Ένα νησί που μια φορά να πας, κολλάς μαζί του για πάντα. Σε κάνει δικό του με τον πιο φυσικό τρόπο, με το πλήθος ζηλευτών επιλογών που διαθέτει για όλο το απαραίτητο διακοπό-σετ: Φυσική ομορφιά, καταπληκτικές παραλίες, απίθανο φαγητό, γραφικά χωριουδάκια, ασύγκριτη ενέργεια. Η Τήνος είναι μαγεία…

Προφανώς βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να μείνει μυστικό. Στο νησί γίνεται χαμός αυτές τις μέρες της high season. Το επιπλέον καλό όμως με την Τήνο είναι πως η δράση είναι διασκορπισμένη σε τόσα πολλά spots που πάντα μπορείς να αποφύγεις την πολυκοσμία. Αρκεί να ξέρεις.

Εδώ αρχίζει η δική μας αποστολή. Ακολουθούν 6 μεζεδοπωλεία που έχουν όλη την ουσία της Τήνου χωρίς όμως τη βαβούρα, το «άντε να βρω να κάτσω τώρα». Διαθέτοντας όλα όσα χρειάζεσαι για να περάσεις καλά και με το παραπάνω…

Τήνος: Το νησί με τους κρυμμένους (γευστικούς) θησαυρούς

Θεατράκι

Μας συστήνεται ως «εδεσματοπωλείο» (τι ωραία λέξη!) και βρίσκεται στην Καλλονή απέναντι από το γραφικό Θεατράκι του χωριού. Φημίζεται για τα μαγειρευτά του και ξεχωρίζει για τη φιλικότητα των ανθρώπων που το δουλεύουν.

Είναι εμφανές πως κάθε λεπτομέρεια έχει προσεγγιστεί με αγάπη και μεράκι. Τα περισσότερα υλικά είναι από το νησί, αγνά και φρέσκα. Το value for money βρίσκει τον ορισμό του. Στα «δεν χάνονται» συγκαταλέγονται οι υπέροχες πίτες και μία γουρουνοπούλα – έπος!

Τηλ. Επικοινωνίας: 690 984 5209

Καφενείο της Κυρά Λένης

Σε πάμε μια βόλτα στο χωριό Κρόκος για ένα μεζεδοπωλείο που μιλάει απευθείας στην καρδιά όσων το επισκέπτονται. Θυμίζει αλλοτινές εποχές ενώ οι γεύσεις ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και την ουσία που αναδεικνύουν σε κάθε μπουκιά.

Λίγα, απλά και καλά πιάτα με προϊόντα από τον κήπο του ιδιοκτήτη. Ό,τι και να πάρεις θα σε κάνει να θες να πεις «μπράβο», αλλά ένα «τικ» παραπάνω, λέμε εμείς, θα αγαπήσεις το τηγανόψωμο, τη χωριάτικη και τα κεφτεδάκια τους.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2283 051409

νησί

Κουναριά

Επόμενη στάση σε αυτήν την εναλλακτική βόλτα που κάνουμε στην Τήνο, στο όμορφο νησί, το χωριό Αετοφωλιά. Πιάνοντας τραπέζι στην Κουναριά. Όπου θα νιώσεις σαν να πήγες σε σπίτι, όχι σε μαγαζί…

Αυθεντική ζεστασιά, ευγένεια, χαμόγελο και η παράδοση του τόπου να πρωταγωνιστεί. Μαγειρευτά και ψητά της ώρας που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ιδανικό για μετά το μπάνιο, όταν σε έχει πιάσει αυτή η παροιμιώδης πείνα της θάλασσας…

Τηλ. Επικοινωνίας: 2283 051777

νησί

Ζμάρι

Η Κώμη είναι ένα από τα must χωριά για επίσκεψη στο νησί. Σαν σε φέρει λοιπόν ο δρόμος εκεί και πεινάσεις, σου έχουμε μια τέλεια επιλογή αν λαχταρά η ψυχή σου κάτι σε στιλ ιταλικό.

Πίτσα και ζυμαρικά σε άλλο level, ένα μαγαζί που είναι καινούριο στη γαστρονομική παρέα της Τήνου και έχει ήδη αποκτήσει πολλούς φαν. Πολύ καλή επιλογή και για πρωινό, μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις και τα γλυκά τους.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2283 051221

Δρακονήσι

Η Κολυμπήθρα είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες στο νησί και μετά το μπάνιο αξίζει φουλ να πας καρφί για Δρακονήσι. Όχι δεν είναι ακόμα ένα μέρος για να πας να κολυμπήσεις, να χαθείς σε κρυστάλλινα νερά. Παρότι το όνομα προδιαθέτει σχετικά.

Εδώ (θα) πας για θαλασσινούς μεζέδες και πιάτα που έχουν ως βάση την τοπική κουζίνα. Πάνω στο κύμα, ένα μαγαζί που κρατάει γερά από τα 60s, στοιχείο που από μόνο του συνιστά ISO ποιότητας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2283 051467

Majorana

Με vibes από τη δεκαετία του 1980 και στο χωριό Αγάπη, βρίσκουμε ένα μαγαζί που συνιστά μια ωδή στην απλότητα. Πεντανόστιμα φαγητά που θα… καταβροχθίσεις αμέσως μετά τη θάλασσα, παγωμένες μπίρες, εκλεκτά κοκτέιλ, μεθυστικά κρασιά.

Με ιδιοκτήτη τον συνδημιουργό του αθηναϊκού Blame the Sun, Ανέστη Ζαμανόπουλο έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ όμορφο μέρος, με ιδιαίτερα vibes που σε κάνει να νιώθεις οικεία, πως είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει.

Τηλ. Επικοινωνίας: 697 555 0096