Όταν έρχεται το καλοκαίρι επιλέγουμε συνήθως να πάμε σε κάποιο νησί, κυρίως με γνώμονα τις παραλίες. Οι παραλίες είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους που θα καταλήξουμε σε αυτό το νησί και θέλουμε να ξέρουμε εκ των προτέρων, αν είναι όμορφες και φυσικά αν είναι προσβάσιμες.

Η Πάτμος είναι μικρό ακατέργαστο διαμάντι στο Αιγαίο, ένα γαλήνιο μέρος με απίστευτες παραλίες και καταγάλανα νερά που θα γαληνέψουν την ψυχή σας και θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές.

Οι καλύτερες παραλίες στο νησί

Άγριο Λιβάδι

Το Άγριο Λιβάδι ή όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι Αγριολίβαδο, είναι μια υπέροχη αμμουδερή παραλία, που κυριολεκτικά ικανοποιεί όλα τα γούστα. Για όσους προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες, έχει ξαπλώστρες στο δεξί της τμήμα, μαγαζί για φαγητό και beach bar. Στο αριστερό της τμήμα έχει μεγάλα αλμυρίκια, ενώ τόσο δεξιά όσο και αριστερά έχει υπέροχα διαυγή νερά και καταπληκτική χρυσή αμμουδιά. Πρόκειται για την πρώτη παραλία που συναντά κανείς πηγαίνοντας από την Σκάλα για τον Κάμπο, στα δεξιά του.

Τρομερή αισθητική, θα πάθεις πλάκα με τα σοκάκια του: Στο νησί που δεν ακούγεται καθόλου φέτος, θα κάνεις τις διακοπές που ονειρεύεσαι

Λιγγίνου ή Δίδυμες

Όπως μαρτυρά και το όνομά τους, οι παραλίες είναι δίπλα-δίπλα σε δύο πανομοιότυπους ορμίσκους, σχεδόν ίδιου μεγέθους. Η θέα τους από ψηλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, ενώ μπορείτε να φτάσετε εκεί από έναν χωματόδρομο με λίγο περπάτημα. Με λίγο συνήθως κόσμο, έχουν ψιλό βότσαλο και υπέροχα νερά.

Βαγιά

Όσοι λατρεύουν την ησυχία, την απομόνωση από τον «θόρυβο» και τον χρόνο για ενδοσκόπηση, στη Βαγιά θα βρουν το place to be τους. Είναι μια ήσυχη παραλία σε έναν μικρό κολπίσκο που θα σας επιτρέψει να αφουγκραστείτε απερίσκεπτα τη μυσταγωγική αύρα του νησιού. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πάτμου, απέχει 7 χιλιόμετρα από την Σκάλα και ξεχωρίζει για τα δροσερά πεντακάθαρα νερά της.

Τρομερή αισθητική, θα πάθεις πλάκα με τα σοκάκια του: Στο νησί που δεν ακούγεται καθόλου φέτος, θα κάνεις τις διακοπές που ονειρεύεσαι

Γερανός

Ο Γερανός ή αλλιώς το Λιβάδι του Γερανού ή του Ντεληποθητού είναι από τις πρώτες προτιμήσεις των ξένων τουριστών. Ήσυχη, απομακρυσμένη από την Σκάλα, διεκδικεί την προσοχή σας με τον δικό της τρόπο. Με τα χαριτωμένα πολύχρωμα βότσαλά του, με τη φυσική του άγρια ομορφιά, με τα αλμυρίκια του που εξασφαλίζουν την πιο δροσερή σκιά.

Σε αυτό το ελληνικό νησί θα βρεις τις πιο παρθένες παραλίες

Γροίκος

Στον Γροίκο, που απέχει περίπου 4,5χλμ. από την Σκάλα, θα βρείτε και ξαπλώστρες αλλά θα πρέπει να βιαστείτε, πριν σας «κόψει» την ανάσα η απίστευτη θέα του προς την «Πέτρα της Καλικατσούς». Στη νότια προέκταση του κόλπου του Γροίκου λοιπόν βρίσκεται και η μοναδική Πέτρα. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες. Εξοπλισμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνα είναι σίγουρα must προορισμός για οικογένειες.

Σε αυτό το ελληνικό νησί θα βρεις τις πιο παρθένες παραλίες

Κάμπος

Στο βορειοανατολικό τμήμα τού νησιού απλώνεται ο Κάμπος που είναι η πιο οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία της Πάτμου. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

Σε αυτό το ελληνικό νησί θα βρεις τις πιο παρθένες παραλίες

Ψιλή Άμμος

Μια από τις πιο παραδεισένιες παραλίες έχετε δει ποτέ. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται είτε μέσω θαλάσσης με καΐκια που ξεκινούν από την Σκάλα σε μια διαδρομή 45 λεπτών είτε μέσω του μονοπατιού από το Διακόφτι που διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Σε αυτό το ελληνικό νησί θα βρεις τις πιο παρθένες παραλίες

Άσπρη

Με ψιλό βότσαλο και λευκή άμμο, στην οποία αποδίδεται και το όνομά της, η Άσπρη έχει τη δική της γοητεία. Σε μικρή απόσταση από την Σκάλα, είναι ένας μικρός απομονωμένος κόλπος με μοναδική ομορφιά.

Μελόι

Το Μελόι ή αλλιώς Μελόγι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Σκάλα. Η αμμώδης παραλία με τα αλμυρίκια της, κάτι τα ζεστά καταγάλανα νερά της είναι αυτό που έχετε ανάγκη να ζήσετε αυτό το καλοκαίρι.

Σε αυτό το ελληνικό νησί θα βρεις τις πιο παρθένες παραλίες

*Photo Ctredits: Shutterstock