Αν υπήρχε ένα νησί που είχε καπαρώσει την κυριαρχία του τον Ιούνιο, αυτό ήταν η Κύθνος. Τα δεδομένα έδειχναν πως αυτό θα συνέβαινε και φέτος στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ότι θα ήταν αυτή και μετά όλα τα άλλα, αλλά τελικά άλλο είναι αυτό που τα social media μαρτυρούν πως πήρε την πρωτιά.

Θα μπορούσες να το πεις και άδικο, υπό την έννοια πως η Τήνος έχει ένα δίμηνο γεμάτο μπροστά της για να σαρώσει τουριστικά, αφού εδώ και μια πενταετία ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι το δυνατό της σημείο. Φέτος, ακόμα περισσότερο μιας και είναι το νησί που λένε οι περισσότεροι ότι θα πάρει τη θέση της Σαντορίνης – η Πάρος είναι η «Μύκονος» της υπόθεσης – σε αυτό το νέο δίπολο που έχει αναδυθεί στις Κυκλάδες.

Μπορεί επίσημα στατιστικά να μην υπάρχουν, αλλά τα social media φανερώνουν πάντα την αλήθεια. Κι αν τυχόν μπορείς να πεις ότι η εικόνα που διαμορφώνεις για τον κόσμο μέσα από τα social media έχει την παράμετρο πως βλέπεις απλά τον κύκλο σου και ο κύκλος σου στα social φέρνει εικόνες ανάλογες του κύκλου, λόγω αλγορίθμου και λόγω των συναναστροφών, η εικόνα όμως είναι πάντα αδιάψευστος μάρτυρας.

Κι η εικόνα που είδαμε στα περισσότερα stories το βράδυ της Κυριακής από αρκετούς λογαριασμούς στο Instagram και στο Facebook, επιβεβαιώνει την αίσθηση πως η Τήνος ήταν το Νο1 νησί στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που ολοκληρώνεται.

Αν το Πάσχα η Πάρος, η Νάουσα, είχε το μεγαλύτερο γλέντι που είδαμε, τώρα είναι η Τήνος που παίρνει αυτόν τον τίτλο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Μυρσίνη είναι σαν να προήλθαν από ικαριώτικο πανηγύρι, αφού πλήθος κόσμου μαζεύτηκε εκεί για να τραγουδήσει και να χορέψει, μόνο που δεν υπήρχε ο χώρος για να γίνουν εντυπωσιακές φιγούρες, αφού ο κόσμος κρεμόταν ο ένας πάνω στον άλλον.

Κι αν αυτό συνέβη μια Κυριακή του Ιούνη, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα ζήσει το νησί όσο προχωράμε προς τον Αύγουστο, με αποκορύφωμα φυσικά την 15η Αυγούστου. Τέτοια συγκέντρωση κόσμου θυμίζει Καλντέρα στα πιο γεμάτα της.