε στα βόρεια της Κεφαλονιάς την «παραλία της Πελαγίας», όπως λένε την παραλία Χοργοτά, όπου γυρίστηκε η πρώτη σκηνή της ταινίας Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι με την Πενέλοπε Κρουζ. Είναι μια ειδυλλιακή αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά και φουντωτά δέντρα που μοιάζει με παραμυθένιο σκηνικό.

Εξάλλου, στο νοτιότερο άκρο του νησιού και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την παραλία Λευκοί Βράχοι, το Gentilini Winery & Vineyards είναι ένα τοπικό στολίδι που περιμένει να το εξερευνήσετε μετά από μια ημέρα χαλάρωσης σε μια ξαπλώστρα.

Το γραφικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο, το πολύχρωμο χωριό Άσσος, οι παραδόσεις στο Ληξούρι, ο Εθνικός Δρυμός του Αίμου και οι υπέροχες παραλίες συνθέτουν μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Και μην πείτε «όχι» στην περίφημη κρεατόπιτα της Κεφαλλονιάς που θεωρείται από τος πιο γευστικές και ενδιαφέρουσες κρεατόπιτες σε όλη την Ελλάδα, καθώς φτιάχνεται με κομμάτια από τρία είδη κρέατος και η γεύση είναι πραγματικά απολαυστική και αξέχαστη.

Οι κορυφαίοι γραφικοί προορισμοί στον κόσμο

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Χόμπαρτ, της Αυστραλίας. Η πρωτεύουσα του νησιού της Τασμανίας προηγήθηκε με βαθμολογία 9,25 που έδωσαν 1.189 κριτικοί.

Το Funchal της Πορτογαλίας πήρε τη δεύτερη θέση και η Ponta Delgada στις Αζόρες Νήσους, κατέκτησε την τέταρτη θέση. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των ηφαιστειακών νησιών του αρχιπελάγους που εξασφάλισαν συνολικά μία τρομερή βαθμολογία 9,09 από έναν εκπληκτικό αριθμό 4.623 χρηστών.

Η Λάρνακα της Κύπρου κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση και τη δεκάδα συμπληρώνουν οι:

  1. Christchurch, Νέα Ζηλανδία
  2. Pointe-a-Pitre, Γουαδελούπη
  3. Μενόρκα, Ισπανία – Βαλεαρίδες Νήσοι
  4. Λανθαρότε, Ισπανία – Κανάρια Νησιά
  5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία