Στην Ελλάδα βρίσκεται το ομορφότερο σοκάκι του κόσμου. Τον Ιανουάριο του 2015 το BoredPanda δημοσίευσε φωτογραφίες από τους πιο όμορφους δρόμους στον κόσμο, γεμάτους με δέντρα και λουλούδια, καλώντας τους χρήστες του διαδικτύου να ψηφίσουν τη φωτογραφία που τους αρέσει περισσότερο.

Την πρώτη θέση στην λίστα με τους 154 ομορφότερους δρόμους στον κόσμο, είχε κατακτήσει ένα σοκάκι στον Μόλυβο στο νησί της  Λέσβου, χάρη σε μια φωτογραφία του Κωνσταντίνου Σταματέλλη.

Πρόσφατα ο χρήστης του Tik Tok με το όνομα spanos_giannis ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το γραφικό μέρος στο νησί της Λέσβου, γράφοντας: «Έχει ψηφιστεί το πιο όμορφο σοκάκι του κόσμου» ενώ στην λεζάντα πρόσθεσε «Και βρίσκεται στην Ελλάδα».

Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο ένα τεράστιο δέντρο καλύπτει το πλακόστρωτο σοκάκι ενώ περιμετρικά βρίσκονται μαγαζιά που πουλούν φρούτα και λαχανικά αλλά και εστιατόρια τα οποία φιλοξενούν ντόπιους και τουρίστες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα του νησιού.

@spanos_giannis Και είναι στην Ελλάδα 🇬🇷 ##summer##greece##fyppppppppppppppppppppppp##foryou##foryoupage##fyp##viralvideo##mpesfy ♬ Me gustas tu x Missili – Tio

Μόλυβος: Ο πιο όμορφος προορισμός της Λέσβου

νησί

Ο Μόλυβος στο νησί της Λέσβου είναι από τα μέρη της Ελλάδας όπου τα ινσταγκραμικά τοπία συνδυάζονται με την αυθεντική ατμόσφαιρα.

Το πρώτο πράγμα που θα απολαύσετε στον Μόλυβο είναι η εικόνα του ίδιου του χωριού όταν φτάνετε σε αυτό. Ο δρόμος προς το Μόλυβο από την επίσης γραφική Πέτρα έχει αρκετές στροφές.

Το ίδιο το χωριό είναι ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Καλό θα είναι να έρθετε εδώ ξεκούραστοι και φορώντας καλό παπούτσι καθώς θα χρειαστεί να περπατήσετε.

νησί

Στον Μόλυβο, τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια κατοικούνται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι η πέτρα και τα κεραμίδια «κρύβονται» πολλές φορές από κληματαριές, βουκαμβίλιες και άλλα λουλούδια και φυτά.

Η παραλία του Μολύβου στο νησί της Λέσβου είναι αμμώδης και οργανωμένη και προσελκύει αρκετές οικογένειες. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον Μόλυβο βρίσκεται η Εφταλού.

Η παραλία με τα μικρά βότσαλα είναι διάσημη για τις ιαματικές πηγές της. Αλλά την ίδια στιγμή η θάλασσα παραμένει πολύ κρύα όσο ζεστός και να είναι ο καιρός, κάτι που πιθανόν οφείλεται στην απότομη πτώση του βυθού ή τα ρεύματα. Όποιος και να είναι ο λόγος, εδώ υπάρχει το αξιοσημείωτο της «σάουνας» της ιαματικής πηγής ανάμεσα στα ίσως πιο κρύα νερά της Ελλάδας.