Όλοι έχουμε ένα νησί, το οποίο αγαπάμε ιδιαίτερα και στο οποίο μας αρέσει να γυρνάμε από καιρό σε καιρό. Τα νησία είναι πάντα συνδυασμένα με τις πιο όμορφες και αλμυρές μας στιγμές. Βρίσκονται πάντα στο βάθος του μυαλού μας και η ανάμνησή τους μας αναζωγονεί κάθε φορά που τα φέρνουμε σην θύμισή μας ακόμα και μέσα στο χειμώνα, τις πιο δύκολες στιγμές.

Αυτή την φορά, θα σας μιλήσω για το δικό μου αγαπημένο νησί, το οποίο λατρεύω να επισκέπτομαι κάθε χρόνο ανεληπώς και φυσικά υπάρχει όχι ένας, όχι δύο αλλά πάρα πολύ καλοί λόγοι. Το νησί αυτό βρίσκεται στις Κυκλάδες και απέχει με το γρήγορο πλοίο τέσσερις ώρες από την Αθήνα. Η απαράμιλλη ομορφιά του και τα μοναδικά του ηλιοβασιλέματα αν δεν ξεπερνούν, είναι σίγουρα αντάξια, ίσως και πιο όμορφα από αυτά της Σαντορίνης και θα ας αποζημειώσουν για την απόσταση, την οποία κάποιοι ίσως θεωρήσουν μεγάλη.

Η Ίος βασικά, με βάση και όσα είπαμε εδώ, έχει τα φόντα να γίνει η νέα Μύκονος, αλλά η προηγούμενη εκδοχή της. Σας μπέρδεψα; Εννοώ ότι η Μύκονος ήταν πριν 6-7 χρόνια ένα νησί high luxury, αλλά σε λογικά πλαίσια και δεν έδιωχνε τους Έλληνες. Η Ίος είναι πλέον αυτό το νησί και με μαγαζιά να το υποστηρίξει.

νησί

Το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων

Ο λόγος φυσικά για την μαγευτική Ίο, για την οποία πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει ή επισκεφθεί. Αυτό που δεν ξέρετε ενδεχομένως είναι ότι το νησί αυτό συνδυάζει όλων των ειδών τις διακοπές και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους ανάγκες και απαιτήσεις.

Αν και η Ίος είναι ιδιαίτερα γνωστή γα τις φοιτητικές διακοπές και τα πολλά μπαρ που διαθέτει (είναι το νησί με τα περισσότερα μπαρ στην Ελλάδα), έχει πολλές ομορφιές για να ανακαλύψεις. Τα τελευταία χρόνια, δε, έχει αναχθεί σε έναν προορισμό ακόμα και για οικογένειες, καθώς οι υποδομές της τυγχάνουν μιας ιδιαίτερης και ταχύτατης ανάπτυξης χάρη στον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στο νησί. Πάμε λοιπόν, να ανακαλύψυμε μαζί όλα τα φανατστικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ίο.

νησί

Οι μαγευτικές παραλίες

Το νησί διαθέτει απίστευτες παραλίες. Ο Μυλοπότας αποτελεί μια από τις κορυφαίες και βρίσκεται πολύ κοντά στην χώρα. Μπορείτε να πάρετε το τοπικό κτελ ή ακόμα και να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο αν δεν έχετε το δικο σας. Ο Μυλοπότας είναι μια τεράστια σε χιλιόμετρα παραλία και έχει μια χρυσαφένια άμμο από άλλο πλανήτη κυριολεκτικά. Επίσης καταπληκτικές παραλίες για να επισκεφθείτε είναι το Μαγγανάρι, με νερά ασύλληπτα, η Ψάθη, η Τζαμαρία, η Κουμπάρα και η Αγία Θεοδότη. Αν διαθέτετε ένα τζιπάκι ή μια γουρούνα, μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλες μαγευτικές, ερημικές παραλίες.

Το νησί του Αιγαίου με την πιο ιδαίτερη άμμο και το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα δεν είναι αυτό που νομίζεις

Καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα ηλιοβασιλέματα, τα οποία είναι το ίδιο εντυπωσιακά με εκείνα τις Σαντορίνης. Το «Ios Club» και το «Alma» είναι δύο καταπληκτικά μέρη, στα οποία θα απολαύσετε την μέγιστη εμπειρία με την συνοδεία υπέροχης μουσικής και ποιοτικών κρασιών και πιάτων. Αν θέλετε, ωστόσο, κάτιο πιο μοντέρνο με μια πιο σύγχρονη και «πειραγμένη» προσέγγιση, τότε το «Pathos» στην παραλία της Κουμπάρας είναι για εσάς.

Το νησί του Αιγαίου με την πιο ιδαίτερη άμμο και το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα δεν είναι αυτό που νομίζεις

Υπέροχη γαστρονομία

Η Ίος προσφέρει και μια αρκετά μεγάλη γκάμα με μέρη που προσφέρουν εκπληκτικό φαγητό, Αν αγαπάτε το φρέσκο ψάρι, η ψαροταβέρνα στην Κουμπάρα θα σας συναρπάσει, ενώ « Ο Δράκος» στον Μυλοπότα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Για αυθεντικές ταβέρνες το «Βιλαέτη», ο «Πολύδωρας» και το «Κατώγι» που βρίσκεται στην χώρα, είναι οι τοπ που πρέπει να επισκεφθείτε. Η Ίος έχει παράδοση και στην ιταλική κουζίνα με το «Karma» στον Μυλοπότα και το «Agosto» στην χώρα να αποτελούν την ναυαρχίδα. Τέλος αν αγαπάτε την ασιατική κουζίνα, το «Thai Smile» στην χώρα θα σας εντυπωσιάσει με την μοναδική ταυτότητά του.

Το νησί του Αιγαίου με την πιο ιδαίτερη άμμο και το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα δεν είναι αυτό που νομίζεις

Νυχτερινή διασκέδαση

Και τι θα ήταν η Ίος αν δεν είχε τα μπαρ της; Το νησί διαθέτει κάτι για όλους ακόμα και να δεν είστε πια στην δεκαετία των 20. Θα ξεκινήσω από την κεντρική πλατεία, όπου εκεί συναντιούνται τέσσερα μπαρς με τραπεζάκια έξω, όλα τους γραφικά και υπέροχα. Απολαύστε το ποτό σας στο «Ios Blue», όπου η επικοινωνικές Μαρούσα και Ευαγγελία και ο χαμογελαστός Γιάννης θα σας υποδεχθούν και θα σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας. Αν θέλετε να συνεχίσετε μέχρι το πρωί, το «Flames», το «Coo». το «Tiki», το «Push» και το «Disco 69» είναι μόνο κάποια από τα μαγαζιά που θα επισκεφθείτε ξανά και ξανά όπως εμείς.

νησί

Nutelleria

Μια καταπληκτική βραδιά δεν μπορεί να μην κλείσει χωρίς μια καταπληκτική κρέπα, αλμυρή ή γλυκιά. Στην «Nutelleria» της Ίου θα βρείτε απίστευτη ποικιλία από γλυκές και αλμυρές κρέπες, οι οποίες ετοιμάζονται μπροστά σας εκείνη την στιγμή με φρέσκα υλικά και κάνουν τα πάντα μυρίζουν όνειρο. Προσωπικά αγαπώ την κλασική με την nutella αλλά πιστυεύω ότι θα πρέπει να κάτσω να δοκιμάζω όλο το καλοκαίρι για να έχω άποψη για όλες. Απλά δεν γίνεται να μην την δείτε και μην την επισκεφθείτε. Αφήστε τις αισθήσεις σας να σας οδηγήσουν.

Editor’s Note: Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα φανταστικά άτομα που γνωρίζω και ήταν ο λόγος που γράφω αυτό το κέιμενο. Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που δουλεύουν ασταμάτητα για να κάνουν τις διακοπές μας καλύτερες αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμησή μας. Για τον λόγο αυτό, Μαρούσα, Ευαγγελία, Γιάννη, Μελίνα, Άλεξ, Σπύρο, Ιωάννα, Βερόνικα, Βασίλη, Δημήτρη και όλοι οι υπόλοιποι που ξέρετε ποιοι είστε, σας ευχαριστώ πολύ και σας αφιερώνω αυτό το κείμενο.

Photo Credits: Shutterstock