Το φαινόμενο του υπερτουρισμού είναι ένα παγκόσμιο θέμα που τα τελευταία κυρίως χρόνια απασχολεί έντονα τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο και αυτή η περιοχή, προς έκπληξη πολλών, έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μπορεί να είναι σπουδαία νέα για τις επιχειρήσεις και τους ταξιδιώτες ότι τα ταξίδια έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα πριν από την πανδημία και πολλοί από εμάς κάνουμε διακοπές ξανά. Ωστόσο, ο υπερτουρισμός έχει τρομερό αντίκτυπο σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.

Παρά το πλήθος των επισκεπτών που συρρέουν σε αγαπημένα μέρη όπως η πόλη της Βενετίας, η Τενερίφη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Μύκονος και η Σαντορίνη το πιο τουριστικό σημείο του πλανήτη είναι πολύ πιο μακριά.

Μια μελέτη από το MoneyTransfers.com συνέταξε μια λίστα με τους πιο υπερπλήρεις (overcrowded destinations) προορισμούς στον κόσμο και η κατάταξη φέρνει στο νούμερο ένα το νησί Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη . Στην περιοχή αντιστοιχούν 118 τουρίστες σε κάθε έναν κάτοικο.

Δεν αποτελεί έκπληξη που αυτή η περιοχή είναι τόσο δημοφιλής – το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και διαθέτει περίπου 90 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Ούτε Βενετία, ούτε Νέα Υόρκη, ούτε Λονδίνο ή Παρίσι: Η πιο τουριστική περιοχή στον κόσμο δέχεται παραπάνω απ’ όσο αντέχει

Τι συναντά κανείς σε αυτή την περιοχή

Μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές (και περιοχή με μεγάλο τουριστικό συνωστισμό) στο Πουκέτ είναι η παραλία Πατόνγκ στο κέντρο της δυτικής ακτής του νησιού, ίσως και λόγω της εύκολης πρόσβασης στη φαρδιά και μεγάλη παραλία.

περιοχή

Το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής και των φθηνών καταστημάτων του Πουκέτ συγκεντρώνονται εδώ και η περιοχή έχει αναπτυχθεί με ραγδαίο ρυθμό. Άλλες δημοφιλείς παραλίες βρίσκονται νότια της Πατόνγκ, όπως οι παραλίες Καρόν, Κάτα, Κάτα Νόι και επιπλέον κοντά στο νότιο άκρο του νησιού οι παραλίες Νάι Χαρν και Ραγουάι.

περιοχή

Στα βόρεια της Πατόνγκ βρίσκονται οι παραλίες Καμάλα, Σουρίν και Μπανγκ Τάο. Εκτός της Πατόνγκ οι υπόλοιπες περιοχές παρουσιάζουν μια πιο ήρεμη πρόταση για διακοπές. Υπάρχουν πολλά νησιά στα νοτιοανατολικά. Υπάρχουν πολλά κοραλλιογενή νησιά στα νότια του Πουκέτ, τα νησιά Σιμιλάν στα βορειοδυτικά και τα νησιά Πι Πι στα νοτιοανατολικά.

Οι κάτοικοι ασχολούνται ιδιαίτερα με το τουρισμό, ικανοποιώντας και τη ζήτηση των επισκεπτών για snorkeling (κολύμβηση με μάσκα και αναπνευστήρα) και για καταδύσεις.

Αυτοί είναι οι 10 πιο υπερπλήρεις τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών συμπεριλαμβάνονται επίσης δύο τουρκικοί προορισμοί, η Μούγλα και η Χουργκάντα, όπως και δύο ελληνικοί προορισμοί, το Ηράκλειο και η Ρόδος .

  1. Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  2. Πατάγια, Ταϊλάνδη
  3. Krabi, Ταϊλάνδη
  4. Mugla, Τουρκία
  5. Χουργκάντα, Τουρκία
  6. Μακάο , Κίνα
  7. Ηράκλειο, Ελλάδα
  8. Βενετία, Ιταλία
  9. Ρόδος, Ελλάδα
  10. Μαϊάμι , ΗΠΑ